هیات معرفی نماینده سینمای ایران به مراسم اسکار، در روزهای گذشته، فیلم مستندی با عنوان «در جستجوی فریده» را بهعنوان نماینده سینمای ایران برای اسکار ۲۰۲۰ انتخاب کرد.
در سال ۱۳۵۶، فیلم «دایره مینا»، ساخته داریوش مهرجویی، برای نخستینبار بهعنوان نماینده ایران به اسکار معرفی شد و سال بعد از آن هم فیلم «باد صبا» ساخته آلبر لاموریس راهی آکادمی اسکار شد. «زمانی برای مستی اسبها» ساخته بهمن قبادی در سال ۲۰۰۰، «باران» ساخته مجید مجیدی در سال ۲۰۰۱، «من ترانه ۱۵ سال دارم» به کارگردانی رسول صدرعاملی در سال ۲۰۰۲، «نفس عمیق» ساخته پرویز شهبازی در سال ۲۰۰۳، «لاکپشتها پرواز میکنند» از بهمن قبادی در سال ۲۰۰۴، «خیلی دور خیلی نزدیک» به کارگردانی رضا میرکریمی در سال ۲۰۰۵، «کافه ترانزیت»...
سال ۲۰۱۸ نیز فیلم «نفس» از نرگس آبیار و سال گذشته هم فیلم «بدون تاریخ، بدون امضاء» ساخته وحید جلیلوند نماینده سینمای ایران در اسکار بودند. رائد فریدزاده، دبیر و سخنگوی هیات معرفی فیلم ایرانی به اسکار، اعلام کرد که از میان ۷۰ فیلم اکران شده که شرایط لازم برای شرکت در مراسم اسکار را داشتند، در ابتدا فهرستی اولیه از ۱۰ فیلم در جلسه انتخاب نماینده سینمای ایران به اسکار برگزیده شدند.
هیات داوران برای معرفی فیلم ایرانی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی اسکار ۲۰۲۰ از چند سینماگر پیشنهادی از سوی خانه سینما تشکیل شده بود: فرشته طائرپور تهیهکننده، فاطمه معتمدآریا بازیگر، ابوالحسن داوودی کارگردان، تورج منصوری فیلمبردار، رسول صدرعاملی کارگردان، امیر اثباتی طراح صحنه، مرتضی رزاق کریمی تهیهکننده و مهرزاد دانش، منتقد. headtopics.com
سازندگان فیلم نیز در یادداشتی پس از انتخاب فیلمشان، از «شعف دوچندان» خود نوشتند و تاکید کردند که این انتخاب «یک اتفاق مهم و تاریخی برای سینمای مستند ایران است» و «تمام تلاش خود» را خواهند کرد تا «نماینده شایستهای برای سینمای ایران» باشند.