واکنش هایکو ماس به احضار سفیر آلمان توسط چین | DW | 12.09.2019

21/06/1398 08:14 ب.ظ

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، انتقادات چین درباره دیدارش با جوشوا وونگ، یکی از رهبران جنبش دموکراسی‌خواهی‌ هنگ ‌کنگ را رد کرد. چین در واکنش به دیدار ماس با فعال جنبش اعتراضی هنک ‌کنگ، سفیر آلمان در پکن را احضار کرد.

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، روز پنجشنبه ۲۱ شهریور (۱۲ سپتامبر) در کنفرانسی مطبوعاتی در برلین در واکنش به انتقاد چین به او پس از دیدارش با جوشوا وونگ، از رهبران جنبش دمکراسی‌خواهی در هنگ کنگ گفت: «موضع اساسی ما در قبال سیاست"یک کشور، دو...

جوشوا وونگ از رهبران برجسته جنبش دمکراسی خواهی هنگ کنگ، پیش از این مدتی بازداشت بود و پس از آزادی به آلمان سفر کرد و در برلین با وزیر خارجه و شماری از نمایندگان پارلمان آلمان دیدار و گفت‌وگو کرد. این دیدار اما خشم چین را برانگیخت. سفیر چین در برلین روز چهارشنبه ۲۰ شهریور (۱۱ سپتامبر) گفت که سفیر آلمان در پکن به وزارت خارجه احضار شده تا"ناخشنودی عمیق" دولت این کشور به خاطر ملاقات هایکو ماس با جوشوا وونگ به او ابلاغ شود. سفیر چین این دیدار را"حادثه‌ای" توصیف کرد که بر روابط دوجانبه آلمان و چین تاثیری منفی خواهد گذاشت.

اما وزارت خارجه آلمان در واکنش به انتقادهای چین اعلام کرد که ملاقات سیاستمداران آلمانی و فعالان جنبش مدنی امری"کاملا طبیعی" است. هایکو ماس نیز تصریح کرد که دولت آلمان همواره به دفاع از آزادی بیان خواهد پرداخت.

وزیر خارجه آلمان روز پنجشنبه ۲۱ شهریور هم در کنفرانس مطبوعاتی خود تاکید کرد: «ما همیشه گفته‌ایم کسانی که در هنگ کنگ تظاهرات می‌کنند می‌توانند نظرات خود را در خیابان‌ها نیز بیان کنند.

ادامه مطلب:
dw_persian »

واکنش جهانی به مرگ 'دختر عشق فوتبال'؛ آیا مرگ او منشا تغییر قوانین ایران می‌شودواکنش جهانی به مرگ 'دختر عشق فوتبال'؛ آیا مرگ او منشا تغییر قوانین ایران می‌شود

واکنش وزارت خارجه آمریکا به مرگ «دختر آبی»: بزرگترین قربانیان جمهوری اسلامی مردم ایران هستند♦️ واکنش وزارت خارجه آمریکا به مرگ دختر_آبی: بزرگترین قربانیان جمهوری اسلامی مردم ایران هستند توئیتر فارسی وزارت خارجه آمریکا نوشت: درگذشت غم انگیز سحر خدایاری، دختر آبی، شاهد دیگری بر این حقیقت است که بزرگترین قربانیان این رژیم خود مردم ایران هستند.

واکنش معاون حقوقی رئیس‌جمهور به خودسوزی یک دختر/ ورود خانم‌ها به استادیوم هیچ منع قانونی نداردمعاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: صحبت من کاملا مشخص و یک جمله است؛ ورود خانم‌ها به استادیوم هیچ منع قانونی ندارد.

واکنش ایران به تصمیم اخیر نتانیاهو در مورد کرانه باختریدر واکنش به تصمیم اخیر نتانیاهو در مورد کرانه باختری سخنگوی وزارت خارجه: نتانیاهو یک روز با اتهام‌پراکنی علیه ایران و روز دیگر با اعلان نیت خبیث در انضمام بخش‌های دیگری از فلسطین به دنبال کسب رای برای باقی ماندن در قدرت و استمرار توسعه طلبی و تجاوز است

واکنش روسیه به وعده انتخاباتی نخست‌وزیر اسرائیل

چرا واکنش دولت به مرگ دختر آبی متناقض بود؟فیفا اعلام کرده هیئتی را برای بررسی امکان ورود زنان به استادیوم‌ها به ایران می فرستد. در ایران اما مقامهای دولتی در زمینه ورود زنان به استادیومه‌ای فوتبال اضهارات متناقضی داشتند

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، روز پنجشنبه ۲۱ شهریور (۱۲ سپتامبر) در کنفرانسی مطبوعاتی در برلین در واکنش به انتقاد چین به او پس از دیدارش با جوشوا وونگ، از رهبران جنبش دمکراسی‌خواهی در هنگ کنگ گفت: «موضع اساسی ما در قبال سیاست"یک کشور، دو سیستم"در چین تغییری نکرده و آلمان از حقوقی که هنگ کنگ تحت این سیاست چین از آن برخوردار است پشتیبانی می‌کند.»وزیر خارجه آلمان بعد از آنکه چین سفیر آلمان در پکن را احضار کرده بود این سخنان را بیان داشت.

جوشوا وونگ از رهبران برجسته جنبش دمکراسی خواهی هنگ کنگ، پیش از این مدتی بازداشت بود و پس از آزادی به آلمان سفر کرد و در برلین با وزیر خارجه و شماری از نمایندگان پارلمان آلمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

این دیدار اما خشم چین را برانگیخت. سفیر چین در برلین روز چهارشنبه ۲۰ شهریور (۱۱ سپتامبر) گفت که سفیر آلمان در پکن به وزارت خارجه احضار شده تا"ناخشنودی عمیق" دولت این کشور به خاطر ملاقات هایکو ماس با جوشوا وونگ به او ابلاغ شود. سفیر چین این دیدار را"حادثه‌ای" توصیف کرد که بر روابط دوجانبه آلمان و چین تاثیری منفی خواهد گذاشت.

اما وزارت خارجه آلمان در واکنش به انتقادهای چین اعلام کرد که ملاقات سیاستمداران آلمانی و فعالان جنبش مدنی امری"کاملا طبیعی" است.

هایکو ماس نیز تصریح کرد که دولت آلمان همواره به دفاع از آزادی بیان خواهد پرداخت.

وزیر خارجه آلمان روز پنجشنبه ۲۱ شهریور هم در کنفرانس مطبوعاتی خود تاکید کرد: «ما همیشه گفته‌ایم کسانی که در هنگ کنگ تظاهرات می‌کنند می‌توانند نظرات خود را در خیابان‌ها نیز بیان کنند.»

ماس در ادامه افزود: «اگر صدراعظم هم در پکن باشد با وکلای حقوق بشر و فعالان دیدار می‌کند و اگر من هم در پکن باشم، این کار را خواهم کرد و وقتی در برلین هستم همین کار را انجام خواهم داد و این امر در آینده نیز تغییری نخواهد کرد.»

جنبش اعتراضی هنگ‌‌ کنگ سه ماه پیش آغاز شد. این اعتراض‌ها ابتدا علیه یک لایحه دولت برای تسهیل استرداد افراد مظنون به چین شکل گرفت و در ادامه به جنبشی علیه نفوذ رو به افزایش پکن برای سرکوب آزادی‌های مدنی بدل شد.هنگ‌ کنگ از میانه قرن ۱۹ میلادی تا ۱۹۹۷ مستعمره بریتانیا بود و از آن پس به جمهوری خلق چین ملحق شد. هنگ‌ کنگ یک منطقه آزاد تجاری خودگردان است و برخلاف چین، ساکنان آن از حقوق شهروندی و آزادی‌های مدنی گسترده‌ای برخوردارند.