کرونا در ایران؛ مرگ ۲۳۵ نفر در شبانه روز گذشته

توضیح ویدئو، کرونا در ایران: مرگ ۲۳۵ نفر، تکرار رکورد قبلی

وزارت بهداشت ایران اعلام کرد که در شبانه روز گذشته ۲۳۵ نفر از مبتلایان به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند که این رقم به رکورد قبلی رسید. پیشتر در اوایل مرداد نیز اعلام شده بود که ۲۳۵ نفر بر اثر کووید-۱۹ فوت شده‌اند.

بر اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت ایران، مجموع جان باختگان این بیماری در این کشور به ۲۷ هزار و ۱۹۲ نفر رسیده است.

همچنین سخنگوی وزارت بهداشت ایران گفته است که در ۲۴ ساعت اخیر ۳ هزار و ۹۰۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۹۵۳ نفر از آنها بستری شدند.

بر اساس آمار رسمی، مجموع بیماران کووید ۱۹ در ایران به ۴۷۵ هزار و ۶۷۴ نفر رسیده است.

این آمار درحالی اعلام می‌شود که بررسی‌های آمار سازمان ثبت احوال و همچنین فهرست‌هایی از موارد قطعی و مشکوک به کووید-۱۹ در ایران که به بی‌بی‌سی فارسی رسیده بود نشان می‌دهد تعداد واقعی درگذشتگان و مبتلایان کرونا بیشتر از آمارهای دولتی است.

کرونا در ایران

منبع تصویر، Getty Images

بنابر تحقیقات بی بی سی، جانباختگان کرونا در ایران تا پایان تیر ماه به ۴۲ هزار نفر می‌رسند که نزدیک سه برابر آمار رسمی است. مجموع مبتلایان هم تا پایان تیرماه دستکم ۴۵۰ هزار نفر بوده که بیش از یک و نیم برابر آمار رسمی است. همچنین تحقیقات بی بی سی نشان می‌دهد مقامات ایران عامدانه آماری کمتر ارائه کرده‌اند.

پیشتر نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا، در خصوص شیوع موج جدید کووید ۱۹ در شهر تهران هشدار داده بود و گفته بود "وضعیت در تهران اصلا مساعد نیست" و باید تدابیر سختگیرانه‌ای اتخاذ شود".

آقای توکلی به خبرگزاری ایسنا گفت که "اگر آخر هفته سفر به شمال کشور و یا سایر نقاط را شاهد باشیم، احتمال بروز پیک جدید بیماری بعید نخواهد بود؛ به همین دلیل اعمال محدودیت‌هایی را مدنظر داریم که ممکن است یکی از آنها محدودیت‌ها در تردد به سمت شمال کشور باشد."

به گفته وی "همه‌ بیمارستان‌ها به شکل مستقیم یا غیرمستقیم درگیر بیماری کووید ۱۹ هستند" و "اگر مردم نکات بهداشتی را رعایت نکنند و سیر بیماری و زنجیره انتقال کنترل نشود، سیر فوتی‌ها قطعا فزاینده خواهد بود. تعداد فوتی‌های کرونا در تهران قابل توجه است، طی روزهای اخیر رکورد بستری و فوتی‌ها را در استان تجربه کردیم".

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا استان تهران در خصوص جریمه افرادی که به سفر می‌روند گفت که احتمال دارد "افرادی را که به سفرهای غیرضروری می‌روند، رصد و پایش کنیم تا در صورت ابتلا به کرونا موظف باشند خودشان هزینه‌های درمانی را تقبل کنند".

این مقام وزارت بهداشت ایران ابراز امیدواری کرد که دور کاری کارکنان به تصویب ستاد کرونای استان تهران برسد.

آقای توکلی در خصوص تعطیلات آخر هفته نیز گفته است: "رفتن به سفر به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و از مردم می‌خواهیم برای کارهای غیرضروری از منزل خارج نشوند. اگر آخر هفته سفر به شمال کشور و یا سایر نقاط را شاهد باشیم، احتمال بروز پیک جدید بیماری بعید نخواهد بود".

به گفته وی "اعمال محدودیت‌هایی را مدنظر داریم که هنوز تصویب نشده است، اما ممکن است یکی از محدودیت‌ها در تردد به سمت شمال کشور باشد که در ستاد کرونای استان مطرح شده است و پیگیر مصوبات آن هستیم تا در صورت قطعی شدن، اجرایی شود".

کرونا در ایران

منبع تصویر، Isna

عدم وضع مقررات سختگیرانه و کنترلی و همچنین خستگی جامعه از رعایت محدودیت‌ها از جمله عوامل شیوع مجدد ویروس کرونا در ایران برای بار سوم عنوان شده است.

روز گذشته محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران گفت که شهر تهران باید به مدت ۲ هفته تعطیل شود تا روند شیوع ویروس کاهش یابد.

دیروز همچنین رضا گلپیرا، مدیر کل مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت ایران گفت که "اکنون تعداد افراد سالمندی که(به کرونا) آلوده می‌شوند، زیاد شده است".

وی به خبرگزاری ایسنا گفته بود: "در اسفند و فروردین تعداد افراد مسنی که به کرونا آلوده می‌شدند، کم بود. زیرا خانواده‌ها قبول کرده بودند که به سالمندان نزدیک نشوند.در عین حال سالمندان نیز خودشان را در منزل قرنطینه کرده و مراقب بودند" اما اکنون "مردم خسته شدند و دیگر به پروتکل‌های بهداشتی توجهی نمی‌کنند".

آقای گلپیرا در خصوص علت افزایش بیماری در میان سالمندان را "خستگی روحی فرد و حضور بدون رعایت پروتکل در جامعه" و همچنین "خانواده‌ها هم بدون دقت در استفاده از ماسک و یا فاصله گذاری با هم رفت و آمد می‌کنند که در حال حاضر شاهد تجمعات بزرگ و برگزاری مراسم ها" دانست.