close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
صفحه‌های ویژه

کرونا در ایران؛ تصویب تشدید محدودیت‌ها این بار از بیت رهبری

۳ آبان ۱۳۹۹
پویان خوشحال
خواندن در ۶ دقیقه
پس از هشت ماه «علی خامنه‌‌ای»، رهبر ایران اولین ملاقات عمومی خود را، با جلسه‌ای با ستاد مقابله با کرونا آغاز کرد.
پس از هشت ماه «علی خامنه‌‌ای»، رهبر ایران اولین ملاقات عمومی خود را، با جلسه‌ای با ستاد مقابله با کرونا آغاز کرد.
ستاد ملی کرونا مصوب کرد از روز دوشنبه در ۴۳ شهرستان با وضعیت قرمز محدودیت‌های شدید اعمال شود.
ستاد ملی کرونا مصوب کرد از روز دوشنبه در ۴۳ شهرستان با وضعیت قرمز محدودیت‌های شدید اعمال شود.

پس از هشت ماه «علی خامنه‌‌ای»، رهبر ایران، اولین ملاقات عمومی خود را با جلسه‌ای با «ستاد مقابله با کرونا» آغاز کرد. در پی شیوع بیش از پیش ویروس کرونا و رکوردشکنی‌ها در آمار مبتلایان و فوتی‌ها، رهبر ایران درخواست برگزاری این جلسه را ارائه کرده بود، هر چند به طور کلی این جلسه از نظر محتوا فرق اساسی با سایر جلسات ستاد مقابله با کرونا نداشت. خامنه‌‌ای توصیه‌هایی در خصوص مدیریت و مقابله با ویروس کرونا ارائه کرد و به موضوعاتی از قبیل حمله به دولت از سوی برخی نمایندگان پرداخت.

آن‌چه در جلسه روز شنبه ۳آبان۱۳۹۹ تصویب شد و مورد توجه قرار گرفت دقیقا مشابه موضوعات مطرح‌شده در روز پنج‌شنبه بود. یکی از اساسی‌ترین مشکلات مصوبات این ستاد در هفته‌های گذشته، به اجرا درآمدن و ضمانت اجرایی دستورات بود که گویا با تعیین شخصی به عنوان «مسئول قرارگاه عملیاتی ستاد ملی کرونا»، این ستاد قصد حل این مشکل را دارد.

«علی ربیعی»، سخن‌گوی دولت، انتخاب چنین فردی را به منظور «پشتیبانی، ایجاد هماهنگی، پی‌گیری و اجرای دقیق مصوبات ستاد ملی کرونا» می‌داند. به گفته ربیعی، مسئول قرارگاه به زودی تعیین و اعلام خواهد شد.

از دیگر مصوبات جلسه روز شنبه می‌توان به دورکاری همه ادارات شهرستان تهران از ۵ آبان ماه اشاره کرد. بر این اساس، در ادارات این شهرستان کارمندان به طور نوبتی و یک‌دوم (۵۰ درصد) سرکار خود حاضر خواهند شد.

ستاد ملی کرونا مصوب کرد که از روز دوشنبه در ۴۳ شهرستان با وضعیت قرمز محدودیت‌های شدید اعمال شوند. فهرست این شهرها در پایان این گزارش آورده خواهد شد. لازم به ذکر است در این محدودیت‌ها، گروه‌های شغلی ۲، ۳ و ۴ تعطیل خواهند بود.

همچنین «حسین رحیمی»، فرمانده «نیروی انتظامی تهران بزرگ»، در مصاحبه روز شنبه اظهارات هفته‌های اخیر خود را تکرار کرد، اما این بار از تشدید برخوردها سخن به میان آورد. او با عنوان این موضوع که «به دنبال تعطیلی تهران نیستیم»، توضیح داد: «سه روز است که تشدید برخورد با متخلفان تدابیر بهداشتی را شروع کرده‌ایم و ادامه می‌دهیم.»

این مقام انتظامی گفته است: «جریمه‌های اعلام‌شده هم برای تاکسی‌ها و هم برای خودرو‌های شخصی است.»

بر این اساس، در هر خودرویی که بیشتر از یک نفر سرنشین دارد، باید همه سرنشینان دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند. علت این موضوع عدم توانایی پلیس از تشخیص خودروهای مسافرکش از سایر خودروهاست.

آلودگی هوا و افزایش ۱۵ درصدی مرگ‌ومیر کرونایی

در حالی شمار جان‌باختگان کرونایی در روزهای اخیر بیش از ۳۰۰ نفر است که پیش‌بینی می‌شود در روزهای آینده و همراه با افزایش آلودگی در کلان‌شهرهای ایران مرگ‌و‌میرهای کرونایی تا ۱۵ درصد افزایش یابند.

«عباس شاهسونی»، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، درباره ارتباط شیوع ویروس کرونا با آلودگی هوا با استناد به مطالعات جهانی گفته است: «این مطالعات نشان می‌دهد که در چین، ایتالیا و بسیاری از نقاط دنیا آلودگی هوا و به ویژه افزایش ذرات معلق باعث افزایش موارد ابتلا و مرگ‌ومیرهای ناشی از کرونا و شدت بیماری می‌شود.»

طبق اظهارات شاهسونی، مطالعات داخلی در پیک اول تا دوم شیوع ویروس کرونا، از اسفند تا شهریور ماه، نیز تاییدکننده ارتباط مستقیم افزایش ذرات معلق مانند ازون و دی‌اکسید نیتروژن و افزایش مرگ‌ومیر ناشی از ویروس کرونا در ایران است: «بر اساس مطالعه‌ای که برای تاثیر آلودگی هوا بر افزایش مرگ‌ومیر انجام دادیم، دریافتیم که ذرات معلق هوا تا ۶ درصد، ازون تا ۷ درصد و دی‌اکسید نیتروژن تا ۱۵ درصد باعث افزایش مرگ‌ومیر کرونا در ایران می‌شود. البته در سایر کشورها مانند چین و ایتالیا اعداد گزارش‌شده بسیار بالاتر بود.»

آخرین آمارهای رسمی کرونا در ایران

«سیما سادات لاری»، سخن‌گوی وزارت بهداشت، از ابتلای ۵۸۱۴ نفر به ویروس کرونا در شبانه‌روز منتهی به شنبه سوم آبان ماه خبر داد. به گفته لاری از این تعداد دو هزار و ۱۶۹ نفر بستری شدند.

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۳۳۵ بیمار قطعی مبتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۳۲ هزار و ۳۲۰ نفر رسید.

در حال حاضر ۴۹۵۲ نفر از بیماران مبتلا با وضعیت شدید تحت مراقبت قرار دارند.

بر اساس اطلاعاتی که لاری منتشر کرد، استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه‌وبویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال‌وبختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند و استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان‌وبلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد را سپری می‌کنند.

«رحیم استادی»، رئیس دادگستری هشترود، افرادی را که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند و اقدام به برگزاری مراسم‌ مختلف کنند، به کار در بخش کرونایی بیمارستان و ارائه خدمات عمومی رایگان جریمه خواهد کرد. او می‌گوید از زمان شیوع ویروس در این شهرستان «تعداد ۲۹ پرونده تهدید علیه بهداشت عمومی» و «تعداد ۱۶ پرونده کرونایی» در بخش ویژه رسیدگی به تخلفات بهداشتی دادگستری هشترود تشکیل شده است. از این تعداد پنج پرونده در مرحله رسیدگی است و مابقی با اعلام حکم تادیبی و جریمه نقدی، مختومه شدند.

«مهدی محمدی»، رئیس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونای «دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه»، گفته است که با بستری شدن ۱۱۲ نفر دیگر در ۲۴ ساعت منتهی به روز شنبه، مجموع بستری‌های این استان به ۷۶۸ نفر رسید. ۳۳ نفر در بیمارستان‌های این استان با دستگاه تنفس مصنوعی، نفس می‌کشند و ۱۳۱ نفر هم در آی‌سی‌یوها بستری هستند. هم‌چنین با فوت ۷ نفر دیگر مجموع جان‌باختگان این استان به ۸۰۰ نفر رسید.

بر اساس اعلام قرارگاه دانشگاهی ستاد استانی مبارزه با بیماری کرونا در آذربایجان غربی، تا روز شنبه یک هزار و ۳۰۴ نفر در بیمارستان‌های این استان بستری هستند. از مجموع آمار روزانه بستریان جدید در بیمارستان‌ها، مرکز استان با ۸۱ نفر بستری هم‌چنان در صدر و شهرستان‌های خوی با ۴۴ نفر، بوکان با ۲۴ نفر و مهاباد با ۱۶ نفر در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

همچنین تعداد بستریان در بخش مراقبت‌های ویژه به ۲۳۶ نفر افزایش یافت که از این تعداد ۷۸ تن از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده می‌کنند.

در کدام شهرها محدودیت اعمال می‌شود؟

بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در ۴۳ شهر از روز دوشنبه محدودیت‌های شدید اعمال خواهد شد که در صورت لزوم در هفته آینده نیز این محدودیت‌ها تمدید می‌شوند. شهرستان‌های آذرشهر، جلفا، چاراویماق، عجب‌شیر، مراغه و مرند از استان آذربایجان شرقی، شهرستان‌های پیران‌شهر، ماکو و مهاباد از استان آذربایجان غربی، شهرستان‌های خوانسار، سمیرم، شاهین‌شهر و میمه، گلپایگان و نجف‌آباد از استان اصفهان و شهرستان‌های ایوان و دره‌شهر از استان ایلام، شهرستان‌های دماوند و ورامین از استان تهران، درگز از استان خراسان رضوی، مسجد سلیمان از استان خوزستان، خرم‌دره از استان زنجان، شاهرود از استان سمنان، استهبان از استان فارس، بانه و بیجار از استان کردستان، بافت، بردسیر و رفسنجان از استان کرمان، اسلام‌آباد غرب، پاوه و گیلان‌غرب از استان کرمانشاه، گچ‌ساران از استان کهگیلویه‌وبویراحمد، الیگودرز، پل‌دختر، دورود و کوه‌دشت از استان لرستان، دلیجان از استان مرکزی، تویسرکان، رزن و نهاوند از استان همدان، شهرستان ابرکوه، خاتم و مهریز از استان یزد از جمله شهرستان‌های با بیشترین بروز بیماری هستند که از روز دوشنبه این محدودیت‌ها در آن‌ها اعمال خواهند شد.

 

مطالب مرتبط:

گاه‌شمارکرونا در ایران؛ از انکار تا گورهای آهکی و شروع سیاست قرنطینه

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ فوریه ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ مارچ ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ آوریل ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ می ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ ژوئن ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ جولای ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ آگوست ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ سپتامبر ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ اکتبر۲۰۲۰

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

گزارش

بانک ورزش؛ پایان یک رسانه مستقل و منتقد در ایران

۳ آبان ۱۳۹۹
پیام یونسی‌پور
خواندن در ۴ دقیقه
بانک ورزش؛ پایان یک رسانه مستقل و منتقد در ایران