چین جدا کردن کودکان مسلمان اویغور از والدینشان را تکذیب کرد

اویغور

چین جدا کردن کودکان مسلمان اویغور از والدینشان را در منطقه سین‌کیانگ تکذیب کرد.

به گزارش نشریه اکونومیست بیش از ۸۸۰ هزار کودک و نوزاد تا پایان سال گذشته به مراکز دولتی شبانه‌روزی منتقل شده‌اند به این دلیل که والدین‎شان در اردوگاه‌ها بازداشت بودند. وزارت خارجه چین گزارش اکونومیست را "نمایش مضحک" خوانده است.

در این گزارش به شاهدان عینی، گزارش‌های دولت چین و تصاویر ماهواره‌ای بعنوان شواهد سیاست جدا کردن کودکان اویغور از والدین‌شان استناد شده است.

اکونومیست آزار و اذیت اویغورها را "جنایت علیه بشریت" دانسته است.

چین بارها گفته که این اردوگاه‌ها مراکز بازآموزی مهارت‌های شغلی هستنند.

این کشور به علت برپایی این اردوگاهها برای حدود یک میلیون مسلمان ایغور تحت انتقادهای شدید جهانی قرار گرفته است.

چین تا زمان برملا شدن وجود این اردوگاهها گزارش‌ها درباره برپایی آنها را انکار می‌کرد اما بعد از آن که شواهد و مدارک امکان انکار را از مقام‌های این کشور گرفت، پکن به توجیه و استدلال ضرورت برپایی آنها روی آورد.

تحقیق مفصل بی‌بی‌سی در سال ۲۰۱۹ ابعاد جدیدی از کمپ‌های اجباری اویغور را برملا کرد و دولت چین با انتقاد جهانی به علت رفتارش با اویغورها روبرو شده است.

بنا بر گزارش‌ها دولت چین در چند سال گذشته تا یک میلیون نفر از اقلیت اویغور را در این اردوگاه‌های بازآموزی زندانی کرده است.

اویغور

منبع تصویر، AFP

اویغورها که هستند؟

اویغورها که در استان سین کیانگ چین ساکن هستند، مسلمان و از تبار ترک هستند. آنها حدود ۴۵ درصد جمعیت این استان را تشکیل می‌دهند.

طی سال‌های اخیر گزارش‌های متعددی از بازداشت مسلمانان در این منطقه منتشر شده است.

گروه‌های حقوق بشری از جمله سازمان عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر در گزارش‌هایی به سازمان ملل متحد، اسناد و مدارک خود دال بر زندانی کردن گسترده مردم منطقه در اردوگاه‌ها را ارائه کرده‌اند.