هارون، پناهجوی ۱۷ ساله افغان در یونان می‌ماند

18/04/1399 12:10 ق.ظ

هارون، پناهجوی ۱۷ ساله افغان که به زبان یونانی صحبت می‌کند، می‌گوید: «می‌خواهم سیاستمدار شوم و به افغانستان برگردم. باید سرزمینمان را از نو بسازیم. جنگ باید تمام شود.»

هارون، پناهجوی ۱۷ ساله افغان که به زبان یونانی صحبت می‌کند، می‌گوید: «می‌خواهم سیاستمدار شوم و به افغانستان برگردم. باید سرزمینمان را از نو بسازیم. جنگ باید تمام شود.» پس از انتقادهای گسترده یونان از اتحادیه اروپا به دلیل بی‌عملی در برابر شمار بالای مهاجران در این کشور، برخی اعضای اتحادیه اروپا، ازجمله آلمان و فنلاند برای پذیرش آسیب‌پذیرترین گروه پناهجویان یعنی کودک بی‌سرپرست، اعلام آمادگی کردند.

یونان می‌گوید دست‌کم ۵هزار کودک پناهجوی بی‌سرپرست در این کشور زندگی می‌کنند. با وجود خروج دسته‌های کوچک کودکان از یونان، بسیاری از آن‌ها همچنان بدون حمایت پدر و مادر یا قوم و خویش در همین کشور ماندگار هستند.

هارون، نوجوان ۱۷ ساله افغان یکی از آن‌ها است. او از چند سال پیش ساکن یونان است و هم‌اکنون با کمک سازمان مردم‌نهاد متادراسی (Metadrasi/ گام بعد) همراه با سه نوجوان دیگر در یک آپارتمان در یونان زندگی می‌کند. هارون عاشق بوکس است؛ به مدرسه می‌رود و به زبان یونانی صحبت می‌کند. او می‌خواهد چند سال دیگر در همین کشور بماند اما هدف بلند پروازانه‌اش، بازگشت به افغانستان و دگرگونی «خانه پدری» است. هارون می‌گوید: «می‌خواهم سیاستمدار شوم. می‌خواهم به افغانستان برگردم. باید وطن را از نو ساخت. جنگ باید تمام شود. صلح باید برقرار شود. ما به شغل‌ها بیشتر احتیاج داریم. دوست دارم افغانستان هم یک کشور نرمال، مانند بقیه کشورهای جهان باشد.»آپارتمان هارون و همقطارانش، بخشی از برنامه «خانه‌های نیمه خودمختار» سازمان متادراسی برای نوجوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله است.

ادامه مطلب:
euronews_pe »

تکیه به رهبر ایران می‌تواند دولت روحانی را از انتقاد اصولگرایان در امان بدارد؟ - BBC News فارسیمحمد جواد ظريف،وزیر خارجه ایران در مجلس شورای اسلامی از قرارداد ٢٥ ساله تهران با چين دفاع كرده و گفته سياست خارجى، در حوزه اختيارات رهبر جمهورى اسلامى است.

آمادگی چین برای تعامل با ایران به منظور پیشرفت همکاری‌های عملی- اخبار بین الملل - اخبار تسنیم - Tasnimآمادگی چین برای همکاری با ایران در زمینه‌های علمی سخنگوی وزارت امور خارجه چین: چین و ایران در زمینه توسعه روابط دو جانبه با یکدیگر در ارتباط هستند برجام یک ستون مهم برای رژیم منع گسترش سلاح های هسته ای و عامل صلح و ثبات در خاورمیانه است

دبیر فدراسیون بوکس ایران: چند هزار زن غیرقانونی این ورزش را انجام می‌دهنددبیر فدراسیون بوکس ایران می‌گوید راه‌اندازی بوکس زنان مطالبه ۳۰ ساله دختران ایرانی است و در حال حاضر هزاران زن به طور غیرقانونی این ورزش را انجام‌ می‌دهند.

اتحادیه اروپا خواستار بررسی ادعاهای رانده شدن پناهجویان توسط یونان شدیک عضو کمسسیون امور داخلی اتحادیه اروپا خواستار بررسی ادعاهای رانده شدن پناهجویان توسط گارد ساحلی یونان شد. - خبرگزاری آناتولی

کمبود انسولین در ایران؛ دیابتی‌ها سرگردان شده‌اندمقام‌های دولتی در ایران از کمبود انسولین در بازار و ایجاد مشکل برای بیماران نیازمند به این دارو در برخی شهرهای ایران خبر داده‌اند.

گزارشگر حقوق‌بشر: ترور سردار سلیمانی نقض منشور سازمان ملل بودگزارشگر حقوق‌بشر: ترور سردار سلیمانی نقض منشور سازمان ملل بود گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در تازه‌ترین گزارش خود تایید کرد که اقدام تروریستی دولت آمریکا در به شهادت رساندن سردار شهید قاسم سلیمانی نقض قوانین بین‌المللی است.

۲۵ کودک پناهجوی بی‌سرپرست، روز سه‌شنبه آتن را به مقصد لیسبون، پایتخت پرتغال ترک کردند. شاید ماسک‌های آن‌ها مانع از دیدن لبخندشان شود اما، خروج از شرایط سخت یونان مسلما یک گام بلند برای زندگی افرادی است که با وجود سن و سال کم، رنج بسیاری را متحمل شده اند.

پس از انتقادهای گسترده یونان از اتحادیه اروپا به دلیل بی‌عملی در برابر شمار بالای مهاجران در این کشور، برخی اعضای اتحادیه اروپا، ازجمله آلمان و فنلاند برای پذیرش آسیب‌پذیرترین گروه پناهجویان یعنی کودک بی‌سرپرست، اعلام آمادگی کردند.

یونان می‌گوید دست‌کم ۵هزار کودک پناهجوی بی‌سرپرست در این کشور زندگی می‌کنند. با وجود خروج دسته‌های کوچک کودکان از یونان، بسیاری از آن‌ها همچنان بدون حمایت پدر و مادر یا قوم و خویش در همین کشور ماندگار هستند.

هارون، نوجوان ۱۷ ساله افغان یکی از آن‌ها است. او از چند سال پیش ساکن یونان است و هم‌اکنون با کمک سازمان مردم‌نهاد متادراسی (Metadrasi/ گام بعد) همراه با سه نوجوان دیگر در یک آپارتمان در یونان زندگی می‌کند. هارون عاشق بوکس است؛ به مدرسه می‌رود و به زبان یونانی صحبت می‌کند. او می‌خواهد چند سال دیگر در همین کشور بماند اما هدف بلند پروازانه‌اش، بازگشت به افغانستان و دگرگونی «خانه پدری» است. هارون می‌گوید: «می‌خواهم سیاستمدار شوم. می‌خواهم به افغانستان برگردم. باید وطن را از نو ساخت. جنگ باید تمام شود. صلح باید برقرار شود. ما به شغل‌ها بیشتر احتیاج داریم. دوست دارم افغانستان هم یک کشور نرمال، مانند بقیه کشورهای جهان باشد.»آپارتمان هارون و همقطارانش، بخشی از برنامه «خانه‌های نیمه خودمختار» سازمان متادراسی برای نوجوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله است. ساکنان این خانه‌ها با وجود استقلال نسبی در زندگی شخصی، ۲ بار در هفته با مددکاران و مشاوران اجتماعی دیدار می‌کنند. هدف این برنامه این است که نوجوانان مسئول‌تر بار بیایند و در عین حال حواسشان به زندگی باشد. سازمندهندگان این طرح می‌گویند که «خانه‌های نیمه خودمختار»، پناهجویان نوجوان را خلاق‌تر کرده است: هارون و یکی از هم‌خانه‌هایش از صفحه‌های موسیقی قدیمی، اثر هنری می‌سازند.

با این حال، هزاران پناهجوی کودک بدون سرپرست دیگر ساکن یونان، به خوش‌اقبالی هارون نیستند. لورا پاپا، بنیانگذار و رئیس متادراسی می‌گوید: «ما هزاران پناهجوی کم سن و سن بی‌سرپرست داریم. بسیاری از آن‌ها در همان پاسگاه‌های ثبت مهاجران در جزایر در شرایط بدی زندگی می‌کنند. امکانات کافی نیست. ۴۰ درصد آن‌ها حق پیوستن به خویشاوندانشان در یکی از کشورهای اروپایی را دارند با این حال، روند اداری مانع از انجام این کار است. این روند باید فورا تسریع شود.»