واکنش‌های جهانی به درگذشت دزموند توتو، فعال برابری‌‌خواه اهل آفریقای جنوبی و برنده جایزه صلح نوبل

05/10/1400 06:50 ب.ظ

آقای توتو یکی از فعالان خستگی‌ناپذیر و مسالمت‌جوی طرفدار سرنگونی نظام آپارتاید در آفریقای جنوبی بود.

آقای توتو یکی از فعالان خستگی‌ناپذیر و مسالمت‌جوی طرفدار سرنگونی نظام آپارتاید در آفریقای جنوبی بود. دزموند توتو، فعال برابری‌‌خواه اهل آفریقای جنوبی که به دلیل فعالیت‌هایش در زمینه عدالت نژادی و حقوق دگرباشان جنسی برنده جایزه صلح نوبل شده بود، روز یکشنبه ۲۶ دسامبر در سن ٩٠ سالگی درگذشت.

آقای توتو روز ٧ اکتبر سال ١٩٣١ در کلرکسدورپ واقع در غرب ژوهانسبورگ دیده به جهان گشود و پس از مدتی تدریس در مدارس، در سال ۱۹۵۸ به دانشکده الهیات سنت پیترز در روزتنویل رفت و سپس کشیش شد.

او در سال ۱۹۸۵ نخستین اسقف سیاه‌پوست انگلیکان ژوهانسبورگ و در سال ۱۹۸۶ نخستین اسقف اعظم سیاه‌پوست شهر کیپ‌تاون شد. آقای توتو در دوره آپارتاید، یکی از فعالان خستگی‌ناپذیر و مسالمت‌جوی طرفدار سرنگونی آن نظام بود.

آرمان مشترک و دوستی عمیق اسقف توتو با نلسون ماندلا چنان بود که ماندلا نخستین شب آزادی پس از ٢٧ سال زندان را در محل اقامت وی گذراند. ماندلا بعدها وی را «اسقف اعظم مردم» نامید. وی در سال ٢٠١١ و به دلیل خودداری دولت آفریقای جنوبی از اعطای ویزا به دالای لاما برای شرکت در جشن تولد ٨٠ سالگی‌اش، به شدت خشمگین شد. به عقیده وی، دولت آفریقای جنوبی تحت فشار چین این اقدام را انجام داده بود. headtopics.

ادامه مطلب:
VOA Farsi صدای آمریکا »

حراج کلید سلول زندان ماندلا در بریتانیا خشم آفریقای جنوبی را برانگیختکلیدی که قرار است حراج شود، متعلق به سلول زندان نلسون ماندلا در دوران حبس او در جزیره روبن است؛ جایی که او بیشترین دورۀ حبس ۲۷ ساله خود را سپری کرده است. ملکه انگلیس مردم رو اسگل کرده و از این اسگلی پول درمیاره کلید اصلی دست حسن کلیدسازه

یکی از رهبران جنبش ضد آپارتاید آفریقای جنوبی درگذشتیکی از رهبران جنبش ضد آپارتاید آفریقای جنوبی درگذشت دیزموند توتو از رهبران جنبش ضد آپارتاید آفریقای جنوبی و برنده جایزه صلح نوبل درگذشت. از جنبش ضد آپارتاید ترکان ایران هم بنویس آناتولی. هلیگان قاشقایی.

دزموند توتو، نماد مبارزه ضد آپارتاید آفریقای جنوبی، در سن ۹۰ سالگی درگذشتسیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی، روز یک‌شنبه ضمن تأیید درگذشت این برنده جایزه صلح نوبل، او را «میهن‌پرستی بی‌همتا» لقب داد.

توتو، 'وجدان بیدار آفریقای جنوبی' و مبارز ضد آپارتاید درگذشت | DW | 26.12.2021دزموند توتو، اسقف اعظم پیشین آفریقای جنوبی در سن ۹۰ سالگی درگذشت. او علیه نژادپرستی، برای آشتی و یک آفریقای جنوبی بهتر مبارزه کرد. توتو حامی جنبش‌های آزادی‌خواهانه در کشورهای دیگر از جمله جنبش سبز در ایران بود. عجب ! چرا از عقايد ايشون راجع به رژيم غاصب، كودك كش و نژادپرست صهيونيستى چيزى نميگيد ؟؟در يك سخنرانى مشهور پس از فروپاشى رژيم نژادپرست آفريقاى جنوبى دزموند توتو آرزو كرد كه خواهر دوقلوى اين رژيم، يعنى كشورجعلى صهيونيستهاى كودك كش نيز بزودى به زباله دان تاريخ انداخته شود، انشالله 🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀 روحش شاد!

سه عضو گروه موسیقی «بی‌تی‌اس» کره جنوبی به کرونا مبتلا شدنداعضای این گروه، در ترانه سرایی و تهیه بسیاری آثارشان مشارکت دارند و در کنار فعالیت‌های هنری، در کارزارهای بین‌المللی با اهداف بشردوستانه بویژه با هدف توانمندسازی جوانان شرکت می‌کنند. Chegahd rkhabar mohemi!!! Are you kidding? with all the important news that is happening around the world به تخمم؟

یکی از رهبران جنبش ضد آپارتاید آفریقای جنوبی درگذشتیکی از رهبران جنبش ضد آپارتاید آفریقای جنوبی درگذشت دیزموند توتو از رهبران جنبش ضد آپارتاید آفریقای جنوبی و برنده جایزه صلح نوبل درگذشت. از جنبش ضد آپارتاید ترکان ایران هم بنویس آناتولی. هلیگان قاشقایی.

چاپ

دزموند توتو، فعال برابری‌‌خواه اهل آفریقای جنوبی که به دلیل فعالیت‌هایش در زمینه عدالت نژادی و حقوق دگرباشان جنسی برنده جایزه صلح نوبل شده بود، روز یکشنبه ۲۶ دسامبر در سن ٩٠ سالگی درگذشت.

آقای توتو روز ٧ اکتبر سال ١٩٣١ در کلرکسدورپ واقع در غرب ژوهانسبورگ دیده به جهان گشود و پس از مدتی تدریس در مدارس، در سال ۱۹۵۸ به دانشکده الهیات سنت پیترز در روزتنویل رفت و سپس کشیش شد.

او در سال ۱۹۸۵ نخستین اسقف سیاه‌پوست انگلیکان ژوهانسبورگ و در سال ۱۹۸۶ نخستین اسقف اعظم سیاه‌پوست شهر کیپ‌تاون شد.

آقای توتو در دوره آپارتاید، یکی از فعالان خستگی‌ناپذیر و مسالمت‌جوی طرفدار سرنگونی آن نظام بود.

آرمان مشترک و دوستی عمیق اسقف توتو با نلسون ماندلا چنان بود که ماندلا نخستین شب آزادی پس از ٢٧ سال زندان را در محل اقامت وی گذراند. ماندلا بعدها وی را «اسقف اعظم مردم» نامید.

وی در سال ٢٠١١ و به دلیل خودداری دولت آفریقای جنوبی از اعطای ویزا به دالای لاما برای شرکت در جشن تولد ٨٠ سالگی‌اش، به شدت خشمگین شد. به عقیده وی، دولت آفریقای جنوبی تحت فشار چین این اقدام را انجام داده بود.

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، ٧ اکتبر امسال با انتشار بیانیه‌ای، تولد ٩٠ سالگی اسقف اعظم توتو را به وی شادباش گفته بود. وی در این بیانیه با اشاره به پیام عدالت، برابری، و آشتی آقای توتو گفته بود طی سالیان گذشته چندین بار «افتخار» دیدن و گذراندن وقت با وی را داشته است.دزموند توتو دهه‌ها در زمینه برابری جنسی و جنسیتی فعال بود و اقدام به نصب کشیش‌های زن و تبلیغ و پشتیبانی از کشیش‌های همجنس‌گرا می‌کرد.

وی در سال ٢٠١٣ و به هنگام راه‌اندازی کارزاری برای حمایت از حقوق دگرباشان جنسی و جامعه رنگین‌کمانی در شهر کیپ‌تاون گفت: «من یک خدای همجنسگراهراس را نمی‌پرستم و احساس من در این زمینه تا این حد عمیق است.» وی در ادامه افزود: «من از رفتن به یک بهشت همجنسگراهراس خودداری خواهم کرد. خواهم گفت، شرمنده کاملا ترجیح می‌دهم به یک مکان دیگری بروم.»

آقای توتو زمانی در پاسخ به پرسش خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره اینکه دوست دارد چگونه به یاد آورده شود گفته بود: «عشق می‌ورزید. می‌خندید. می‌گریست. بخشوده می‌شد. می‌بخشود. از مزیت‌های زیادی برخوردار بود.»

آقای توتو گفته بود علاقه و اشتیاق او برای کارزار دفاع از حقوق دگرباشان جنسی کمتر از علاقه‌اش برای فعالیت علیه آپارتاید نیست. مواضع علنی این رهبر برجسته دینی در حمایت از جامعه رنگین‌کمانی، سازگاری چندانی با مواضع سایر رهبران مذهبی در قاره آفریقا و نیز کلیسای انگلیکان نداشت.

حاصل ۶۶ سال زندگی اسقف اعظم دزموند توتو و همسرش، چهار فرزند دارد.

آقای توتو زمانی در پاسخ به پرسش خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره این که دوست دارد چگونه به یاد آورده شود گفته بود: «عشق می‌ورزید. می‌خندید. می‌گریست. بخشوده می‌شد. می‌بخشود. از مزیت‌های زیادی برخوردار بود.»

بسیاری از رهبران سیاسی و مذهبی جهان درگذشت اسقف‌اعظم توتو را تسلیت گفته‌اند.

تا لحظه تنظیم این خبر، باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده، بوریس جانسون نخست‌وزیر بریتانیا، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، نارندرا مودی نخست‌وزیر هند، و دالای لاما رهبر معنوی بوداییان تبت، از جمله رهبرانی هستند که مراتب تاسف خود را نسبت به درگذشت دزموند توتو ابراز داشته‌اند.