نظر رهبر انقلاب درباره ثبت‌نام افراد در انتخابات مجلس؛ اگر توان مدیریتی ندارید مسئولیت نپذیرید

10/09/1398 03:45 ب.ظ

آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی ، با شرح روایتی درباره توصیه پیامبر اعظم(ص) خطاب به جناب ابوذر، ضمن انتقاد به ثبت‌نام بی‌محابای برخی افراد در انتخابات مجلس، تاکید کردند: هر مسئولیّتی، هر سِمَتی، هر توانایی‌ای، در کنارش یک مسئولیّتی دارد، یک تعهّدی وجود دارد. باید دید که آیا میتوانید آن تعهّد را انجام بدهید یا نه؟ این خیلی درسِ بزرگی است».

به گزارش ایلنا، متن کامل سخنان حضرت آیت الله خامنه‌ای در جلسه درس خارج فقه صبح امروز ایشان به شرح زیر است:الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین.عَن اَبی ذَرٍّ (سَلامُ اللّهِ عَلَیهِ) اَنَّ النَّبیَّ (صَلَّی اللّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ) قالَ یا اَبا ذَرٍّ اِنّی اُحِبُّ لَکَ ما اُحِبُّ لِنَفسی اِنّی اَراکَ ضَعیفاً فَلا تُؤَمَّرَنَّ عَلیٰ اِثنَینِ وَ لا تَوَلَّیَنَّ مالَ یَتیم.

عَن اَبی ذَرٍّ (سَلامُ اللّهِ عَلَیهِ) اَنَّ النَّبیَّ (صَلَّی اللّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ) قالَ یا اَبا ذَرٍّ اِنّی اُحِبُّ لَکَ ما اُحِبُّ لِنَفسی اِنّی اَراکَ ضَعیفاً فَلا تُؤَمَّرَنَّ عَلیٰ اِثنَینِ وَ لا تَوَلَّیَنَّ مالَ یَتیم.(۱)

قالَ یا اَبا ذَرٍّ اِنّی اُحِبُّ لَکَ ما اُحِبُّ لِنَفسی خود جناب ابی‌ذر این توصیه‌ی پیغمبر به خودش را ذکر میکند؛ برای ماها هم درس است، درس بسیار بزرگی است. حضرت به او فرمود من هر چه برای خودم دوست میدارم، برای تو هم دوست میدارم؛ یعنی آن چیزی که میخواهم به تو بگویم، از روی کمال محبّت است؛ چون انسان به خودش کمال محبّت را دارد. خب حالا آن حرفی که حضرت میخواهد به ابی‌ذر بزند چیست؟من جنابعالی را در مدیریّت، ضعیف میبینم. خیلی آدم خوبی هستی، مجاهد فی‌سبیل‌اللّه، رُک‌گو، و آسمان بر راست‌گوتر از او سایه نیفکنده، زمین راست‌گوتر از او را بر خودش حمل نکرده؛ اینها همه به جای خود محفوظ، امّا شما آدم ضعیفی هستی.

ادامه مطلب:
ilnanews »

احسنت بر بصیرت رهبرعزیزترازجان... بی مسئولیتی نمایندگان فعلی رادربرابردولت و مشکلات مردم دیدندو فرمودندنمیتوانیدنماینده نشوید. سپاس_ازبصیرت_رهبرانقلاب

معاون سیاسی سپاه: اعتراضات اخیر در چهل سال پس از انقلاب بی‌نظیر بود«اعتراضات از روز جمعه به صورت محدود شروع شد و در روزهای شنبه و یکشنبه به صورت گسترده و در ۲۹ استان و صدها شهر ادامه یافت.» خیانت فرانسه و مکرون بد ذات هم به زم بی سابقه تر

فرشاد سنجری و مرگ در آتش؛ درگذشت موسیقی‌دان ایرانی در ویندر روز ۲۲ نوامبر ۲۰۱۹ روزنامه‌های اتریشی از درگذشت 'مردی ۷۲ ساله' خبر دادند که در پی آتش‌سوزی در آپارتمانش جان خود را از دست داده است. این 'مرد ۷۲ ساله' یکی از سرشناس‌ترین رهبران ارکستر در دهه ۱۹۷۰ در ایران بود: فرشاد سنجری. آتش_در_نیستان ماهشهر

یک مصدوم در زلزله ایذه / اعلام آماده‌باش در خوزستانمدیرکل مدیریت بحران خوزستان: در پی وقوع دو زمین‌لرزه‌ به بزرگی ۴.۹ و ۳.۷ ریشتر در ایذه، سراسر خوزستان در آماده باش است در این حادثه، یک نفر در ایذه مصدوم شده که علت آن سقوط از ارتفاع بوده است، فرد مصدوم توسط نیروهای اورژانس به بیمارستان اعزام شد خوب الان وقتشه هرکی رو‌کشتید جا بزنید قاطی آمار زلزله...

عزای عمومی در نجف و ذی‌قار؛ گسترش اعتراضات به استان الانبار در غرب عراقدر استان‌های نجف و ذی‌قار شنبه 30 نوامبر 2019 عزای عمومی جهت گرامی‌داشت یاد و خاطره کسانی که جان خود قفزة نوعيه للعربيه ولو اتاخرة كثيرا ان تاتي متاخرا خيرا من ان لاتاتي بالتوفيق

وجود ابهام در پرونده «میترا استاد» در حد ادعا است/ نبش قبر ضرورتی نداردقاضی پرونده قتل «میترا استاد» در خصوص ابهامات احتمالی در این پرونده گفت: اینکه پرونده ابهام دارد در حد ادعا است چرا که نظریات خوبی از تشریح جسد و ادله جرم وجود دارد. بنابراین زوایا و کیفیت قتل برای قضات روشن است و بعد از بررسی دفاعیات طرفین و انجام مشاوره رای صادر می‌شود.

ادامه اعتراضات در عراق؛ بررسی کناره گیری نخست‌وزیر در دولتدر حالی که اعتراضات ضد دولتی در عراق همچنان ادامه دارد، کابینه این کشور برای بررسی پیشنهاد عادل عبدالمهدی مبنی بر کناره گیری از مقام نخست وزیری تشکیل جلسه داد. آقای عبدالمهدی روز گذشته پس از وقوع مرگبارترین اعتراضات از زمان شروع آن در دو ماه گذشته گفت که استعفا می‌دهد

به گزارش ایلنا، متن کامل سخنان حضرت آیت الله خامنه‌ای در جلسه درس خارج فقه صبح امروز ایشان به شرح زیر است:الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین.

عَن اَبی ذَرٍّ (سَلامُ اللّهِ عَلَیهِ) اَنَّ النَّبیَّ (صَلَّی اللّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ) قالَ یا اَبا ذَرٍّ اِنّی اُحِبُّ لَکَ ما اُحِبُّ لِنَفسی اِنّی اَراکَ ضَعیفاً فَلا تُؤَمَّرَنَّ عَلیٰ اِثنَینِ وَ لا تَوَلَّیَنَّ مالَ یَتیم.(۱)

قالَ یا اَبا ذَرٍّ اِنّی اُحِبُّ لَکَ ما اُحِبُّ لِنَفسی

خود جناب ابی‌ذر این توصیه‌ی پیغمبر به خودش را ذکر میکند؛ برای ماها هم درس است، درس بسیار بزرگی است. حضرت به او فرمود من هر چه برای خودم دوست میدارم، برای تو هم دوست میدارم؛ یعنی آن چیزی که میخواهم به تو بگویم، از روی کمال محبّت است؛ چون انسان به خودش کمال محبّت را دارد. خب حالا آن حرفی که حضرت میخواهد به ابی‌ذر بزند چیست؟من جنابعالی را در مدیریّت، ضعیف میبینم. خیلی آدم خوبی هستی، مجاهد فی‌سبیل‌اللّه، رُک‌گو، و آسمان بر راست‌گوتر از او سایه نیفکنده، زمین راست‌گوتر از او را بر خودش حمل نکرده؛ اینها همه به جای خود محفوظ، امّا شما آدم ضعیفی هستی.حالا که آدم ضعیفی هستی، مواظب باش بر دو نفر هم ریاست نکنی! یعنی پیدا است آن ضعفی هم که حضرت فرمودند، ضعف در مدیریّت است؛ یعنی تو آدمی هستی که مدیریّت نداری؛ اگر چنانچه بر دو نفر یا بیشتر ریاست پیدا کردی، نمیتوانی کار آنها را به سامان برسانی. این، درس برای ماها است. ما -حالا همه‌ی ما نه؛ بعضی‌مان این جوری هستیم- به مجرّد اینکه یک مسندی، یک جایی، یا خالی میشود یا ممکن است خالی بشود، فوراً چشم میدوزیم که برویم آنجا! خب شما اوّل نگاه کن ببین میتوانی یا نمیتوانی. حالا بحث اسم‌نویسی برای انتخابات مجلس است، گفتند شروع شده، همین طور بدون محابا میروند! خب شما که میخواهی بروی آنجا، آنجا سؤال دارد؛ این توانایی‌ای که خدا به من و شما میدهد، کنارش مسئولیّت هست. این [مطلبی] که عرض میکنم، در مورد خود این حقیر از همه بیشتر است. شما هم همین جور؛ یعنی آن کسانی که مسئولیّتی دارند، همین جور. هر مسئولیّتی، هر سِمَتی، هر توانایی‌ای، در کنارش یک مسئولیّتی دارد، یک تعهّدی وجود دارد. میتوانید آن تعهّد را انجام بدهید یا نه؟ این خیلی درسِ بزرگی است.هیچ مال یتیمی را هم شما به عهده نگیر. نه از باب اینکه احتمال این وجود دارد که خدای نکرده مثلاً ایشان دست‌درازی میکند به مال یتیم. خب مقام ابی‌ذر خیلی بالاتر از این حرفها است، نزدیک مقام عصمت است مقام او؛ پس این احتمال در او نیست. علّت اینکه میگویند تولیّت مال یتیم را قبول نکن، این است که نمیتوانی حقّ یتیم را به او بدهی؛ دیگران می‌آیند دست‌درازی میکنند، جنابعالی هم آدم ضعیفی هستی، تدبیر لازم را نداری و نمیتوانی. برجستگی‌های نظام اسلامی و نظام ارزشهای اسلامی اینها است؛ یعنی در درجه‌ی اوّل، من و شما خودمان مسئولیم که ببینیم این کار را قبول بکنیم؟ نکنیم؟ میتوانیم؟ نمیتوانیم؟ این بسیار مسئله‌ی مهمّی است.

۱) امالی طوسی، مجلس سیزدهم، ص ۳۸۴؛ «از ابوذر روایت است که رسول خدا (صلّی اللّه علیه و آله) فرمود: ای ابوذر! من آنچه برای خود دوست میدارم برای تو نیز دوست میدارم؛ همانا تو را ناتوان میبینم، پس هیچ گاه به دو نفر امر نکن و به هیچ وجه عهده‌دار مال یتیم مباش.»