نخست‌وزیر عراق: میان ایران و آمریکا نقش پستچی را بازی نمی‌کنیم | DW | 18.08.2020

28/05/1399 12:04 ب.ظ

مصطفی کاظمی، نخست‌‌وزیر عراق برای دیدار و گفت‌وگو با ترامپ، راهی آمریکا می‌شود. این نخستین دیدار دو سیاستمدار است. کاظمی اخیرا با مسئولان جمهوری اسلامی ایران دیدار کرده بود. درباره علت سفر او به آمریکا گمانه‌زنی می‌شود.

سفر مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر جدید عراق به آمریکا و دیدار او با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در شرایط کنونی از اهمیت خاصی برخوردار است. در همین رابطه، خبرگزاری آسوشیتدپرس روز سه‌شنبه ۱۸ اوت (۲۸ مرداد) یک مصاحبه اختصاصی با نخست‌وزیر عراق کرده است.کاظمی در برابر این پرسش که آیا حامل پیام خاصی از سوی رهبران ایران برای آمریکا است، گفته است: «ما نقش پستچی را در عراق ایفا نمی‌کنیم.» طرح پرسش از سوی خبرنگار آسوشیتدپرس برخاسته از دیدار اخیر کاظمی با مسئولان جمهوری اسلامی ایران بوده است.

کاظمی در برابر این پرسش که آیا حامل پیام خاصی از سوی رهبران ایران برای آمریکا است، گفته است: «ما نقش پستچی را در عراق ایفا نمی‌کنیم.» طرح پرسش از سوی خبرنگار آسوشیتدپرس برخاسته از دیدار اخیر کاظمی با مسئولان جمهوری اسلامی ایران بوده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس از وقوع تقریبا روزانه این حملات خبر می‌دهد؛ حملاتی که متوجه اهداف نظامی و همچنین ارگان‌ها و نهادهای دولتی عراق است. مصطفی کاظمی گفته است که عراق برای مقابله با تهدیدها به کمک و پشتیبانی آمریکا همچنان نیاز دارد. نخست‌وزیر عراق گفته است که گرچه نیاز عراق به پشتیبانی نظامی آمریکا برای مقابله با حملات زمینی کاهش یافته، اما این کشور در نگاه پایانی، همچنان نیازمند همکاری و حمایت آمریکا است.

ادامه مطلب:
dw_persian »

سفر نخست‌ وزیر عراق به واشنگتن؛ «پستچی رابطه ایران و آمریکا نیستیم»مصطفی کاظمی، نخست‌ وزیر عراق در آستانه سفر به ایالات متحده در مصاحبه‌ای گفت که این کشور نقش «پستچی» را در روابط میان ایران و آمریکا بازی نخواهد کرد.

دیدار وزرای خارجه ترکیه و آمریکا در جمهوری دومینیکنوزیر امور خارجه ترکیه با همتای آمریکایی خود در جمهوری دومینیکن دیدار و گفتگو کرد. - خبرگزاری آناتولی

تیم ملی فوتبال سوریه درخواست دیدار دوستانه تیم ملی ایران را رد کردتیم ملی فوتبال سوریه اعلام کرده است که درخواست تیم میلی فوتبال ایران برای دیدار دوستانه رد شده است. - خبرگزاری آناتولی

اتحادیه اروپا: آمریکا نمی‌تواند در مقابل ایران از مکانیسم ماشه استفاده کندایالات متحده آمریکا و متحدانش در منطقه از این موضوع نگران هستند که با پایان تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر، ایران آزادانه دست به خرید و فروش تسلیحات جنگی بزند و با این کار صلح و ثبات منطقه را به خطر بیندازد.

تحریم تسلیحاتی ایران؛ قطعنامه پیشنهادی آمریکا رای نیاورد، حالا چه خواهد شد؟ - BBC News فارسیجمعه ۲۳ مرداد، تلاش آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران که شورای امنیت سازمان ملل در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسانده بود، با شکست روبرو شد و هیچ یک از اعضای این شورا، جز خود آمریکا و جمهوری دومینیکن، به پیش‌نویس پیشنهادی آمریکا رای مثبت ندادند. آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که در صورت شکست طرح مزبور از 'بازگشت یک‌باره' تحریم‌ها (موسوم به سازوکار ماشه) استفاده خواهد کرد.

بورل: آمریکا حق استفاده از مکانیسم ماشه علیه ایران را ندارد | DW | 16.08.2020مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است آمریکا با خروج از توافق هسته‌ای حق فعال کردن مکانیسم ماشه (فعال شدن سازوکار حل اختلاف) در قبال ایران را ندارد. مکانیسمی که معنایش بازگشت خود‌به‌خودی تحریم‌ها علیه ایران است.

سفر مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر جدید عراق به آمریکا و دیدار او با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در شرایط کنونی از اهمیت خاصی برخوردار است. در همین رابطه، خبرگزاری آسوشیتدپرس روز سه‌شنبه ۱۸ اوت (۲۸ مرداد) یک مصاحبه اختصاصی با نخست‌وزیر عراق کرده است.

قرار است نخست‌وزیر عراق روز پنجشنبه ۲۰ اوت با رئیس جمهوری آمریکا دیدار و گفت‌وگو کند.

کاظمی در برابر این پرسش که آیا حامل پیام خاصی از سوی رهبران ایران برای آمریکا است، گفته است: «ما نقش پستچی را در عراق ایفا نمی‌کنیم.» طرح پرسش از سوی خبرنگار آسوشیتدپرس برخاسته از دیدار اخیر کاظمی با مسئولان جمهوری اسلامی ایران بوده است.

سفر کاظمی به آمریکا در شرایطی صورت می‌گیرد که حملات تروریستی در این کشور افزایش یافته و بر شمار حملات موشکی به تاسیسات آمریکا و ارتش عراق افزوده شده است.سه سال از اعلام پیروزی دولت عراق بر"دولت‌اسلامی" (داعش) می‌گذرد. به‌رغم آن، حملات به واحدهای نظامی این کشور همچنان ادامه دارد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس از وقوع تقریبا روزانه این حملات خبر می‌دهد؛ حملاتی که متوجه اهداف نظامی و همچنین ارگان‌ها و نهادهای دولتی عراق است.

افزون بر آن، ترور هشام هاشمی، خبرنگار افشاگر و کارشناس مسائل تروریستی عراق در ماه ژوئیه سال جاری و همچنین ربودن هلا مویس، فعال امور فرهنگی آلمان در بغداد، از جمله بر توانایی دولت عراق در مقابله با تهدیدهای امنیتی سایه افکنده است.

مصطفی کاظمی گفته است که عراق برای مقابله با تهدیدها به کمک و پشتیبانی آمریکا همچنان نیاز دارد. نخست‌وزیر عراق گفته است که گرچه نیاز عراق به پشتیبانی نظامی آمریکا برای مقابله با حملات زمینی کاهش یافته، اما این کشور در نگاه پایانی، همچنان نیازمند همکاری و حمایت آمریکا است.

دیدار نخست‌وزیر عراق با حسن روحانی، تهران ۲۱ ژوئیه ۲۰۲۰

نخست‌وزیر عراق گفته است نوع همکاری و پشتیبانی مورد نیاز عراق وابسته به نوع تهدیدهای تروریستی است که علیه این کشور وجود دارد.مصطفی کاظمی پس از موج گسترده اعتراضات سیاسی در عراق با حمایت آمریکا به مقام نخست‌وزیری در این کشور رسید. این در حالی است که حمله پهپادی آمریکا به خودروی حامل قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس و ابومهدی مهندس، یکی از فرماندهان حشد شعبی، در نزدیکی فرودگاه بغداد، به انتقادهای زیادی درباره نقش آمریکا در عراق دامن زده بود.

کاظمی گفت‌وگوی روز پنجشنبه خود با دونالد ترامپ را گفت‌وگویی راهبردی خوانده است. این گفت‌وگو در ادامه مذاکراتی است که در ماه ژوئن و در پی افزایش حملات به تاسیسات و مواضع آمریکا صورت گرفته است.

خبرگزاری فرانسه نیز با انتشار گزارشی از بغداد ضمن پوشش خبری سفر کاظمی به واشنگتن به افزایش حملات موشکی به مواضع آمریکا و همچنین نهادهای دولتی عراق اشاره کرده است.

بر اساس این گزارش از ماه اکتبر تا پایان ماه ژوئیه نیروهای شبه نظامی در عراق ۳۹ موشک به مواضع و اهداف آمریکا در عراق پرتاب کرده‌اند.

پس از تایید خبر دیدار ترامپ و کاظمی، بر شمار حملات افزوده شده است. به عنوان نمونه، در فاصله زمانی ۴ اوت تا ۱۶ اوت، مواضع نظامی عراق با استفاده از ۱۳ بمب و موشک مورد حمله قرار گرفته است.

در حالیکه نیروهای شبه‌نظامی شیعه مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران مدعی هستند که نقشی در این حملات نداشته‌اند، اما گفته می‌شود که نیروهای کتائب حزب‌الله و دیگر نیروهای شیعی مورد حمایت ایران با نام‌های دیگر اقدام به چنین حملاتی می‌کنند.