نیجریه ملتهب و ناآرام است؛ تظاهرات و تیراندازی و آشوب در زندان

ناآرامی در نیجریه
ناآرامی در نیجریه Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دولت نیجریه واحد پلیس «سارس» را منحل کرده و وزیر کشور قول رسیدگی قضایی در این رابطه داده است. معترضان اما خواهان رسیدگی و پاسخگویی دولت نسبت به کشتار روز سه‌شنبه هستند.

آگهی

گزارش‌ها از نیجریه حاکی از ادامه ناآرامی‌ها و تیراندازی نیروهای امنیتی در این کشور است. همزمان زندانیان در زندان شهر لاگوس تلاش کرده‌اند با شکستن درب‌ها فرار کنند.

در این اعتراضات که از دو هفته پیش آغاز شد، تظاهرکنندگان اغلب جوان خواهان انحلال یک واحد بدنام پلیس به نام «سارس» بودند که مشهور به اعمال خشونت علیه شهروندان است. سازمان عفو بین‌الملل گفته است که در طول سه سال اخیر دستکم ۸۲ مورد شکنجه، بدرفتاری و اعدام خودسرانه به دست اعضای این واحد پلیس را ثبت کرده است.

تظاهرات معترضان پس از آن دامنه گسترده یافت که نیروهای امنیتی نیجریه دستکم ۱۲ تن را روز سه‌شنبه در لاگوس، بزرگترین شهر نیجریه و پایتخت سابق این کشور، به قتل رساندند. ارتش کشتن معترضان را تکذیب کرده است، امری که به نوبه خود باعث تحریک خشم عمومی شده است.

محمدو بوهاری، رئیس جمهور نیجریه روز سه‌شنبه در پیامی تلویزیونی از معترضان خواست به تظاهرات پایان دهند و با دولت برای رسیدن به راه‌حل همکاری کنند، با این حال وی در سخنرانی خود از شلیک به معترضان در لاگوس سخنی به میان نیاورد.

دولت نیجریه واحد پلیس «سارس» را منحل کرده و وزیر کشور قول رسیدگی قضایی در این رابطه داده است. معترضان اما خواهان رسیدگی و پاسخگویی دولت نسبت به کشتار روز سه‌شنبه هستند.

در لاگوس از زمان تیراندازی پلیس چندین ساختمان به آتش کشیده شده و شماری از فروشگاه‌ها نیز غارت شده‌اند. دولت ایالتی در این شهر بیست میلیون نفری مقررات منع آمد و شد وضع کرده است. در سایر ایالات نیز تمهیدات مشابهی از سوی مقامات محلی به کار گرفته شده است.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

گروه بوکوحرام مسئولیت ربودن صدها دانش‌آموز در شمال نیجریه را برعهده گرفت

صدها دانش‌آموز در نیجریه پس از حمله مسلحانه به یک مدرسه مفقود شدند

تظاهرات شیعیان نیجریه برای دومین روز پیاپی به خشونت کشیده شد