افزایش جرایم در کابل؛ پلیس، طالبان را به تبانی با شبکه‌های جرمی متهم کرد

افغانستان، واقعات جرایم جنایی، طارق آرین، وزارت داخله

منبع تصویر، GMIC

وزارت داخله/کشور افغانستان می‌گوید که طالبان در افزایش جرایم و جنایات در شهر کابل نیز نقش داشته و با شبکه‌های جرمی تبانی کرده است.

طارق آرین، سخنگوی این وزارت امروز (دوشنبه ۲۱ میزان/مهر) در یک نشست خبری گفت که ناامنی دو بعد؛ جنگ و جرم و جنایت دارد که در هر دو طالبان نقش دارد.

او گفت که طالبان با شبکه‌های جرمی تبانی کرده و حتی گروه صد نفری را با مرکزیت در لوگر برای ترور ایجاد کرده است.

آقای آرین تاکید کرد که طالبان در تلاش افزایش تحرکاتشان در این بخش‌ها برای "زیاده خواهی و باج خواهی" در میز مذاکره هستند.

او افزود که نیروهای امنیتی تمام تحرکات این گروه را با جدیت و قاطعیت پاسخ خواهد داد.

این اتهام به گروه طالبان از سوی دولت در حالی مطرح می‌شود که به تازگی در اعلامیه‌ای منسوب به طالبان که شماری از اعضای این گروه آن را تایید هم کرده‌اند، آمده که جنگجویان طالبان برای مبارزه با جرایم و حل مشکل شهروندان کابل در این بخش، گزمه‌ها و عملیات‌هایی را در این شهر راه اندازی خواهند کرد.

طالبان گفته اعضای این گروه مجرمین را کشته و یا بازداشت کرده و به محاکم طالبان خواهند سپرد.

سخنگوی وزارت کشور این اعلامیه طالبان را "خنده دار و مسخره" می‌خواند.

او می‌گوید: "خنده آور و مسخره است گروه ترویستی و جنایتکاری که جز کشتار مردم فعالیت و هدف ندارد، ادعا می کند که با مجرمین مبارزه می کند. پنج هزار طالب که رها شدند، چه کسانی بودند؟ همه محکوم به قتل و اعدام و جنایت جنگی بودند... مجرمین به ساحه طالبان فرار می‌کنند به آنها می‌پیوندند... طالبان پناهنگاه مجرمین هستند."

او طالبان را در میدان جنگ و سیاست بازنده خوانده و اعلامیه اخیر این گروه را تلاشی برای پیروزی در جنگ تبلیغاتی می‌خواند.

"کابل امن نیست"

به دنبال افزایش جرایم جنایی در شهر کابل، شهروندان در روزهای اخیر در شبکه‌های اجتماعی کارزار "کابل امن نیست" را به راه انداخته و خواهان توجه جدی مقام‌ها به این موضوع شدند.

شماری از کاربران به شدت از نیروهای امنیتی برای ناکام ماندن در مبارزه با مجرمین انتقاد کرده‌اند.

مسعود حسینی در صفحه فیسبوک خود پس از چندین پست از ناامنی‌ها در کابل، نوشته: "من یک تفنگچه ارزان کار دارم! اگر یک تفنگچه ارزان روسی و یا ترکی برای فروش دارید، لطفن پیام دهید. کابل امن نیست."

یکی دیر از کاربران نوشته: "دیگر از نیروهای امنیتی نه، بلکه از دزدان می‌خواهیم امنیت ما را تامین کنند. مال ما همه از شما، به جان ما کاری نداشته باشید."

اخبار کشته شدن شماری در این اواخر از سوی دزدان، شمار زیادی از شهروندان را نگران ساخته است. در آخرین مورد شب گذشته خبر کشته شدن دکتور سید مظفر، یکی از کدرهای جوان در منطقه دشت برچی از سوی دزدان بین کاربران شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شد.

افغانستان، واقعات جرایم جنایی، طارق آرین، وزارت داخله

منبع تصویر، Social Media

توضیح تصویر، داکتر مظفری که اخیرا در شهر کابل کشته شد

اما پلیس کابل و وزارت کشور گفت در این رویداد هیچ دزدی صورت نگرفته و این قتل در نتیجه خصومت‌های شخصی صورت گرفته است.

اعتراضات شهروندان سبب شد، مسعود اندرابی، سرپرست وزارت داخله نیز روز گذشته به پلیس فرمان شلیک به مجرمین را داد.

وزارت داخله همچنین گفت که آقای اندرابی به همه مدیران جنایی در کابل رسما اخطار و دستور داد که تمام مجرمین را در مناطق‌شان شناسایی و بازداشت کنند.

به گفته آقای آرین در یک ماه گذشته در تمام افغانستان ۱۴۵۵ واقعه جرمی ثبت و در پیوند به آنها ۲۱۸۱ مظنون بازداشت شدند.

آمار اعلام شده از سوی او نشان می‌دهد که رقم جرایم تنها در کابل در ۲۰ روز گذشته ۱۴۶ بوده و ۱۳۳ مظنون به ارتکاب این جرایم بازداشت شده است.

سخنگوی وزارت کشور تاکید دارد که پلیس در مقابل جرایم به استثنای شماری از آنها چون آدم ربایی، به سرعت وارد عمل شده و در ۴۸ ساعت مظنونین را بازداشت کرده است.

افغانستان، واقعات جرایم جنایی، طارق آرین، وزارت داخله

منبع تصویر، وزارت داخله

توضیح تصویر، سرپرست وزارت داخله روز گذشته به پلیس فرمان شلیک به مجرمین را داد

دستاوردها در بخش تروریسم

آقای آرین می‌گوید که در کابل در یک ماه گذشته ۵۳ عملیات مشترک و مستقل از سوی پلیس در شهر کابل و ولسوالی‌ها راه اندازی شده است.

به گفته او در نتیجه این عملیات‌ها شماری از مخالفان مسلح کشته و ده‌ها نفر از آنها زخمی شدند و شماری دیگر نیز بازداشت شدند.

کشف و ضبط مواد منفجره و سلاح از نزد جنگجویان طالبان و گروه حقانی نیز بخش دیگر از دستاوردهای این عملیات‌ها خوانده شد.

سخنگوی وزارت کشور به تلاش طالبان برای ایجاد موج تازه از خشونت‌ها از طریق مین گذاری در کابل اشاره کرد و گفت که در ۲۰ روز گذشته ۵۱ مین از سوی نیروهای پلیس خنثی و یا به شکل کنترل شده منفجر شدند.

به گفته او در سراسر افغانستان شمار مین‌های خنثی شده در چند ماه گذشته به بیش از شش هزار مین بوده است.

اتهام افزایش خشونت ها به جنگجویان طالبان از سوی دولت در حالی صورت می گیرد که هیات های مذاکره دولت و این گروه حدود یک ماه است که در دوحه قطر مذاکرات صلح را آغاز کرده اما هنوز روی دستور العمل مذاکرات به توافق نرسیدند.