هشدار اتحادیه اروپا در پی اعزام نیروهای روسیه به قزاقستان

17/10/1400 11:39 ب.ظ

هشدار اتحادیه اروپا در پی اعزام نیروهای روسیه به قزاقستان العربيه_فارسى

ناآرامی‌‌ها و خشونت‌های جاری در قزاقستان در پی برخورد سرکوب‌گرانه نیروهای امنیتی و دستور قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهوری این کشور به ارتش مبنی بر تیراندازی از سویی اورسولا فون دیر لاین، رئیس کمیسیون اروپا جمعه، 7 ژانویه با تاکید بر لزوم توقف خشونت‌ها و حفظ خویشتن‌‌داری، تاکید کرد: «حقوق شهروندان و امنیت، دو موضوع اساسی هستند که باید تضمین شوند و اتحادیه اروپا آماده ارائه کمک‌های لازم است».

این در حالی است که کریستیان هوفمن، سخنگوی دولت آلمان با تاکید بر این که «خشونت هیچ‌گاه، پاسخی مناسب نبوده است»، افزود:«برلین تمامی طرف‌ها را به کاستن از تنش‌ها و دستیابی به راه‌حل مسالمت‌آمیز فرا می‌خواند».

در همین رابطه واشینگتن ضمن دادن هشدار به مسکو در قبال تحولات قزاقستان و ابراز نگرانی از اعزام نیروهای روسی در حمایت از اقدامات خشونت‌آمیز توکایف علیه معترضان، تاکید کرد که از نزدیک تحرکات نیروهای روسیه در قزاقستان را زیر‌نظر گرفته و هر گونه نقض حقوق بشری را رصد می‌کند.به نوشته «نیویورک تایمز»، روند اعتراضات در قزاقستان برای مسکو بسیار نگران‌کننده است زیرا که قزاقستان از نگاه پوتین، حیات خلوت و عرصه نفوذ روسیه در منطقه به شمار می‌رود.

ادامه مطلب:
AlArabiya_Fa »

پیام نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال‌وبختیاری در پی هتک حرمت به تندیس سردار سلیمانینماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد در پی عمل گستاخانه و هتک‌حرمت به تندیس سردار رشید جهان اسلام حاج قاسم سلیمانی، پیامی صادر کرد. مخصوصا تو دل ماهارو. قشنگ به اندازه مسهل کار میکنه یاد اون بزرگوار سُلی قاسم_کتلت گوه_خورد خیره انشاالله😃

پنتاگون: عناصر مورد حمایت ایران عامل حملات به نیروهای ائتلاف در عراق و سوریه هستندپنتاگون روز چهارشنبه ۱۵ دی‌ماه اعلام کرد که شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران در عراق و سوریه عامل حملات به نیروهای ائتلاف بین المللی در این دو کشور هستند. پسر همسایه به خونه ما سنگ پرت کرد و شیشه خونه ما را شکست!! خب، ادامه بده، بعد چی شد؟ پسر همسایه به خونه ما سنگ پرت کرد و شیشه خونه ما را شکست!! اینو که گفتی، ادامه بده، بعد چی شد؟ چیکار کردی یا خواهی کرد؟ پسر همسایه به خونه ما سنگ پرت کرد و شیشه خونه ما را شکست!! فقط زر زر !

هیچ کافری دیگر نمی‌تواند به بلاد مسلمانان حمله کند و جان سالم به در ببردفرمانده کل سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران گفت: هیچ کافری امروز نمی‌تواند به بلاد مسلمانان حمله کند و جان سالم به در ببرد زیرا سردار سلیمانی ارتش‌های بزرگی تشکیل داده است. عاقبت حمله مسلمون به مسلمون یا مسلمون به کافر چیه؟ پروردگارا بهتر نبود بجای کمیّت روی کیفیت مخلوقاتت تمرکز میکردی؟ ایشان بیشتر از اینکه سردار سلامت باشد سردار بلاهت است

حمله لفظی شدید بایدن به ترامپ در سالروز حمله به کاپیتول | DW | 06.01.2022رئیس‌جمهوری آمریکا و معاون او در سالروز حمله طرفداران ترامپ به ساختمان کاپیتول، در نطق خود شهروندان آمریکا را خطاب قرار دادند. جو بایدن ترامپ را فردی 'خودخواه' نامید که دموکراسی و قانون اساسی را قربانی منافع خود کرد.

آمریکا:‌ اگر به زودی درباره «برجام» به تفاهم نرسیم راه متفاوتی را در پیش می‌گیریمند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با اشاره به اینکه در دور جدید مذاکرات احیای توافق هسته‌ای، پیشرفت مختصری حاصل شده هشدار داد، اگر به زودی واشینگتن و

مقام مسئول: محموله کیوی از امارات به هند رفته بود، در امارات به قرنطینه اهمیت نمی‌دهندمدیر سازمان حفظ نباتات ایران روز جمعه ضمن اشاره به این که مسئله صادرات کیوی به هند حل شده، دلیل مرجوع شدن محموله کیوی ایران از این کشور را «نبود قرنطینه در امارات» اعلام کرد.

بر اساس آخرین گزارش‌ها، در حالی که روسیه پس از درخواست کمک توکایف، در رأس ائتلافی متشکل از کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، به اعزام نیروهای هوابرد خود به داخل خاک قزاقستان برای کمک به سرکوب معترضان اقدام کرد، چین که رویدادهای جاری در قزاقستان را موضوعی داخلی قلمداد کرده اما از اقدامات خشونت‌بار رئیس جمهوری این کشور علیه معترضان ابراز حمایت کرد.Advertisement

از سویی اورسولا فون دیر لاین، رئیس کمیسیون اروپا جمعه، 7 ژانویه با تاکید بر لزوم توقف خشونت‌ها و حفظ خویشتن‌‌داری، تاکید کرد: «حقوق شهروندان و امنیت، دو موضوع اساسی هستند که باید تضمین شوند و اتحادیه اروپا آماده ارائه کمک‌های لازم است».

این در حالی است که کریستیان هوفمن، سخنگوی دولت آلمان با تاکید بر این که «خشونت هیچ‌گاه، پاسخی مناسب نبوده است»، افزود:«برلین تمامی طرف‌ها را به کاستن از تنش‌ها و دستیابی به راه‌حل مسالمت‌آمیز فرا می‌خواند».

در همین رابطه واشینگتن ضمن دادن هشدار به مسکو در قبال تحولات قزاقستان و ابراز نگرانی از اعزام نیروهای روسی در حمایت از اقدامات خشونت‌آمیز توکایف علیه معترضان، تاکید کرد که از نزدیک تحرکات نیروهای روسیه در قزاقستان را زیر‌نظر گرفته و هر گونه نقض حقوق بشری را رصد می‌کند.به نوشته «نیویورک تایمز»، روند اعتراضات در قزاقستان برای مسکو بسیار نگران‌کننده است زیرا که قزاقستان از نگاه پوتین، حیات خلوت و عرصه نفوذ روسیه در منطقه به شمار می‌رود.به گفته کارشناسان، رویدادهای جاری در قزاقستان، از دیدگاه مسکو به عنوان سومین حرکت اعتراضی پس از تظاهرات به طرفداری دموکراسی در اوکراین در سال 2004 و سپس بلاروس در سال 2020 است و به همین دلیل مسکو، نگران بروز هرگونه آشوب در همسایگی خود و سایر کشورهای همجوار است که می‌تواند، عامل تهدیدی برای نفوذ روسیه در منطقه، در ابعاد اقتصادی و ژئوپلتیک باشد.

این در حالی است که قزاقستان از اهمیت اقتصادی و نفتی بسزایی برای آمریکا برخوردار است زیرا غول‌هایی چون شرکت «اکسان موبیل»، «شورون»، ده‌ها میلیارد دلار را در غرب این کشور سرمایه‌گذاری کرده‌اند که از قضا، مکان بروز این ناآرامی‌ها است که روز یکشنبه گذشته در اعتراض به افزایش قیمت سوخت مایع در این کشور آغاز شده و منجر به استعفای دولت شد.

از سویی اتحادیه اروپا که خود با چالش تحرکات نظامی روسیه در مرزهای خود و اوکراین مواجه است درباره اعزام نیرو از سوی مسکو به آلماتی و همزمان با آن دستور توکایف به ارتش قزاقستان برای گشودن آتش مستقیم و بدون هشدار قبلی به سوی تظاهرکنندگان شدیدا ابراز نگرانی کرده و در این‌باره هشدار داده است.