نخستین سفر نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن به ایران | DW | 07.02.2021

19/11/1399 02:32 ب.ظ

مارتین گریفتیس، نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای نخستین بار برای رایزنی درباره اوضاع یمن به تهران سفر کرد. این سفر اندکی پس از آن انجام می‌شود که جو بایدن از توقف حمایت از ائتلاف به رهبری عربستان در جنگ یمن خبر داد.

مارتین گریفتیس، نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای نخستین بار برای رایزنی درباره اوضاع یمن به تهران سفر کرد. این سفر اندکی پس از آن انجام می‌شود که جو بایدن از توقف حمایت از ائتلاف به رهبری عربستان در جنگ یمن خبر داد. هدف از این سفر رایزنی با مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی با هدف حل بحران یمن عنوان شده است. به نظر می‌رسد این سفر بی‌ارتباط با تغییر سیاست‌های ایالات متحده در مورد اوضاع منطقه و پس از ورود جو بایدن، رئیس جمهوری جدید ایالات متحده، به کاخ سفید نباشد.

در عین حال خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی گریفتیس گزارش داده که سفر او به تهران از مدتی پیش برنامه‌ریزی شده و بخشی از تلاش‌های سازمان ملل برای یافتن یک راه حل صلح‌آمیز برای پایان دادن به جنگ داخلی یمن است.

جو بایدن روز پنج‌شنبه در اظهاراتی در واشنگتن اعلام کرد که آمریکا پشتیبانی نظامی و اطلاعاتی از ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در مناقشه یمن را متوقف می‌کند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، عربستان را، به خصوص در ارتباط با برنامه مهار نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی، یک هم‌پیمان مهم و کلیدی ارزیابی می‌کرد.

بنابر گزارش‌ها، شبه‌نظامیان حوثی در سال‌های اخیر بارها با موشک‌ها و پهپادهایی که مطابق شواهد از جمهوری اسلامی دریافت کرده‌اند، به تاسیسات نفتی و برخی زیرساخت‌های عربستان سعودی حمله کرده‌اند.جو بایدن با وجود اعلام بازنگری در سیاست‌های آمریکا درباره جنگ داخلی یمن، تاکید کرده است که از عربستان در مقابل تهدیدهای نیروهای مورد حمایت ایران پشتیبانی خواهد کرد. headtopics.

ادامه مطلب:
dw_persian »

درخواست بیش از ۵۰ نماینده پارلمان اروپا: بورل به دلیل سفر حقارت‌بار به مسکو استعفا دهدریهو تراس، نماینده استونی در پارلمان اروپا اعلام کرد که به همراه بیش از ۵۰ عضو دیگر پارلمان نامه‌ای را خطاب به رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نوشته‌ و خواستار استعفای جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به دلیل سفر غیرقابل دفاع و حقارت‌بار او به مسکو شده‌اند. بورل ظاهر و باطن اروپا رو نمایش داد.

نتانیاهو از ترس حمله موشکی حوثی‌ها در آسمان عربستان از سفر به امارات انصراف دادبنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت که به دلیل خطر حمله موشکی حوثی‌های یمن از سفر هفته گذشته به امارات عربی متحده عربی از طریق حریم هوایی عربستان سعودی انصراف داده است. راست میگه اسمان عربستان اصلا امن نیست شما هم بهتره از اونجا رد نشید!! GhoreishiG ترس برادر مرگ است! GhoreishiG ترسو مثل موش!

آسوشیتدپرس به نقل از دو منبع: رئیس سیا اخیرا به افغانستان سفر کرده بودآسوشیتدپرس به نقل از دو منبع: رئیس سیا اخیرا به افغانستان سفر کرده بود خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک «سیاستمدار ارشد» و «یک چهره» شناخته شده عمومی گزارش داده است که ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، اخیرا به افغانستان سفر کرده بود موهم نیست ریس سیا سفر کند یاسفید تا به ایمروز امریکاهمان سیاست ناکام روس که درافغانستان سر تاجکها سرمایه ګزاری کردتعقیب میکند امریکا که سیاست خود تغیرندهند هیچیز بدست آورده نمیتواند غیر از شکست وشرمانده ګي .

دولت اسرائيل به شهروندان خود نسبت به سفر به امارات هشدار داد | DW | 29.03.2021اداره امنیت ملی اسرائيل به شهروندان این کشور درباره مسافرت توریستی به امارات و سایر کشورهای منطقه هشدار داده است. این نهاد گفته است که شهروندان اسرائیل از گزند جمهوری اسلامی ایران، یعنی خصم اصلی اسرائیل، در امان نیستند. ما فکر کردیم، اسرائیل قصد داره، برای امنیت امارات اونجا یه پایگاه نظامی بزنه! عجب؟ از چند کشور نام برده شده است که گمان می‌رود برای شهروندان اسرائیل همچنان ناامن باشند: گرجستان، جمهوری آذربایجان، ابوظبی، دبی و.... دبی و ابوظبی کشور نیستند. خارشون گ ا یی دست

ابتلا به گونه انگلیسی کرونا رو به افزایش / ضرورت اعمال محدودیت سفر به استان‌های درگیرعضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشور درباره احتمال ابتلای بهبودیافتگان گونه قبلی کرونا (ویروس ووهان)، گفت: نظر می‌رسد افرادی که پیش‌تر به بیماری مبتلا شدند و آنتی‌بادی محافظت کننده دارند آسیبی در نتیجه ابتلا به نوع بریتانیایی نخواهند دید.

سفیر سعودی در یمن: درباره ابتکار صلح یمن نشانه‌های مثبتی از سوی حوثی‌ها می‌بینیممحمد الجابر سفیر عربستان در یمن روز پنج‌شنبه 25 مارس 2021 در مصاحبه‌ای با روزنامه الشرق الاوسط گفت

روابط عمومی وزارت خارجه جمهوری اسلامی صبح یک‌شنبه ۱۹ بهمن (هفتم فوریه) تائید کرد که مارتین گریفتیس، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن، برای یک سفر دو روزه وارد تهران شده است.

هدف از این سفر رایزنی با مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی با هدف حل بحران یمن عنوان شده است. به نظر می‌رسد این سفر بی‌ارتباط با تغییر سیاست‌های ایالات متحده در مورد اوضاع منطقه و پس از ورود جو بایدن، رئیس جمهوری جدید ایالات متحده، به کاخ سفید نباشد.در عین حال خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی گریفتیس گزارش داده که سفر او به تهران از مدتی پیش برنامه‌ریزی شده و بخشی از تلاش‌های سازمان ملل برای یافتن یک راه حل صلح‌آمیز برای پایان دادن به جنگ داخلی یمن است.

جو بایدن روز پنج‌شنبه در اظهاراتی در واشنگتن اعلام کرد که آمریکا پشتیبانی نظامی و اطلاعاتی از ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در مناقشه یمن را متوقف می‌کند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، عربستان را، به خصوص در ارتباط با برنامه مهار نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی، یک هم‌پیمان مهم و کلیدی ارزیابی می‌کرد.

بنابر گزارش‌ها، شبه‌نظامیان حوثی در سال‌های اخیر بارها با موشک‌ها و پهپادهایی که مطابق شواهد از جمهوری اسلامی دریافت کرده‌اند، به تاسیسات نفتی و برخی زیرساخت‌های عربستان سعودی حمله کرده‌اند.جو بایدن با وجود اعلام بازنگری در سیاست‌های آمریکا درباره جنگ داخلی یمن، تاکید کرده است که از عربستان در مقابل تهدیدهای نیروهای مورد حمایت ایران پشتیبانی خواهد کرد.

ترامپ در آخرین روزهای حضور در کاخ سفید شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد. دولت جدید ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که این گروه را از فهرست سازمان‌های تروریستی خارج می‌کند.

بر پایه برآورد سازمان ملل، حدود ۸۰ درصد شهروندان یمن به علت جنگ داخلی فرسایشی در سال‌های اخیر در فقر و گرسنگی و کمبود خدمات درمانی روبه‌رو هستند و این کشور درگیر یک"فاجعه انسانی" است.

وزارت خارجه آمریکا می‌گوید، خارج کردن حوثی‌ها از فهرست سازمان‌های تروریستی به خاطر پیامدهای انسانی تصمیم دولت قبلی انجام شده و به معنای تغییر نگرش درباره رفتار نکوهش‌بار آنها در حمله به غیرنظامیان و گروگان‌گیری شهروندان آمریکایی نیست.به گزارش رسانه‌های عربی‌زبان، حسن ایرلو، سفیر جمهوری اسلامی در یمن، ادعا کرده که هدف سیاست جدید آمریکا حضور مستقیم سیاسی و نظامی در یمن است، همانگونه که در عراق و سوریه رخ داده است.وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای از اظهارات روز پنج‌شنبه جو بایدن استقبال کرده و گفته، ریاض آماده است با دولت جدید آمریکا، سازمان ملل و تشکل‌های یمن برای دست یافتن به یک راه سیاسی برای پایان دادن به بحران در این کشور همکاری کند.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، شنبه ۱۸ بهمن در واکنش به سخنان اخیر بایدن اعلام کرد که ایران از هر گونه تلاش جامعه جهانی"در جهت حمایت از یمن و قطع حمایت از متجاوز" استقبال می‌کند.

به گزارش روابط عمومی وزارت خارجه ایران، خطیب‌زاده گفته است: «توقف حمایت و عدم فروش سلاح به ائتلاف عربستان در صورتی که یک مانور سیاسی نباشد می‌تواند گامی در جهت تصحیح اشتباهات گذشته باشد.»

تا کنون درباره جزئیات برنامه سفر نماینده ویژه سازمان ملل به تهران و مقام‌هایی که قرار است با آنها مذاکره و رایزنی کند گزارشی منتشر نشده است.وضعیت فاجعه‌بار

در روزهای اخیر تصاویر دردآوری از وضعیت کودکان و نوزادان در یمن توجه جهانیان را به خود جلب کرده است. بسیاری از نوزادانی که در بیمارستان‌های صنعا، پایتخت یمن، بستری هستند از کمبود غذا و دارو رنج می‌برند.مرگ هزاران نوزاد در سال

به گفته‌ی خانم مریچل رلانو، نماینده صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، یک و نیم میلیون کودک در یمن با گرسنگی و کمبود مواد غذایی روبرو هستند.کمبود دارو

مردم کشور جنگ‌زده‌ی یمن برای ادامه‌ی حیات خود به کمک‌های بین‌المللی نیازمندند. به ویژه کمبود دارو بیمارستان‌های این کشور را با مشکلات عظیمی روبرو ساخته است. طبق اعلام یونیسف سالانه ۲۵ هزار نوزاد در یمن بلافاصله پس از تولد یا در نخستین ماه‌های پس از تولد جان خود را از دست می‌دهند.جنگی خانمان‌سوز

به نظر تحلیلگران، در یمن جنگی نیابتی میان دو قدرت منطقه یعنی ایران و عربستان سعودی در جریان است که بهای آن را مردم یمن می‌پردازند؛ شورشیان حوثی از حمایت جمهوری اسلامی برخوردارند و ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی از نیروهای دولت عبد ربه منصور هادی پشتیبانی می‌کند. این جنگ شمار زیادی کشته و آواره به جای گذاشته و نیز باعث بروز و گسترش بیماری‌های خطرناک چون وبا شده است.فاجعه انسانی

ناظران و کارشناسان تا کنون بارها در مورد فاجعه انسانی در یمن هشدار داده‌اند. به گفته‌ی بتینا لوشر، یکی از مسئولان"برنامه جهانی غذا"، فاجعه یمن"هم اکنون بزرگ‌ترین بحران انسانی در سطح جهان محسوب می‌شود. ۴ / ۸ میلیون نفر به طور کامل به کمک‌های بین‌المللی محتاج هستند. شمار زیادی از آنان را کودکان تشکیل می‌دهند.رنج مادران

بتینا لوشر، از مسئولان"برنامه جهانی غذا"، می‌گوید که بیش از یک میلیون از زنان در یمن که باردار هستند یا به نوزادان خود شیر می‌دهند، تنها از طریق کمک‌های بین‌المللی امکان ادامه‌ی زندگی دارند.کمک مالی

وضعیت فاجعه‌آمیز در یمن سبب شد که عربستان سعودی برای جلوگیری از ورشکستگی این کشور ۲ میلیارد دلار به آن کمک مالی کند. اما بسیاری از سازمان‌های امدادگر از عربستان خواسته‌اند که تمامی راه‌های ورود کمک‌های بشردوستانه به یمن را بگشاید.بستن راه‌ها

نیروهای ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی در نوامبر سال ۲۰۱۷ راه‌های ورود کمک‌های بشردوستانه به شمال یمن را که تحت کنترل حوثی‌هاست، کاملا بستند. اما ریاض در پی تشید فشارهای جهانی راه‌های ورود به برخی بنادر را باز کرد تا انتقال کمک‌های بین‌المللی را میسر سازد.مرگ کودکان

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی اکنون سه سال است که مناطق تحت کنترل حوثی‌ها از جمله صنعا را مورد حملات هوایی قرار می‌دهد. در جنگ داخلی یمن نزدیک به ۹ هزار نفر کشته ‌شده‌اند که بسیاری از آنان را غیرنظامیان تشکیل می‌دهند. به گفته‌ی خانم مریچل رلانو، نماینده صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، ۵ هزار تن از کشته‌شدگان در درگیری‌های یمن کودک بوده‌اند.گسترش وبا

به گفته‌ی کارشناسان گسترش بیماری خطرناک وبا، مشکلی بر مشکلات موجود افزوده است. گفته می‌شود که شمار مبتلایان به این بیماری از مرز یک میلیون نفر گذشته است. دیفتری نیز بیماری دیگری است که در یمن بروز کرده و خطر گسترش آن مردم یمن را تهدید می‌کند.