1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

بحرین و اسرائیل در آستانه امضای توافق‌نامه افتتاح سفارتخانه

۱۳۹۹ مهر ۲۷, یکشنبه

اسرائیل و بحرین در مراسمی با حضور وزیر خزانه‌داری آمریکا، توافق افتتاح سفارت و مناسبات دیپلماتیک بین طرفین را در منامه امضا می‌کنند. این گام اول عادی‌سازی روابط دو کشور با میانجی‌گری ایالات متحده است.

https://p.dw.com/p/3k603
عکس: Chris Kleponis/picture-alliance/Pool via CNP

شهر منامه، پایتخت بحرین، شامگاه یکشنبه ۲۷ مهر (۱۸ اکتبر) میزبان استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکاست. قرار است نمایندگان اسرائیل و بحرین، طی مراسمی با حضور منوچین، بیانیه مشترکی را به نشانه "روابط کامل دیپلماتیک" بین طرفین امضا کنند. دو کشور، یک ماه قبل و با وساطت واشنگتن، برای عادی‌سازی مناسبات فیمابین، به توافق دست یافتند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت، استیو منوچین و مئیر بن شبات، مشاور امنیت ملی نتانیاهو، صبح یکشنبه فرودگاه بن گوریون را به همراه هیاتی به مقصد منامه ترک کرده‌اند. ماه گذشته، اولین پرواز مستقیم بین دو کشور هیاتی از مقامات اسرائیلی را به منامه برد تا گفت‌وگوهای مقدماتی مربوط به عادی‌سازی مناسبات فیمابین را پی بگیرند.

بن شبات مذاکره‌کننده ارشد اسرائیل در گفت‌وگوهای منجر به توافق بود. او قبل از پرواز به منامه گفته است: «در این سفر برای امضای قراردادها و سرمایه‌گذاری‌ در زمینه‌های تجاری، مالی، گردشگری، کشاورزی، ارتباطات و فناوری اقدام خواهد شد.»

عادی‌سازی روابط اسرائیل با متحدان عرب آمریکا در منطقه، هدف اصلی ترامپ در سیاست خاورمیانه در رقابت‌های انتخاباتی ماه نوامبر است. استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا از شنبه ۱۷ اکتبر وارد اسرائیل شده و تا ۲۰ اکتبر در منطقه خواهد ماند. او پس از بحرین به امارات متحده می‌رود.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

اواسط ماه اوت، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، ابتدا از توافق اسرائیل با امارات خبر داد. او پس از اعلام پیوستن بحرین به این توافق در ماه سپتامبر، در پستی توییتری، نسخه‌ای از بیانیه مشترک رهبران را منتشر کرد که در آن آمده بود: «این تحولی تاریخی برای پیشبرد صلح در خاورمیانه است که موجب افزایش ثبات، امنیت و بهروزی در منطقه خواهد شد.»

ترامپ اتحاد کشورهای خاورمیانه را برای مقابله با "فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران" ضروری می‌داند و امیدوار است کشورهای عربی دیگری، مانند عربستان و سودان نیز به آن بپیوندند. نتانیاهو نیز  آشتی با امارات و بحرین را پیروزی سیاست خارجی خود ارزیابی می‌کند و گفته که چند کشور عربی دیگر هم به چنین روندی تمایل دارند.

وزیر کشور بحرین پیش‌تر گفته است، عادی‌سازی روابط با اسرائیل از این کشور در برابر "تهدیدهای مدام" ایران حفاظت می‌کند.

اسرائیل متعهد شده که به ازای سازش دیپلماتیک کشورهای عربی، از ملحق کردن اراضی فلسطینی در کرانه باختری رود اردن چشم‌ بپوشد.  

به کانال اینستاگرام دویچه وله فارسی بپیوندید

امارات و بحرین، سومین و چهارمین کشور عربی هستند که مناسبات خود با اسرائیل را عادی می‌کنند. تا کنون، تنها مصر و اردن چنین روابطی با تل‌آویو داشتند. فلسطینی‌ها، مناسبات دیپلماتیک کشورهای عربی با اسرائیل را "خنجر از پشت" می‌دانند و بیم دارند که با ادامه این روند، حمایت ‌و پشتگرمی جهان عرب از خودشان را از دست بدهند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام اسرائیلی نوشته است: «پس از امضای بیانیه مشترک، طرفین هرگاه بخواهند می‌توانند سفارت‌خانه‌های خود را افتتاح کنند.»

رسانه‌های ایرانی می‌نویسند، بحرین از طرف اسرائیلی خواسته بوده که در مرحله کنونی به جای "معاهده صلح"، بیانیه مشترک امضا شود تا با توجه به انتقادها، روند عادی‌سازی روابط، به تدریج انجام گیرد.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه