واکسیناسیون می‌تواند عوارض بلندمدت کرونا را کاهش دهد | DW | 16.02.2022

27/11/1400 05:15 ب.ظ

بر پایه بررسی‌های جدید در بریتانیا واکسیناسیون نه تنها جلوی ابتلای شدید را می‌گیرد که عوارض پساکرونا را هم کم‌تر می‌کند. برخی مبتلایان به بیماری کووید۱۹ برای مدتی به نسبت طولانی درگیر عوارض شدید آن هستند.

بر پایه بررسی‌های جدید در بریتانیا واکسیناسیون نه تنها جلوی ابتلای شدید را می‌گیرد که عوارض پساکرونا را هم کم‌تر می‌کند. برخی مبتلایان به بیماری کووید۱۹ برای مدتی به نسبت طولانی درگیر عوارض شدید آن هستند. اشپیگل آنلاین، چهارشنبه ۱۶ فوریه در گزارشی به نقل از آژانس امنیت سلامت بریتانیا نوشته واکسیناسیون علاوه بر پیشگیری از ابتلای شدید به بیماری کووید۱۹، عوارض بلندمدت آن را نیز کاهش می‌دهد.

مطابق ارزیابی‌های جدید این آژانس، حتی افراد واکسینه نشده‌‌ای که به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده‌اند و درگیر عوارض طولانی‌مدت آن هستند می‌توانند با دریافت واکسن تسکین یابند.

بنابر این گزارش مسئولان بهداشتی بریتانیا با بررسی نتایج و داده‌های ۱۶ پژوهش مختلف به این جمع‌بندی رسیده‌اند که واکسیناسیون پس از ابتلا به بیماری کووید۱۹ نیز موثر بوده است.این بررسی نشان می‌دهد احتمال بروز عوارض طولانی مدت ابتلا به کووید۱۹ در میان کسانی که یک یا دو دوز واکسن دریافت کرده‌اند به مراتب کمتر از واکسینه نشده‌ها است و توان دفاعی تقویت شده بدن آنها تا شش ماه دوام دارد.

همچنین گفته می‌شود در افرادی که به طور کامل واکسینه شده‌اند خطر بروز میان مدت یا طولانی مدت عوارضی مانند خستگی، سردرد، ضعف در بازوها و پاها، درد مداوم عضلات، ریزش مو، سرگیجه، تنگی نفس، از دست دادن حس بویایی یا زخم و جراحت در ریه به میزان قابل سنجشی کمتر از کسانی است که واکسینه نبوده‌اند. headtopics.com

ادامه مطلب:
dw_persian »

گراهام: حمله روسیه به اوکراین روابط مسکو و واشینگتن را به‌طور بنیادی تغییر می‌دهدلیندزی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه ایالت کارولینای جنوبی می‌گوید در صورتی که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه تصمیم بگیرد به اوکراین حمله کند، روابط روسیه لیندزی گراهام: حمله روسیه به اوکراین روابط مسکو و واشینگتن را به‌طور بنیادی تغییر می‌دهد . گراهام :.. بلکه عمل می‌خواهم. مدام به ما می‌گویند الان است که روسیه حمله کند، اما رک و راست به پوتین نمی‌گویند که اگر حمله کند بعدش چه می‌شود. او را باید همین الان مجازات کرد.»

نفتالی بنت پیام سفرش به بحرین را «موضع مشترک در برابر تهدیدات مشترک» خواند🔺نفتالی بنت پیام سفرش به بحرین را «موضع مشترک در برابر تهدیدات مشترک» خواند ▪️بنت روز دوشنبه وارد منامه شد. این نخستین سفر یک نخست وزیر اسرائيل به بحرین به شمار می‌رود. هر دو کشور نگرانی‌های مشترک درباره جمهوری اسلامی ایران دارند. ⬇️ بیشتر بخوانید: بحرین رو که یک گردان از بچه های سپاه یا ارتش ترتیبشو میدن اسرائیل نجس هم که کلا ۷ دقیقه توجه کنید ۷ دقیقه سابقه و تاریخ آخوندها همیشه با خدعه همراه بوده و هر کاری کنند آخوندها خدعه میکنند. تا آخوند کفن نشود این وطن وطن نشود آخوند خوب آخوند مرده است

بحران اوکراین؛ ایالات متحده سفارتخانه خود را از کی‌یف به لویو منتقل می‌کندوزیر خارجه ایالات متحده اعلام کرد که با توجه به افزایش پرشتاب شمار نیروهای نظامی روسیه در مرز اوکراین، سفارتخانه این کشور در کی‌یف به شهر لویو، واقع در غرب اوکراین، منتقل می‌شود. هواپیما B52 نزدیک بوشهر چه می کنه 🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴 پس مرز بندی هم کردن و شرق اوکراین رو پیشکش پوتین کردن تا مثه نویل چمبرلین از ترس به یک دیکتاتور باج بدن

پاکستان مسیر زمینی خود را برای گندم اهدایی هند به افغانستان گشوددو مقام وزارت امور خارجه پاکستان روز دوشنبه گفتند که پاکستان به رقیب هسته‌ای خود، هند، اجازه می‌دهد تا مقادیر زیادی از گندم اهدایی خود را به افغان‌هایی که با کمبود شدید مواد... ببینید گندمها احیانا چه اشکالی دارند که هند گندمها را به افغانستان میدهد. سمی چیزی ...

روسیه می‌گوید بخشی از نیروهایش را به پایگاه‌‌ها بازمی‌گرداند؛ واکنش محتاطانه اوکراین🔺روسیه می‌گوید بخشی از نیروهایش را به پایگاه بازمی‌گرداند؛ واکنش محتاطانه اوکراین ▪️تحلیلگران نظامی غربی می‌گویند که برای اطمینان یافتن از میزان هرگونه تنش‌زدایی هنوز خیلی زود است. ⬇️ بیشتر بخوانید:

روسیه بخشی از نیروهای مستقر در مرز اوکراین را به پادگان‌ها فراخواندهمزمان با بالاگرفتن شائبه حمله روسیه به اوکراین در روز ۱۶ فوریه و در حالیکه تلاش های دیپلماتیک برای جلوگیری از وقوع جنگ امروز با سفر اولاف شولتس، صدراعظم آلمان به مسکو ادامه پیدا می کند. الهی شکر، انشاءالله که جنگ نشه

پاندمی کرونا و بیماری کووید۱۹ اصطلاحات جدیدی وارد برخی زبان‌ها کردند که Long Covid یکی از آنها است و منظور از آن عوارضی هستند که مبتلایان برای مدتی طولانی با آن سر و کار دارند.

اشپیگل آنلاین، چهارشنبه ۱۶ فوریه در گزارشی به نقل از آژانس امنیت سلامت بریتانیا نوشته واکسیناسیون علاوه بر پیشگیری از ابتلای شدید به بیماری کووید۱۹، عوارض بلندمدت آن را نیز کاهش می‌دهد.مطابق ارزیابی‌های جدید این آژانس، حتی افراد واکسینه نشده‌‌ای که به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده‌اند و درگیر عوارض طولانی‌مدت آن هستند می‌توانند با دریافت واکسن تسکین یابند.

بنابر این گزارش مسئولان بهداشتی بریتانیا با بررسی نتایج و داده‌های ۱۶ پژوهش مختلف به این جمع‌بندی رسیده‌اند که واکسیناسیون پس از ابتلا به بیماری کووید۱۹ نیز موثر بوده است.این بررسی نشان می‌دهد احتمال بروز عوارض طولانی مدت ابتلا به کووید۱۹ در میان کسانی که یک یا دو دوز واکسن دریافت کرده‌اند به مراتب کمتر از واکسینه نشده‌ها است و توان دفاعی تقویت شده بدن آنها تا شش ماه دوام دارد.

همچنین گفته می‌شود در افرادی که به طور کامل واکسینه شده‌اند خطر بروز میان مدت یا طولانی مدت عوارضی مانند خستگی، سردرد، ضعف در بازوها و پاها، درد مداوم عضلات، ریزش مو، سرگیجه، تنگی نفس، از دست دادن حس بویایی یا زخم و جراحت در ریه به میزان قابل سنجشی کمتر از کسانی است که واکسینه نبوده‌اند.

آژانس امنیت سلامت بریتانیا با اتکا به داده‌های پژوهش‌ها به این نتیجه رسیده که شواهدی وجود دارد مبنی بر این که مبتلایان واکسینه نشده‌ای که با عوارض بلند مدت بیماری کووید۱۹ درگیر بودند پس از دریافت واکسن کمتر و خفیف‌تر دچار چنین عوارضی شده‌اند.

به گزارش اشپیگل آنلاین، در ارزیابی‌های این آژانس در عین حال به این نکته نیز اشاره شده که در موارد معدودی عوارض بلند مدت ابتلا به کووید۱۹ در میان کسانی که پس از مبتلا شدن واکسن دریافت کرده‌اند تشدید شده است.به نوشته روزنامه گاردین، دبورا دان-والترز، رئیس کارگروه انجمن ایمنی‌شناسی بریتانیا در این‌باره می‌گوید، هنوز اطلاعات کافی برای توضیح این که چرا واکسیناسیون باعث تسکین عوارض ابتلا به کووید۱۹ می‌شود در دست نیست.

او می‌گوید عبارت Long Covid حوزه وسیعی از موقعیت‌های پساکرونایی را در بر می‌گیرد که هنوز تمام ابعاد و پروسه‌های درگیر در آن کاملا شناخته شده نیست.عضو انجمن ایمنی‌شناسی بریتانیا خاطر نشان کرد این قابل تصور است که واکسیناسیون بدن را در از میان بردن مخازن و باقیمانده ویروس که عامل تداوم عفونت و التهاب هستند، پشتیبانی می‌کند و یافته‌های جدید بار دیگر بر اهمیت واکسیناسیون همه شهروندان، صرف‌نظر از سن آنها، مهر تائید می‌زند.

تا کنون مشخص نشده که چه تعداد از مبتلایان به بیماری کووید۱۹ درگیر عوارض بلند مدت آن هستند. نتایج برخی پژوهش‌ها حاکی است که حدود یک سوم مبتلایان دچار عوارض طولانی‌مدت شده‌اند.

از ابتدای پاندمی تا کنون در سرتاسر جهان نزدیک به ۴۱۶ میلیون مورد ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده است. موارد ابتلا در بریتانیا تا روز چهارشنبه اندکی بیش از ۱۸ میلیون و ۵۲۱ هزار نفر بوده است.

واکسیناسیون کرونا؛ بهترین و بد‌ترین کشورهای جهان به روایت تصویرمیزان افراد واکسینه شده با ۲ دوز واکسن در جبل الطارق بالغ بر ۶/ ۱۱۹ درصد است. دلیل اینکه شمار افراد واکسینه‌شده در جبل طارق بیش از ۱۰۰ درصد ساکنان آن شده است، سفر بسیاری از اسپانیایی‌ها و واکسن زدن‌ آنها در آنجا است. جبل الطارق از سرزمین‌های فرادریایی بریتانیا است که با اسپانیا هم مرز است.

واکسیناسیون کرونا؛ بهترین و بد‌ترین کشورهای جهان به روایت تصویر۷/ ۹۹ درصد از ساکنان امارات متحده عربی ۲ دوز واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و این کشور از لحاظ واکسیناسیون علیه کرونا در رتبه دوم جهان قرار دارد. ۱۰۰ درصد ساکنان امارات متحده عربی دوز اول را تزریق کرده‌اند.

واکسیناسیون کرونا؛ بهترین و بد‌ترین کشورهای جهان به روایت تصویرجمهوری مالدیو کشوری جزیره‌ای است که در بین گردشگران بسیار محبوب است. به دلیل حضور گردشگران شمار افرادی که یک دوز واکسن دریافت کره‌اند در این کشور ۱/ ۱۰۵ درصد است. ۷/ ۹۷ درصد نیز دوز دوم را دریافت کرده‌اند.

واکسیناسیون کرونا؛ بهترین و بد‌ترین کشورهای جهان به روایت تصویرپرتغال به لحاظ میزان واکسیناسیون شهروندان با ۷/ ۹۲ درصد دوز اول و ۱/ ۸۹ درصد در رتبه چهارم جهان قرار دارد.

واکسیناسیون کرونا؛ بهترین و بد‌ترین کشورهای جهان به روایت تصویرجزایر کیمن که از سرزمین‌های فرادریایی بریتانیا محسوب می‌شود با واکسینه کردن ۱/ ۹۱ درصد ساکنان واجد شرایط دریافت واکسن در دوز اول و ۲/ ۸۸ درصد ساکنان با دوز دوم در رتبه پنجم جهان قرار دارد.

واکسیناسیون کرونا؛ بهترین و بد‌ترین کشورهای جهان به روایت تصویرپر جمعیت‌ترین کشور جهان با واکسیناسیون ۵/ ۸۹ درصد شهروندان با یک دوز و ۶/ ۸۶ درصد شهروندان با دوز دوم در رتبه دهم جهان قرار دارد.

واکسیناسیون کرونا؛ بهترین و بد‌ترین کشورهای جهان به روایت تصویرآلمان به لحاظ میزان واکسیناسیون در رتبه ۳۸ کشورهای جهان قرار دارد. در حالی که بحث برای اجباری کردن واکسنیاسیون و مخالفت‌ها با آن در جریان است ۵/۷۵ درصد شهروندان دوز اول، ۵/ ۷۳ درصد دوز دوم و ۸/ ۵۰ درصد نیز دوز تقویتی را دریافت کرده‌اند.

واکسیناسیون کرونا؛ بهترین و بد‌ترین کشورهای جهان به روایت تصویرجمهوری اسلامی ایران به لحاظ میزان واکسیناسیون شهروندان در رتبه هفتاد و یکم جهان قرار گرفته است. ۹/ ۷۱ درصد دوز اول، ۸/ ۶۳ درصد دوز دوم و ۷/ ۱۷ درصد هم دوز تقویتی سوم را دریافت کرده‌اند.

واکسیناسیون کرونا؛ بهترین و بد‌ترین کشورهای جهان به روایت تصویربه لحاظ میزان واکسیناسیون در مقابل ویروس کرونا کشور آفریقایی گینه بیسائو در رتبه ۱۹۸ جهان قرار دارد. ۶/ ۲۱ درصد دوز اول و ۳/ ۱درصد هم دوز دوم را دریافت کرده‌اند.

واکسیناسیون کرونا؛ بهترین و بد‌ترین کشورهای جهان به روایت تصویرکشور یمن که درگیر جنگ داخلی است به لحاط واکسیناسیون در رتبه ۱۹۹ جهان قرار دارد. ۷/ ۱درصد مردم دوز اول و ۹/ ۰ درصد هم دوز دوم واکسن علیه کرونا را دریافت کرده‌اند.

واکسیناسیون کرونا؛ بهترین و بد‌ترین کشورهای جهان به روایت تصویرکشور آفریقایی چاد با ۱۷ میلیون نفر جمعیت در رتبه ۲۰۰ واکسیناسیون جهان قرار دارد. طبق آخرین آمار ۶/ ۱ درصد مردم دوز اول و ۷/ ۰ درصد هم دوز دوم واکسن را تزریق کرده‌اند.

واکسیناسیون کرونا؛ بهترین و بد‌ترین کشورهای جهان به روایت تصویرهائیتی از فقیرترین کشورهای جهان محسوب می‌شود و هنوز هم پس از قتل جوینل مویز، رئیس جمهور پیشین در بحران سیاسی به سر می‌برد. ۱/ ۱ درصد شهروندان این کشور دوز اول و ۰/۶ درصد هم دوز دوم واکسن را تزریق کرده‌اند. هائیتی در رتبه ۲۰۱ لیست واکسیناسیون کشورهای جهان قرار گرفته است.

واکسیناسیون کرونا؛ بهترین و بد‌ترین کشورهای جهان به روایت تصویرکشور آفریقایی جمهوری دمکراتیک کنگو با ۹۰ میلیون نفر جمعیت در آخرین پله جدول واکسیناسیون کشورهای جهان قرار دارد. ۳/ ۰ درصد جمعیت دوز اول و ۲/ ۰ درصد نیز دوز دوم واکسن را دریافت کرده‌اند.