یکی از آشناترین نشانه های جایگاه حکومتی مداحان، مصونیت تقریبا مطلق آنها در حمله به مقام های ارشدی بوده که، به هر علت، متهم به ناهمسویی با رهبر یا عدم اطاعت کافی از او شده اند. مداحانی که حملات آنها به مقام هایی در حد روسای جمهور دوره های مختلف نیز، باعث محروم شدنشان از حمایت راس قدرت نشده است.
یک شاخص معنی دار از ارتباط حملات چنین مداحانی با میزان اطاعت افراد از رهبر، نوسانات رفتار آنها با محمود احمدی نژاد بوده است.
ماجرای محمود کریمی، که در دی ماه ۱۳۹۱ در بزرگراهی در تهران با راننده یک پژو درگیری لفظی پیدا کرد شد، یکی از معروف ترین پرونده ها از این نوع بوده است. نتیجه درگیری لفظی، شلیک پنج گلوله به سمت راننده پژو بود، اما نه تنها پرونده این تیراندازی به سرعت مختومه شد، که"خانه مداحان" به طور رسمی به حمایت از آقای کریمی پرداخت.
یکی از خبرسازترین یادآوری ها در این زمینه، هفته پیش از سوی محمود تاری از مداحان معروف تهران صورت گرفت که با انتقاد از نزدیکی برخی مداحان به"مفسدان اقتصادی" گفت:"مداحان با این افراد ارتباط داشتند و از آنها ۲۰۰ میلیون و ۳۰۰ میلیون پول میگرفتند. یکی از همین آقایان که با این افراد ارتباط داشت میگفت من به اندازه هیکلم طلا دارم. headtopics.com
در عین حال، بخش مهمی از گردش مالی مربوط به هیاتهای عزاداری نه از افراد حقیقی، که مستقیما از بودجه های حکومتی تامین می شود. کمک های تخصیص داده شده به هیاتهای عزاداری از محل بودجه های شهری، از دیگر موضوعات خبرساز سال های اخیر بوده است.
آقای ارجونی در مصاحبه ای با ایرنا در ۹ شهریور گفت: "طبق آمار رسمی بیش از ۱۵۰ هزار مداح در کشور داریم که آمار غیررسمی دو برابر این مقدار تخمین زده میشود.
مخالفت بسیاری از روحانیون سنتی و حتی مراجع تقلید با مضامین نوحهها و نوع"عزاداری" جاری در هیاتهای خاص (که در بسیاری از مواقع، به مجالس شادی و رقص شبیه تر هستند)، درگیری طیفی از مداحان مشهور در پرونده های جنجالی (مالی و غیرمالی)، و در نهایت بار کمک به هیاتها و مداحان خاص در شرایط کاهش کم سابقه منابع پولی حکومت، از جمله هزینههای متنوع حمایت از آنها هستند.