سرویس تحقیقات پارلمانی اروپا (EPRS) کنفرانس مشترکی را با همکاری سازمان حقوق بشری «مبارزه با مصونیت از مجازات» و سازمان «بدون عدالت صلح ممکن نیست» برگزار کرد.
صیانت از حقوق بشر و مبارزه با مصونیت از مجازات، بیش از هر زمان دیگری به چالشی مهم پیش روی فعالان عرصه حقوق بشر در سطح بین الملل تبدیل شده است. طبق گزارشهای رسمی نهادهای حقوق بشری، در ماههای اخیر موارد نقض فاحش حقوق بشر در انواع مختلف افزایش زیادی داشته است.
هدف این کنفرانس توجه ویژه به این موارد از نقض حقوق بشر، ایجاد زمینه برای مبادلات اطلاعاتی گسترده تر و شکل دهی به گفتمانی عمومی و ارتقا آگاهی در این رابطه و همچنین تلاش برای متعهد کردن هرچه بیشتر نهادها و ساختارهای مسئول و در اولویت قرار دادن رسیدگی به این موراد در سطح بینالمللی اعلام شد.
یورونیوز: تا چه حد می توان حقوق بشر را به عنوان پیش شرط در مذاکرات دوجانبه و چندجانبه مطرح کرد؟ به عنوان مثال، آنچه اتحادیه اروپا در جریان برجام تجربه کرد و یا آنچه در روابط کنونی با طالبان پیش روداریم. headtopics.com
نتیجه ؟
ماریا آرنا: من فکر میکنم مهم است که به یاد داشته باشیم وقتی از حقوق بشر حرف میزنیم، در رابطه با مردم حرف میزنیم. در رابطه با شرایط افغانستان؛ اولین اقدام برای حمایت از مردم افغانستان ارائه کمکهای بشر دوستانه است. شرایط در افغانستان همانطورکه میدانیم بسیار سخت است و مردم به کمکهای بشردوستانه نیازمند هستند وکمک بشردوستانه نمیتواند هیچ پیش شرطی داشته باشد.
در رابطه با از سر گرفتن روابط با افغانستان؛ ما باید بدانیم در چه مواردی میتوانیم به مردم افغانستان کمک کنیم. مخصوصا زنان افغانستان. چرا که در حال حاضر تنها این زنان افغانستان هستند که برای حقوق بشر مبارزه میکنند. پس موضوع اصلی گفتگو با طالبان نیست بلکه اطمینان حاصل کردن از این مهم است که زنان افغانستان میتوانند به تحصیل و کار ادامه دهند و در جامعه حضور داشته باشند.