اشرف غنی با مذاکره‌کنندگان دولت افغانستان در دوحه دیدار کرد

دیدار غنی با نمایندگان مذاکرات افغانستان

منبع تصویر، ARG

اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان با هیات مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی افغانستان در دوحه ملاقات کرد. صدیق صدیقی، سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان ساعتی پیش با انتشار عکس‌های از این دیدار، نوشته آقای غنی نظریات هیات افغانستان را شنید.

هنوز جزییات بیشتری در مورد این دیدار منتشر نشده است.

ارگ ریاست جمهوری افغانستان صبح امروز اعلام کرد که آقای غنی همراه با یک هیأت عالی‌رتبه راهی کویت و قطر شده است.

آقای غنی ابتدا به منظور همدردی به خاطر درگذشت شیخ صباح‌الاحمد الجابر الصباح، امیر پیشین کویت به این کشور رفت و پس از آن عازم قطر شد.

امرالله صالح، معاون اول رئیس جمهوری، محمدحنیف اتمر، سرپرست وزارت خارجه، حمدالله محب، مشاور امنیت ملی و برخی دیگر از مقام‌های ارشد دولت افغانستان در این سفر آقای غنی را همراهی می‌کنند.

رد شدن از پست Twitter, 1
اجازه نشان دادن محتوای Twitter را می دهید؟

این مطلب شامل محتوایی از Twitter است. قبل از بارگیری این محتوا از شما اجازه می گیریم، زیرا ممکن است این سایت ها از کوکی ها و یا سایر انواع فن آوری استفاده کنند. می توانید سیاست Twitter را درباره کوکی ها و سیاست مربوط به حفظ حریم خصوصی را پیش از موافقت بخوانید. برای دیدن این محتوا روی "موافقت و ادامه"‌کلیک کنید.

پایان پست Twitter, 1

رئیس جمهوری افغانستان با امیر جدید و نخست وزیر کویت دیدار کرد و به گفته صدیق صدیقی، آقای غنی در این دیدارها به خاطر درگذشت شیخ صباح احمد جابر الصباح امیر پیشین کویت ابراز همدردی و همچنین بر بهبود روابط میان دوکشور تاکید کرده است.

ارگ ریاست جمهوری افغانستان در خبرنامه‌ای نوشته که آقای غنی قرار است در جریان سفرش به قطر با شیخ تمیم حمد بن ال ثانی، امیر قطر و شیخ خالد بن خلیفه بن عبدالعزیز آل ثانی، نخست وزیر و برخی دیگر از مقامات آن کشور دیدار کند.

محور این دیدارها و گفتگوها گسترش مناسبات و همکاری‌ها میان دو کشور در عرصه‌های مختلف خوانده شده است. همچنین اشرف غنی، در جریان سفرش به قطر در انستیتوی دوحه نیز سخنرانی خواهد کرد.

گفته می‌شود دیدار با زلمی‌خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان و ژنرال اسکات میلر، فرمانده عمومی نیروهای آمریکایی در افغانستان بخشی از این سفر است.

آقای غنی در حالی به قطر می‌رود که گفتگوهای صلح افغانستان به دلیل اختلافات موجود میان هیأت‌های دو طرف بر سر طرزالعمل کاری مذاکرات با مشکل روبرو شده است.

غنی

منبع تصویر، ARG

توضیح تصویر، دیدار اشرف غنی با امیر جدید کویت در شهر کویت
افغانستان، مذاکرات صلح، سفر اشرف غنی، طالبان

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر، تاکنون حدود سه هفته از مراسم افتتاحیه مذاکرات صلح افغانستان گذشته است اما دو طرف روی تدوین اصولنامه مذاکرات بحث دارند

با آنکه سه هفته از آغاز مراسم افتتاحیه مذاکرات صلح افغانستان گذشته اما دو طرف نتوانسته‌اند روی طرزالعمل کاری مذاکرات به توافق برسند. گروه‌های تماس هر دو هیأت بیش از ده بار با هم دیدار داشته‌اند، اما به نتیجه ملموسی دست نیافته‌اند.

علت تاخیر هم دو خواسته طالبان گفته شده است؛ طالبان خواهان آن شده‌اند که مذاکرات براساس توافقنامه این گروه با آمریکا صورت گیرد و مذهب حنفی بنیاد مذهبی مذاکرات باشد.

اما ارگ در مورد دیدار آقای غنی با هیأت طالبان که در دوحه قطر مستقر هستند، چیزی نگفته است. همین طور مشخص نیست که آیا رهبران طالبان با رئیس جمهوری افغانستان دیداری خواهند داشت و یا خیر.

پس از بروز اختلاف‌ها میان هیأت‌های دو طرف، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان هفته قبل به قطر رفت و با هر دو تیم مذاکره کننده صلح افغانستان در دوحه ملاقات کرد.

هیأتی از گروه طالبان در دیدار با آقای خلیلزاد یک بار دیگر تاکید کرده که توافقنامه این گروه با آمریکا باید مبنای مذاکرات فعلی با هیأت دولت افغانستان باشد.

افغانستان، مذاکرات صلح، سفر اشرف غنی، طالبان

منبع تصویر، Social Media

توضیح تصویر، اشرف غنی در فرودگاه بین‌المللی حامد کرزی

از سویی روز گذشته منابعی در هیأت مذاکره‌کننده دولت افغانستان به بی‌بی‌سی تایید کردند که برخی کشورهای عضو گروه حامی صلح افغانستان برای رفع "اختلاف موجود میان هیأت طالبان و دولت" دست به کار شده‌اند.

به گفته آن‌ها، نمایندگان این کشورها برای یافتن راه حل با هیأت‌های دو طرف در تماس هستند.

هرچند عملا و به صورت رسمی طرف سوم و میانجی در مذاکرات حضور ندارد اما از همان روزهای آغاز، گروهی متشکل از نمایندگان کشورهای قطر، آلمان، ناروی/نروژ، ازبکستان و اندونیزیا/اندونزی در دوحه به هدف کمک به روند مذاکرات صلح افغانستان تحت نام گروه کشورهای حامی صلح افغانستان شکل گرفته است.

همزمان، یک عضو هیأت مذاکره کننده دولت افغانستان گفته که آن‌ها طرح‌های بدیل‌شان را در مورد دو ماده اختلافی طرزالعمل کاری مذاکرات به هیأت طالبان ارائه کرده و منتظر پاسخ هستند.

این در حالی است که اعضای هیأت مذاکره کننده دولت و هیأت طالبان در نخستین روز دیدارشان فیصله کردند که به جز دو طرف، طرف سومی به عنوان تسهیل کننده و میانجی در جریان مذاکرات حضور نداشته باشد.

در حال حاضر در دوحه همه تلاش‌ها برای نهایی سازی طرزالعمل مذاکرات و رفتن به سوی اجندا و بحث‌های اصلی است.