«زینب صحافی»، «لیلی فرجی»، «محمد پوراکبری» و «اسماعیل فتاحی» چهار پناهجوی ایرانی هستند که شانزدهم فروردین توسط پلیس ترکیه بازداشت شدند. سه نفر از آنها، یعنی زینب صحافی ، لیلی فرجی و محمد پوراکبری در ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ در تظاهرات اعتراضی خروج ترکیه از «معاهده منع خشونت علیه زنان» شرکت داشتند و اسماعیل فتاحی، فعال حقوق کارگری که در پی بازداشت آنها، به بازداشتگاه امنیت شهر «دنیزلی» مراجعه کرده بود، همانجا بازداشت شد.
«موسی برزین خلیفهلو»، حقوقدان ساکن ترکیه برای «ایرانوایر» تشریح کرد: «بر اساس اصل ۳۴ قانون اساسی ترکیه و همچنین ماده۳ قانون تظاهرات و راهپیماییها، شرکت در اعتراضات، حقی بنیادین است. اصولا او اضافه میکند: «از سوی دیگر، در این قانون از خارجیها نام برده شده است به مفهوم کسانی که تابعیت ترکیه ندارند و پناهندهها را جدا نکرده است.»
به گفته آنها، یکی از بندها مربوط به عدم شرکت در تظاهرات است. به نظر میرسد این مساله، قانونی نانوشته در دنیای پناهجویی پدید آورده است و میتواند این تصور را ایجاد کند که مبنای قانونی دارد. اما اگرچه بخشی از آزادیهای شهروندی برای پناهجویان در ترکیه محدود شده در ماده ۷۷ این قانون، مسایل مختلفی مثل ترک کردن شهر اقامت بدون اجازه پلیس آمده است اما در این قانون هم شرکت در تظاهرات مطرح نشده است. بنابراین، موسی برزین خلیفهلو میگوید: «به طور کلی میتوان گفت که چون شرکت در تظاهرات یک حق بنیادین است، صرف شرکت در تظاهراتی که شهروندان ترک ترتیب دادهاند، نمیتوان مانع ایجاد کرد.»وایر» گفت: «حتی اگر چنین باید و نبایدی در تعهدنامهها آمده باشد، مبنای قانونی ندارد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: dw_persian - 🏆 7. / 63 ادامه مطلب »
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »
منبع: dw_persian - 🏆 7. / 63 ادامه مطلب »
منبع: dw_persian - 🏆 7. / 63 ادامه مطلب »