close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
مجلس

گزارش عملکرد نمایندگان استان اردبیل در ۱۰۰ روز اول مجلس یازدهم

۲۳ مهر ۱۳۹۹
ایران وایر
خواندن در ۱۰ دقیقه
گزارش پیش رو، ارزیابی «ایران‌وایر» از عملکرد ۱۰۰ روزه نمایندگان استان اردبیل در مجلس یازدهم است.
گزارش پیش رو، ارزیابی «ایران‌وایر» از عملکرد ۱۰۰ روزه نمایندگان استان اردبیل در مجلس یازدهم است.

نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی فارغ از روزهایی که صرف بررسی اعتبارنامه‌ها و تشکیل کمیسیون‌های تخصصی کرده، ۱۰۰ روز اول این دوره را پشت سرگذاشته‌اند. آن‌ها در این مدت چه‌قدر چالش‌های استانی را مورد توجه قرار داده‌اند؟ مواضع و اظهارات آن‌ها تا چه میزان در پی پاسخ به خواست مردم بوده‌ و در چه جاهایی، اقداماتی علیه منافع مردم در دستور کار قرار داده‌اند.
گزارش پیش رو، ارزیابی «ایران‌وایر» از عملکرد ۱۰۰ روزه نمایندگان استان اردبیل در مجلس یازدهم است.

۵ چالش اصلی استان اردبیل

بنا بر تحقیق کارشناسان «ایران‌وایر»، پنج اولویت اصلی استان اردبیل شامل موارد ذیل هستند:

بازتاب چالش‌های استانی در فعالیت‌های پارلمانی نمایندگان استان اردبیل

۱- نطق‌های پارلمانی

هفت نماینده استان اردبیل در مجلس یازدهم با پنج چالش عمده استانی روبه‌رو بوده و هستند: 

  • خشک‌سالی و مدیریت منابع آب
  • مشکلات معیشتی
  • مشکلات شهری، ساخت و سازهای غیرمجاز و حاشیه‌نشینی
  • ورزش
  • پروژه‌های نیمه‌تمام

این چالش‌ها، زندگی را برای مردم استان دشوار کرده و بر مشقت‌های آن‌ها افزوده است. بررسی‌های «ایران‌وایر» نشان می‌دهند که هیچ‌کدام از هفت نماینده استان اردبیل در صحن علنی مجلس فرصت طرح دیدگاه‌های خود را طی نطق میان دستور نیافته‌اند. تنها نماینده این استان که اغلب تریبونی روشن در صحن داشته، «علی نیکزاد»، نماینده اردبیل و نایب رییس دوم مجلس است که برخی از جلسات علنی مجلس را اداره کرده اما نطقی از او در صحن مجلس ثبت نشده است.

۲- تذکر نمایندگان استان به مسوولان اجرایی

نمایندگان استان اردبیل طی ۱۰۰ روز اول مجلس یازدهم، حدود ۳۳ تذکر کتبی و شفاهی به مسوولان اجرایی داده‌اند. هم نگاه ملی و هم نگاه استانی در این تذکرها وجود دارد اما تذکری از سوی مجمع نمایندگان استان که نشان دهنده حرکت دست جمعی برای پی‌گیری مشکلی در سطح استان باشد، یافت نشد.

«صدیف بدری»، نماینده شهر اردبیل، سرعین و نمین با ۱۲ تذکر به رییس جمهوری و وزرا، بیشترین تذکر و از دو نماینده این استان (علی نیکزاد و «عباس جهانگیرزاده») نیز تذکری فردی به مسوولان اجرایی کشور ثبت نشده است. از ۳۳ تذکر نمایندگان استان، ۱۶ تذکر جنبه ملی و ۱۷ تذکر جنبه استانی و محلی داشته‌اند. 

توجه به هر پنج چالش استان در تذکرات نمایندگان به رییس جمهوری و وزراء مشهود است که نشان می‌دهد نمایندگان این استان در درک مشکلات مردم حوزه انتخابیه، رویکردی «واقع‌بینانه» دارند.  

تذکر تک تک نمایندگان استان به مسوولان اجرایی کشور به این شرح است:

تذکرهای کاظم موسوی نماینده اردبیل خطاب به:

  • وزیر اقتصاد و امور دارایی:
    - اگر بانک‌ها از ۵۳۰ هزار میلیارد تومان سپرده خود، هر کدام ۱۰ هزار میلیارد تومان به بازار بورس بیاورند، با افت شاخص‌ها مواجه نخواهیم بود.
    - مردم از یک طرف با ویروس کرونا و از سوی دیگر با بی‌کاری و افت بورس مواجه‌ هستند و رییس سازمان بورس و وزیر امور اقتصادی و دارایی باید در «کمیسیون اقتصادی» مجلس حاضر شوند و پاسخ‌گو باشند.
     
  • وزیر جهاد کشاورزی:
    - میزان استحصال سیب‌زمینی‌کاران اردبیل ۸۵۰ هزار تن است و سیب‌زمینی‌ها روی دست کشاورزها مانده‌اند و صادر نمی‌شوند. هم‌چنین انبارهای مکانیزه برای نگه‌داری سیب‌زمینی وجود ندارد و نیاز است دستگاه‌های مربوطه به این موضوع توجه کنند.
     
  • وزیر راه و شهرسازی:
    - ساختمان‌های اردبیل با یک زلزله پنج ریشتری تخریب می‌شوند و جان مردم در خطر است. لذا لازم است برای اصلاح وضعیت ساختمان‌ها، تسهیلات ارایه شود.
    - لزوم ارایه خدمات به مردم محروم و مناطق محلات ۱۳‌گانه به اصطلاح سکونت‌گاه‌های غیررسمی شهرستان اردبیل.
     
  • رییس جمهوری:
    - وضعیت عمومی مردم به لحاظ معیشت در تنگنا است و به‌خصوص در بحران کرونا، آن‌ها را با مشکل مواجه کرده است که نیاز به ارایه لوایح قوی از سوی دولت در این خصوص دارد.
  • مردم و قوه قضاییه به دنبال ابطال قرارداد واگذاری «شرکت کشت و صنعت مغان» هستند. البته ما با اصل واگذاری که همان اجرای اصل ۴۴ «قانون اساسی» و دستور رهبری است، مخالف نیستیم اما غارت‌گری در کشت و صنعت مغان باعث تضییع حقوق مردم شده است.
    - پیرامون لزوم رسیدگی به افزایش قیمت تصاعدی ارز، سکه و ملک.
  • قیمت اجاره مسکن به گونه‌ای است که دو بنگاه املاک در یک خیابان و یک کوچه برای یک مسکن قیمت‌های متفاوتی ارایه می‌کنند. در این رابطه، افزایش سه برابری قیمت مسکن در شأن مردم نیست. تا کی باید شاهد حباب قیمت‌ها باشیم؟
  • در مورد کنترل تورم کمرشکن و گلایه‌مندی مردم. 

 

تذکرهای صدیف بدری، نماینده اردبیل خطاب به:

  • دولت:
    - این شائبه وجود دارد که دولت به دنبال جبران کسری بودجه از طریق بازار سرمایه است. اما نباید سرمایه‌های خرد مردم دست‌آویز این موضوع شود و باید به بخش تولید برسد. نوسانات بازار سرمایه باعث آزار فعالان این حوزه شده است. نوسان و ریسک، ذات بورس است اما اخیرا این موضوع به دلیل ناهماهنگی دولت و مدیران بازار سرمایه و هم‌چنین تصمیمات خلق‌الساعه و بدون منطق به وجود آمده و معاملات سهام را دچار اختلال کرده است. تاوان سوء مدیریت مدیران شرکت فناوری بورس را مردم می‌دهند. لذا باید زیرساخت‌های بورس تقویت شوند.
     
  • رییس جمهوری و سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت:
    - چرا هنوز برای وزارت‌خانه بزرگ و مهم صنعت، معدن و تجارت وزیر تعیین نمی‌کنید؟ وزارت صمت و دولت کاملا در مسایل و مشکلات اقتصادی اخیر حالت انفعالی به خود گرفته‌اند و هیچ نظارت و کنترلی توسط دولت و وزارت‌خانه در بازار صورت نمی‌گیرد. قیمت تمام اقلام مورد نیاز مردم در ماه‌های اخیر چند برابر شده‌ است. افزایش قیمت‌ها ساعتی شده است.
     
  • رییس جمهوری:
    - چرا هیچ نظارتی بر افزایش قیمت اقلام ضروری و مورد نیاز مردم صورت نمی‌گیرد.
    - رییس جمهوری درباره لزوم نظارت جدی بر افزایش قیمت اقلام ضروری در بازار.
    - علت عدم نظارت دولت بر قیمت مایحتاج ضروری مردم و همچنین لوازم خانگی در بازار.
  • وزیر جهاد کشاورزی:
    - چرا قیمت خرید تضمینی گندم برای فصل جدید کاشت اعلام نشده است؟ همین‌طور لزوم نظارت و کنترل افزایش بی‌رویه قیمت نهاده‌های کشاورزی، از جمله کود شیمیایی.
  • وزیر بهداشت:
    - چرا تامین داروی بیماران کرونایی در اردبیل صورت نمی‌گیرد.
  • وزیر نیرو:
    - چرا تخصیص آب مورد نیاز شرب شهری و روستایی و کشاورزی استان اردبیل از رودخانه‌های «ارس» و «قزل اوزن» نهایی و ابلاغ نمی‌شود.
    - لزوم تعيين و ابلاغ منابع تامين آب مورد نياز شرب، صنعت و کشاورزی شهرها و روستاهای استان اردبيل برای ۲۵ سال آينده.
  • وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:
    - پیرامون لزوم اجرای هم‌سان‌سازی حقوق کارگزاران و مخابرات روستایی.
  • وزیر آموزش و پرورش:
    - درباره لزوم اجرایی شدن «قانون تعیین تکلیف استخدام معلمان حق‌التدریس و آموزش‌یاران» مصوب سال ۹۷. 

تذکرهای غنی نظری، نماینده خلخال خطاب به:

  • رییس جمهوری:
    - سرمایه مردم در بورس پودر شده است. خانواده‌ها به توصیه شما کد بورسی گرفته و وارد بازار سرمایه شدند اما امروز سرمایه آن‌ها خرد شده است. سه ماه است که تذکر داده‌ایم به دنبال سامان‌دهی بازار بورس باشید اما هیچ توجهی به این موضوع نشده است.
  • وزیر راه و شهرسازی:
    - با گذشت شش ماه از سال، هنوز تونل خلخال به اسالم افتتاح نشده است و آسفالت شهرستان‌های خلخال و کوثر وضعیت نامطلوبی دارد.
  • وزیر نیرو:
    - آب‌رسانی در روستاها مورد غفلت واقع شده است و روستاهای خلخال و کوثر در بی‌آبی گرفتار شده‌اند. هم‌چنین شبکه آب‌رسانی روستایی پوسیده است و بسیاری از روستاها آب ندارند. من خجالت می‌کشم که یک مادر شهید برای تهیه آب باید ۵۰۰ متر را طی کند تا به آب برسد.
    - علت تعلل در احداث شبکه‌های سد کوثر و بلااستفاده ماندن ظرفیت‌های کشاورزی حوزه انتخابیه کوثر و خلخال چیست؟
  • در خصوص علت تعلل مسوولان امور آب استان اردبیل برای حل مشکل شبکه پایاب سد کوثر.
  • دولت:
    - عملیات ساخت سد کوثر ۲۰ سال پیش آغاز شده اما کماکان بلاتکلیف است و مردم به فقر و حاشیه‌نشینی گرفتار شده‌اند. متاسفانه در زمینه فاضلاب شهر خلخال اقدامی صورت نگرفته و در گزارش‌های دریافتی از این وزارت‌خانه، به مناطق محروم توجه نشده است.


 تذکرهای ولی اسماعیلی، نماینده گرمی خطاب به:

تذکرهای محمود عباس‌زاده، نماینده مشکین شهر خطاب به:

سوال نمایندگان استان از وزرای دولت روحانی

  • هنوز سوالی از نمایندگان استان از وزرا به صحن علنی مجلس نیامده است. دقیق روشن نیست نمایندگان استان تاکنون چه سوال‌هایی از وزرا پرسیده‌اند. تاکنون سه سوال از سوی نمایندگان استان با حضور وزرای آموزش و پرورش، نیرو و راه و شهرسازی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شده است:
  • حضور «محمد اسلامی»، وزیر راه و شهرسازی در «کمیسیون عمران» برای پاسخ به پرسش صدیف بدری، نماینده اردبیل، نمین، نیر و سرعین.
  • حضور «رضا اردکانیان»، وزیر نیرو در «کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست» برای پاسخ به پرسش صدیف بدری، نماینده اردبیل.
  • حضور وزیر آموزش و پرورش در «کمیسیون آموزش و تحقیقات» برای پاسخ به پرسش ولی اسماعیلی، نماینده گرمی.

پی‌گیری دو چالش استانی به صورت گروهی

نمایندگان استان تحت عنوان «مجمع نمایندگان استان اردبیل»، به طور دسته جمعی حداقل به دو چالش استان توجه ویژه نشان داده‌اند. برگزاری نشست اعضای این مجمع با وزیر ورزش و جوانان جهت بررسی مشکلات زیرساختی حوزه ورزش در استان و پی‌گیری پروژه‌های نیمه‌تمام از طریق برگزاری نشست مشترک با وزیر راه و شهرسازی، دو اقدام مشترک نمایندگان استان برای حل دو چالش استانی در ۱۰۰ روز اول مجلس یازدهم بوده است.
ضرورت تکمیل پروژه راه آهن اردبیل-میانه و توسعه راه‌های روستایی استان از موضوعات پی‌گیری شده نمایندگان استان در جلسه با وزیر راه و شهرسازی گزارش شده است.

تجزیه و تحلیل اقدامات استانی نمایندگان در ۱۰۰ روز اول

بررسی‌های «ایران‌وایر» نشان می‌دهند که نمایندگان استان اردبیل در ۱۰۰ روز اول مجلس یازدهم (منهای ۲۰ تا ۳۰ روز اول که در حال بررسی اعتبارنامه‌ها و تشکیل کمیسیون‌ها بودند) توجه ویژه‌ای به چالش‌های استانی داشته‌اند. نمایندگان این استان با وجود آن که هنوز فرصت نطق میان دستور در صحن علنی مجلس نداشته‌اند ولی هر پنج چالش عمده استان را از طریق تذکر به مسوولان اجرایی و برگزاری نشست‌هایی با وزیران پی‌گیری کرده‌اند.
بررسی تک تک تذکرات نمایندگان استان اردبیل تا این‌جای کار نشان می‌دهد که نگاه استانی بر نگاه ملی در میان نمایندگان این استان غلبه دارد و آن‌ها ضمن طرح مسایل و مشکلات ملی هم‌چون بی‌کاری، فقر و نابسامانی بازار بورس و ارز، توجه ویژه‌ای به مشکلات استان نشان داده‌اند.

عباس جهانگیرزاده، نماینده پارس‌آباد، از جمله کم‌تحرک‌ترین نمایندگان استان نشان داده شده است. از او تاکنون نه نطقی به جا مانده، نه تذکری از وی خطاب به مسوولان اجرایی ثبت کشور شده است و نه ردی از او در میان سوال‌های طرح شده از وزرا می‌توان دید.
از علی نیکزاد، نماینده اردبیل که بر کرسی نایب رییسی دوم مجلس تکیه زده است و از محورهای مجلس یازدهم به شمار می آید که بگذریم، کاظم موسوی و صدیف بدری، دیگر نمایندگان حوزه اردبیل، پرکار نشان داده‌اند.

تلاش نمایندگان استان علیه حقوق مردم

نمایندگان استان اردبیل نیز مانند نمایندگان جناح اکثریت مجلس، نگاهی متفاوت از مردم به مسایل سیاست خارجی دارند. آن‌ها هم از سیاست تنش‌زایی جمهوری اسلامی در حوزه بین‌الملل و از قطع رابطه ایران و امریکا، تداوم دشمنی با اسرائیل و بی تفاوتی در برابر نظام تحریم‌ها دفاع می‌کنند؛ سیاست‌هایی که نتیجه آن‌ها، تشدید بحران‌های اقتصادی، معیشتی و انزوای ایران بوده است.
علی نیکزاد نماینده اردبیل که بر کرسی نایب رییسی مجلس تکیه زده است، مذاکره با امریکا را خط قرمز می‌داند و می‌گوید: «امریکایی‌ها بدعهد هستند و خوی استکباری دارند.»
او با تاکید بر این که «دونالد ترامپ» از عقل و منطق کافی برخوردار نیست، مذاکره با امریکا را منتفی می‌داند و بر قطع رابطه ایران و امریکا اصرار دارد. 

صدیف بدری نیز که بیشترین تذکر و اعتراض را نسبت به وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم دارد، به جای ارایه راه حل و تاکید بر این واقعیت که سیاست خارجی ایران تاثیر مستقیمی بر اقتصاد مردم گذاشته، از نابودی اسرائیل سخن گفته و تصریح کرده است: «رژیم صهیونیستی اگر حتی با تکیه بر دخالت و نفوذ ترامپ برای عادی سازی روابط صهیونیستی - عربی بیش از این هم تلاش کند اما هرگز از سرنوشت محتوم خود که همانا نابودی اسرائیل و آزادی همه سرزمین فلسطین است، نمی‌تواند نجات پیدا کند.»
محمود عباس‌زاده، نماینده مشکین شهر نیز معتقد است: «تحریم‌ها نمی‌توانند مانع ادامه راه‌مان شود.»
تکرار شعاری که مردم نتیجه عکس آن را در زندگی روزمره خود لمس می‌کنند و  اثر تحریم‌ها را در خالی شدن سفره‌هایشان می‌بینند.

عملکرد ۱۰۰ روزه نمایندگان استان اردبیل نشان می‌دهد که آن‌ها به چالش‌های استانی توجه ویژه دارند و پی گیری هر پنج چالش استان در دستور کارشان قرار دارد. ولی روی سیاست‌هایی که در بروز این چالش‌ها تاثیر فراوان داشته‌اند، هم‌چون تحریم‌ها، با جریان اصول‌گرا و اکثریت مجلس همراهی دارند. 

 

مطالب مرتبط:

گزارش عملکرد نمایندگان استان آذربایجان شرقی در ۱۰۰ روز اول مجلس یازدهم

گزارش عملکرد نمایندگان استان آذربایجان غربی در ۱۰۰ روز اول مجلس یازدهم

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

بلاگ

طعنه آیت‌الله خامنه‌ای به دولت برای وضعیتی که خود مقصر آن است

۲۳ مهر ۱۳۹۹
پشت صحنه یک توییت
خواندن در ۳ دقیقه
طعنه آیت‌الله خامنه‌ای به دولت برای وضعیتی که خود مقصر آن است