ناخدای کشتی حامل نیترات آمونیوم مقام‌های لبنانی را مسئول انفجار دانست - BBC News فارسی

17/05/1399 09:58 ب.ظ

ناخدای کشتی حامل نیترات آمونیوم مقام‌های لبنانی را مسئول انفجار دانست

ناخدای روسی کشتی‌ای که بار آن عامل انفجار بیروت معرفی شده، گفته مسئولیت این حادثه منحصرا متوجه مقامات لبنانی است. رئیس‌جمهور لبنان امروز چند احتمال مطرح کرد: موشک، بمب یا سهل‌انگاری و حادثه. و حسن نصرالله وجود هرگونه تسلیحات حزب‌الله در بندر بیروت را تکذیب کرد. حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله هم که تکذیب کرد که این گروه نقشی در انفجار داشته است. او گفت حزب‌الله هیچ سلاح یا مهمات نظامی در این بندر نداشته است.

این کشتی روسی که با پرچم مولداوی حرکت می‌کرد، حامل بیش از ۲۷۰۰ تن نیترات آمونیوم به مقصد موزامبیک بود که در سال ۲۰۱۳ به بندر بیروت رفت. بعدا بر اساس گزارش‌ها ادعا شد که "به دلیل ناتوانی مالکان در پرداخت حق لنگر و حقوق خدمه"، به دستور مقامات قضایی لبنان توقیف شده و محموله آن به یکی از انبارهای بندری انتقال یافته است.

این محموله هفت سال در بندر بیروت بود. سه سال پیش اداره گمرک لبنان خواهان تعیین تکلیف برای محموله نیرات آمونیوم شد اما این پیگیری به جایی نرسید. نفیسه کوهنورد، خبرنگار بی‌بی‌سی که به محل انفجار رفته می‌گوید تصویری که از شهر داشته متفاوت با چیزی بوده که الان می‌بیند. او از شدت تخریب می‌گوید که به نظرش بیروت شبیه شهرهایی است که داعش به آنها حمله کرده بود.

دفتر رئیس جمهور به نقل از آقای عون گفته که علت این حادثه هنوز مشخص نشده و سه احتمال در حال بررسی است: سهل انگاری، حادثه یا مداخله خارجی.آقای عون توضیح داد: "دلایل پشت انفجار هنوز مشخص نیست. احتمال یک حمله خارجی از طریق موشک، بمب یا هر وسیله دیگر وجود دارد.

ادامه مطلب:
bbcpersian »

قصه عروس و داماد لبنانی پس از انفجار بیروت جهانی شدقصه عروس و داماد لبنانی پس از انفجار_بيروت جهانی شد اسرا سبلانی، که این روزها به «عروس بیروت» شهرت یافته، یک پزشک ۲۹ ساله مقیم آمریکا است. او سه هفته پیش برای برگزاری جشن عروسی به زادگاهش بازگشته بود.

روحانی: وزرای خارجه و بهداشت و رئیس هلال احمر ایران موظف به تماس مستمر با همتایان لبنانی شدندحجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز پنجشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با میشل عون رئیس جمهور لبنان، ضمن ابراز همدردی از سوی دولت و ملت ایران با دولت و ملت لبنان، گفت: حادثه انفجار بندر بیروت برای ایرانیان نیز بسیار غم‌انگیز و اندوهبار بود و مردم ایران شریک درد ملت لبنان هستند.

مالک کشتی حامل نیترات ‌آمونیوم: مسئول انفجارهای بندر بیروت نیستم | DW | 06.08.2020مالک سابق کشتی حامل نیترات ‌آمونیوم گفت، در رابطه با انفجار محموله کشتی مسئولیتی احساس نمی‌کند. رئیس‌جمهور فرانسه برای ابراز هم‌دردی به بیروت رفت. اتحادیه اروپا و آلمان هم نیروهای کمکی به لبنان فرستادند.

گمرک هند محموله وارداتی ۷۴۰ تنی 'نیترات آمونیوم' را توقیف کردمقامات گمرکی هند یک کانتینر با ۷۴۰ تن نیترات آمونیوم، همان ماده شیمیایی که باعث انفجار مرگبار این هفته در پایتخت لبنان شده بود، را توقیف کرده‌اند.

به بهانه انفجار بزرگ در بیروت؛ نگاهی به برخی انفجارهای مرگبار ناشی از نیترات آمونیومبه بهانه انفجار بزرگ در بیروت؛ نگاهی به برخی انفجارهای مرگبار ناشی از نیترات آمونیوم تحقیقات درباره انفجار مرگبار در بندر بیروت بر چگونگی انبار شدن ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیوم، یک ماده شیمیایی با قابلیت بالای انفجاری که در تولید کود استفاده می شود، تمرکز دارد

انفجار مهیب بیروت؛ نیترات آمونیوم چگونه به بندر بیروت رسید؟ | DW | 05.08.2020علت انفجارهای عظیمی که بخشی از پایتخت لبنان را ویران کرد سرایت آتش به یک انبار بزرگ نیترات آمونیوم عنوان می‌شود. به نوشته 'اشپیگل آنلاین' این مواد بسیار خطرناک محموله یک کشتی بوده که سال ۲۰۱۳ در بندر بیروت متوقف شده بود.

ناخدا پروشکوف (راست) مقامات بندری بیروت را مسئول نگهداری مواد منفجره دانسته است

ناخدای روسی کشتی رسوس که محموله نیترات آمونیوم آن عامل انفجار شدید بیروت معرفی شده، گفته است که مسئولیت این حادثه منحصرا متوجه مقامات لبنانی است. رئیس جمهور لبنان امروز در کنار احتمال سهل‌انگاری یا حادثه، از احتمال موشک یا بمب و خرابکاری خارجی سخن گفت.

حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله هم که تکذیب کرد که این گروه نقشی در انفجار داشته است. او گفت حزب‌الله هیچ سلاح یا مهمات نظامی در این بندر نداشته است.

شمار کشته‌های انفجار مرگبار در بندر بیروت به دست‌کم ۱۵۴ نفر رسیده است و ۵ هزار نفر هم مجروح و ۳۰۰ هزار نفر بی‌خانمان شده‌اند. این حادثه مرگبار باعث نگرانی سازمان ملل متحد شده که هشدار داده این وضعیت می‌تواند به یک بحران انسانی در لبنان تبدیل شود.بوریس پروکوشف، ناخدای کشتی گفته است که مقامات لبنانی می‌توانستند به جای اینکه برای دریافت هزینه بندری، این کشتی و بار خطرناک آن را توقیف کنند، به آن اجازه خروج بدهند تا این محموله از بندر دور شود.

این کشتی روسی که با پرچم مولداوی حرکت می‌کرد، حامل بیش از ۲۷۰۰ تن نیترات آمونیوم به مقصد موزامبیک بود که در سال ۲۰۱۳ به بندر بیروت رفت. بعدا بر اساس گزارش‌ها ادعا شد که "به دلیل ناتوانی مالکان در پرداخت حق لنگر و حقوق خدمه"، به دستور مقامات قضایی لبنان توقیف شده و محموله آن به یکی از انبارهای بندری انتقال یافته است.

ناخدای کشتی گفته است که برای بارگیری محموله دیگری به بیروت رفته بود، اما به دلیل مشکلات مالی مالکان کشتی، ادامه سفر ممکن نشد.

این محموله هفت سال در بندر بیروت بود. سه سال پیش اداره گمرک لبنان خواهان تعیین تکلیف برای محموله نیرات آمونیوم شد اما این پیگیری به جایی نرسید.

نیترات آمونیوم؛ کود شیمیایی پرمصرف، عامل چندین انفجار مرگبار چیست؟

نفیسه کوهنورد، خبرنگار بی‌بی‌سی که به محل انفجار رفته می‌گوید تصویری که از شهر داشته متفاوت با چیزی بوده که الان می‌بیند. او از شدت تخریب می‌گوید که به نظرش بیروت شبیه شهرهایی است که داعش به آنها حمله کرده بود.

به گفته خبرنگار ما بوی گاز ناشی از انفجار نیترات آمونیوم همچنان در فضا استشمام می‌شود.میشل عون، رئیس جمهور لبنان قول داد که مقصران انفجار مرگبار بیروت مجازات شوند و همچنین تاکید کرد که احتمال دخالت "یک حمله خارجی" در انفجار، جزو یکی از احتمالات در تحقیقات پیش رو است.

دفتر رئیس جمهور به نقل از آقای عون گفته که علت این حادثه هنوز مشخص نشده و سه احتمال در حال بررسی است: سهل انگاری، حادثه یا مداخله خارجی.آقای عون توضیح داد: "دلایل پشت انفجار هنوز مشخص نیست. احتمال یک حمله خارجی از طریق موشک، بمب یا هر وسیله دیگر وجود دارد. من از مکرون [رییس‌جمهور فرانسه] خواستم تصاویری را در اختیار ما بگذارد که بدانیم چه اتفاقی افتاده است. اگر فرانسه این تصاویر را در اختیار ندارد، از منابع دیگر خواهیم خواست."

میشل عون همچنین درباره استقلال لبنان هشدار داده و گفته است که "حق حاکمیت لبنان در دوره او نادیده گرفته نخواهد شد."

بسیاری از مردم لبنان خواستار انجام تحقیقاتی مستقل و بین المللی درباره این حادثه شدند. خواسته‌ای که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه از آن حمایت کرده. آقای مکرون روز گذشته از لبنان دیدار کرد.

رییس جمهوری لبنان انجام تحقیقات مستقل بین‌المللی را رد کرده و اطمینان داده که گروه تحقیقات او به کار خود ادامه خواهند داد.

آقای عون با انتقاد از بعضی سخنان آقای مکرون در سفرش به لبنان، درخواست برای تشکیل یک جبهه متحد ملی را رد کرده و گفته شرایط برای چنین چیزی مناسب نیست.

او البته خواستار کمک‌های بیشتر جامعه جهانی به کشورش شده است.

اما در کنار موضوع "سهل انگاری" در انبار کردن ماده خطرناک نیترات آمونیوم، درباره عامل شروع انفجار تردیدهایی وجود دارد.

گفته می‌شود جوشکاری در نزدیکی انبار محل نگهداری جرقه آتش را روشن کرده اما در این میان عده‌ای اسرائیل و عده‌ای حزب‌الله لبنان را متهم می‌کنند. اتهامی که هر دو گروه رد کرده‌اند.Al-Manarامروز، جمعه هفتم ژوئیه، حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت که "حزب الله هیچ ارتباطی با انفجار بیروت ندارد."

حسن نصرالله که برای نخستین‌بار بعد از انفجار مرگبار روز سه‌شنبه در سخنانی که از شبکه تلویزیونی المنار پخش شد گفت: "برخی که می‌گویند انفجار بیروت ناشی از مخازن و انبارهای موشکی حزب‌الله است، در حق ما بسیار ظلم می‌کنند. ما قاطعانه و با جدیت وجود هرگونه موشک یا مواد [منفجره] متعلق به ما در بندر بیروت چه در گذشته چه در حال حاضر را تکذیب می‌کنیم."

او همچنین گفت مدیریت بندر بیروت در دست حزب‌الله نبوده است: "ما همواره بر موضع خودمان هستیم که در این انفجار هیچ دخالتی نداشته‌ایم."

او گفت حزب‌الله آماده است به افرادی که خانه خود را از دست داده‌اند کمک کند.

منتقدان حزب‌الله می‌گویند این گروه با بهره‌برداری از نفوذ سیاسی یا ارعاب شماری از مراکز اقتصادی و منابع درآمد را در اختیار گرفته است و مدیریت بندر بیروت یکی از آنهاست.

حزب‌الله از دولت کنونی لبنان حمایت می کند در حالی‌که از پاییز سال گذشته و با وخامت شرایط اقتصادی، اعتراض‌هایی علیه فساد و ناکارآیی کل تشکیلات سیاسی و گروه‌ها و تشک‌ های وابسته در جریان بوده است. گفته شده است که شبه‌نظامیان حزب الله و طرفداران این گروه در مواردی به معترضان حمله کرده‌اند.

دبیرکل حزب الله لبنان گفت "برخی به دنبال بهره‌برداری سیاسی از حادثه انفجار هستند" و از مردم لبنان خواست "رسانه‌هایی را که اقدام به تحریم و تشویق و سوق دادن به جنگ داخلی در لبنان کرده‌اند، مجازات کنند."

حسن نصرالله گفت در مورد این انفجار "نباید سیاسی‌کاری و فرقه‌گرایی کرد، باید حقیقت برملا شود بدون اینکه از کسی یا گروهی حمایت شود. در غیر این صورت، ما با بحرانی به نام بحران نظام و حتی بحران موجودیت مواجه خواهیم شد."

قرار بود امروز هیات قضائی بین‌المللی نتیجه رسیدگی و رای خود را به قتل رفیق حریری، نخست وزیر اسبق لبنان در سال ۲۰۰۵ اعلام کند اما به دلیل این انفجار اعلام رای به تعویق افتاد. این هیات چهار عضو حزب‌الله را به اتهام دست داشتن در ترور رفیق حریری غیابی محاکمه کرده است.

منتقدان می‌گویند با توجه به نفوذ حزب‌الله در لبنان، احتمال اجرای حکم این دادگاه نمی‌رود.