قیمت نفت شاخص برنت در بازارهای جهانی به حدود ۹۵ دلار رسیده که بالاترین رقم طی هفت سال گذشته است و کماکان روند صعودی دارد. قیمتها تا کجا پیش خواهد رفت؟ دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید چرا اوپک دست به عصا راه میرود؟ اما در فاصله ماه مه تا عملیاتی شدن توافق کاهش تولید نفت این مجموعه، بیش از ۶۵۰ میلیون بشکه نفت مازاد در جهان تولید و بعنوان ذخایر استراتژیک انبار شد.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید طبیعتا، اوپک و کشورهای همپیمان به رهبری روسیه میدانند که چند ماهی است نفت مازاد تولید شده در دوران قرنطینههای سخت کرونا در سال ۲۰۲۰ نه تنها جذب بازار شده، بلکه هم اکنون روزانه ۹۰۰ هزار بشکه از ذخایر نفت جهان برای ایجاد توازن به بازار تزریق میشود و وقت آن است که تولید خود را افزایش دهند.
علت این است که هم برآورد اوپک و هم سازمان اطلاعات انرژی آمریکا نشان میدهد که در سهماهه دوم سال جاری میلادی (حدود ۱.۵ ماه دیگر) دوباره تولید جهانی نفت بر تقاضا پیشی خواهد گرفت و سهم کشورهای غیراوپک در افزایش تولید نفت جهانی بیش از سه برابر اعضای اوپک خواهد بود. headtopics.com
به همین خاطر اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی که هفته جاری منتشر کرد، پیشبینی کرده است قیمت نفت برنت در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۲ دوباره به ۸۷ دلار کاهش یابد و در سه ماهه پایانی سال به ۷۵ دلار افت کند و در سال آینده به ۶۸ دلار برسد.
روزنههایی برای «توسعه ایران» بر پایه «ملیت» | حجت میرزایی
مدتی است باوری من را خوشدل و امیدوار کرده است که اندیشه توسعه در سرزمینمان جوانه زده است. با آنکه همه روندها و رکوردها، نگرانکننده و پرمخاطره مینماید، اما همین حس فراگیر بازندگی در رقابت جهانی و بیآیندهبودن به همان اندازه که ممکن است رخوتانگیز و امیدشکن باشد، میتواند نهیب و تلنگری برانگیزاننده و پیشران برای یافتن روزنه و گریزگاهی از این درماندگی شود. این توسعهخواهی هم رهاییبخش از کمند درماندگی و هم انسجامبخش و وحدتآفرین برای یکپارچگی ایران است. به زبان کوتاه، ما ایرانیان روزنههایی پرسو و چشمنواز برای گشودن راهی به سوی توسعه ملی یافتهایم و به همان اندازه که توسعه در ذهن و زبانمان برجسته میشود، ملیت و وطنخواهی قدرتمندتر و اندیشیدهتر میشود. صدالبته که درخت تنومند و پربار توسعه در 80 سال گذشته در هر جایی روییده و بارور شده، ریشه در ملیت داشته است. ادامه مطلب >>