شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

هزاران دانش‌آموز ایرانی با وجود وعده‌های دولت همچنان به تبلت یا موبایل دسترسی ندارند

 

با وجود وعده‌های شماری از مقام‌های جمهوری اسلامی برای تامین اینترنت و دستگاه‌های ارتباطی لازم برای آموزش آنلاین، گزارش‌های مختلف از ایران حاکی است که همچنان بخش عمده‌ای از دانش‌آموزان به تبلت و گوشی‌های هوشمند دسترسی ندارند.

حاتم خالدی، رییس آموزش و پرورش عشایری استان چهارمحال و بختیاری، روز دوشنبه به ایرنا گفت: «هم‌اکنون ۹۰ درصد دانش‌آموزان آموزش و پرورش عشایری استان به دلیل مشکل نداشتن گوشی تلفن هوشمند، تبلت و اینترنت پرسرعت، به شبکه شاد دسترسی ندارند.»

به گفته این مقام محلی، شمار دانش‌آموزان عشایری در این استان به بیش از هشت هزار و تعداد نوآموزان در مقطع پیش‌دبستانی نیز به بیش از هزار نفر می‌رسد.

با وجود هشدارها درباره خطرات شیوع کرونا در محل‌های سربسته و آموزش حضوری، خالدی گفت به دلیل همین محرومیت‌ها «بیش از ۹۲ درصد دانش‌آموزان عشایری استان» مجبورند که در کلاس درس حاضر شوند و حضوری آموزش ببینند.

افزون بر استان چهارمحال و بختیاری، مقام‌های محلی در شماری دیگر از استان‌های ایران نیز به موضوع در دسترس نبودن ابزارهای لازم برای آموزش از راه دور اشاره کرده‌اند.

در آذربایجان شرقی، هفته پیش رضا اسدی، مدیر آموزش و پرورش شهرستان سراب اعلام کرد که از حدود چهار هزار دانش‌آموز این شهرستان ۱۵۰۰ دانش‌آموز فاقد گوشی هوشمند هستند.

در استان کرمانشاه نیز هوشنگ بازوند، استاندار، روز شنبه ۱۹ مهر گفت: «۹ هزار دانش‌آموز استان برای استفاده از برنامه شاد تبلت ندارند» و «تامین این تبلت‌ها از اعتبارات دولتی امکان‌پذیر نیست.»

همزمان در استان کردستان، فیروز عارفی، سرپرست اداره آموزش و پرورش شهرستان سقز، به ایرنا گفت: «بر اساس خود اظهاری محصلین و والدین، پنج هزار دانش‌آموز در این شهرستان توان مالی خرید گوشی هوشمند یا تبلت برای استفاده از شبکه شاد و آموزش غیرحضوری را ندارند.»

همچنین خبرگزاری ایرنا در گزارشی با عنوان «گرانی و مشکل تهیه تبلت دانش‌آموزی در مازندران» که روز ۲۱ مهر منتشر شد نوشت تدابیر دولتی در این زمینه هیچ نتیجه‌ای نداده است.

به نوشته ایرنا، یکی از راهکارهای شورای آموزش و پرورش استان پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی بانک‌ها و موسسات مالی به دست‌کم نیمی از دانش‌آموزان برای خرید تبلت بود، اما پس از تصویب این پیشنهاد، قیمت تبلت بیش از ۵۰ درصد افزایش یافت و خرید تبلت با این تسهیلات غیرممکن شد.

محمد شعبانی، معاون اداره آموزش و پرورش استان مازندران، به ایرنا گفت: «در آغاز سال تحصیلی هر دستگاه تبلت هوشمند مورد نظر ما حدود ۲ میلیون تومان قیمت داشت که اکنون به  بیش از سه میلیون تومان افزایش یافته است.»

به گفته این مقام آموزش وپرورش، دستور پرداخت ۲۶ هزار فقره وام قرض‌الحسنه برای خرید تبلت دانش‌آموزی به بانک‌های استان ابلاغ شد، اما «تاکنون فقط سه هزار و ۵۰۰ فقره» از این وام‌ها پرداخت شده است.

از سوی دیگر دانش‌آموزان استثنایی سهمی بسیار ناچیز در استفاده از شبکه شاد دارند و سهم دانش‌آموزان نابینا نیز «هیچ» است.

بر اساس آمار رسمی دولت ایران، تعداد دانش‌آموزان استثنایی در کشور ۱۵۰ هزار نفر است.

با این حال مقام‌های دولتی همچنان وعده‌هایی را مطرح کرده‌اند.

در تازه‌ترین مورد محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، روز یکشنبه گفت که شرکت‌های داخلی «در چند ماه آینده می‌توانند تبلت ارزان‌قیمت تولید کنند و در اختیار دانش‌آموزان قرار دهند.»

او نهادهایی مثل سازمان بهزیستی، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرای فرمان امام و بنیاد برکت را از جمله این شرکت‌های داخلی معرفی کرد.

به گفته وزیر آموزش و پرورش، بر اساس تازه‌ترین بررسی‌ها، حدود ۱۴۰ هزار کودک ایرانی فقط در دوره ابتدایی از تحصیل بازمانده‌اند.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More