میزبانی ناجوانمردانه؛ گفت‌و‌گو با نزار زکا

28/05/1399 01:40:00 ب.ظ

نزار_زکا یکی از قربانیان گروگان‌گیری در ایران است. جمهوری اسلامی همواره از زندانی کردن شهروندان خارجی و دوتابعیتی به عنوان اهرم فشار در سیاست خارجی استفاده کرده. نزار داستان چهار سال زندان و شکنجه در ایران را در مستند «میزبانی ناجوانمردانه» روایت کرده.

«نزار زکا» شهروند لبنانی-آمریکایی و کارشناس فناوری اطلاعات است و در بخش آزادی اطلاعات فعالیت می‌کند. او بارها برای شرکت در سمینارهای مرتبط با فناوری اطلاعات به دعوت دولت و وزارت ارتباطات به ایران سفر کرده بود.

سال ۱۳۹۴ او به دعوت «شهیندخت مولاوردی»، معاون امور زنان و خانواده وقت رییس‌جمهور ایران، برای شرکت در «همایش بین‌المللی نقش‌‌آفرینی زنان در توسعه پایدار» به ایران سفر می‌کند، اما در آخرین روز سفر توسط اطلاعات سپاه بازداشت و به جرم جاسوسی برای دولت متخاصم متهم می‌شود و ۴ سال از عمرش را در «زندان اوین» می‌گذراند.

نزار زکا یکی از قربانیان گروگان‌گیری در ایران است. جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر از زندانی کردن شهروندان خارجی و دوتابعیتی به عنوان اهرم فشار در سیاست خارجه و مبادله زندانیان استفاده کرده است. نزار که قصه پر غصه این چهار سال را در مستند «میزبانی ناجوانمردانه» به کارگردانی «مازیار بهاری» روایت می‌کند، می‌گوید: «همه گروگان‌ها باید به خانه برگردند.»

نزار زکا موقع شروع روایت آرام به نظر می‌رسد، با لبخند تلخی گوشه لبش و نگاهی که انگار دارد تمام خاطرات و روزهای آن چهار سال را در یک فیلم سینمایی در مغزش مرور می‌کند: «در دو روز آخر سفرم به طور واضح تحت نظر بودم. چند نفر بودند که در مواقع بی‌ربط ناگهان پیدایشان می‌شد.

ادامه مطلب:
ایران وایر »
Loading news...
Failed to load news.

گوه تو روح الله و قران و اسلام گوه تو روح ملا و رهبر و بسیج و پاسدار گوه تو روح کمونیست و مجاهدین خدا اگه وجود داره. ریده با این مدیریتش حالا چطوریه که پناهنده سیاسی در فرانسه میره سفارت رژیم و پاسپورت ایرانی میگیره؟! چطوریه که همه اصلاح طلب ها همگی به ایران میروند، همه کارکنان بی بی سوی عنتر ناشناس، عن و تو ، چطوریه که این ملت هم بوسیله دانشگاه های اخوندی دعوت میشن به ایران، این معما را حل کنیم

من موندم این پناهندگان به اصطلاح سیاسی که همگی اصلاح طلب هستند ، در ‌حله اول ثابت میکنند جانشان در خطر هست بعد از گرفتن پاسپورت میروند پیش ریس بزرگشان ، در ایران و برای دوره دیدن پشت زندان اوین در هتل اوین،‌حق پناهندگان واقعی که در ترکیه کشته می‌شوند را میگیرند، این معما هست اطلاعات سپاه بعضی از زندانیان سیاسی و بازداشتیان سیاسی که با سازمان اطلاعات سپاه همکاری نمی کنند را با تزریق آمپول موادمخدر آزار فیزیکی و روحی می‌دهد ، باید هر چه سریعتر جلوی آن سپاه فاسد در ایران گرفته شود، و با تهدید کردنِ به قربانیان موادمخدر، از آنها حق‌السکوت می‌گیرند

چاووش‌اوغلو: با پمپئو در ارتباط با لیبی گفت‌وگو کردیم🛑مولود چاووش‌اوغلو وزیر خارجه ترکیه: با پمپئو در ارتباط با لیبی گفت‌وگو کردیم و تصمیم گرفتیم مذاکرات در این باره را در سطح کارشناسی ادامه دهیم 🛑وزیر خارجه ترکیه در واکنش به اظهارات جو بایدن: ملت شریف ترکیه دولت و رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند، هیچ کس از آمریکا نمی‌تواند برای ما تصمیم‌ بگیرد 🛑-اینگونه اظهارات تحمیلی (جو بایدن) را به شدت محکوم می‌کنیم. این اظهارات نشانه جهل و عدم آشنایی با ملت ترکیه است

سخنان فتاح چالش‌های زیادی ایجاد کرد/ جامعه روحانیت مبارز تاکنون وارد بحث انتخابات نشده است/ خروجی مشورت‌های اصولگرایان باید یک کاندیدای واحد باشدعضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، گفت: تاکید ما همواره بر این است که همه احزاب جریان انقلابی و شخصیت‌های برجسته و تاثیرگذار طی یک اقدام گردهم بیایند و در کنار هم یک نقشه راه و راهکاری را تعریف و ایجاد کنند که خروجی آن فرآیند یک کاندیدای واحد باشد.

فروش و عرضه نفت در بورس نباید برای دولت بعد بدهی به بار آورد/ این طرح می‌تواند آثار مخربی روی سود بازارهای سرمایه‌ای داشته باشدسخنگوی کمیسیون اقتصادی گفت: هنگامی که صحبت از فروش و عرضه نفت در بورس می‌شود باید حواسمان باشد این طرح بدهی برای دولت بعد به بار نیاورد و آثار مخرب بر روی بازارهای سرمایه ای نداشته باشد.

مراسم شیرخوارگان حسینی به شرط به خطر نیفتادن جان فرزند و مادر قابل برگزاری استمدیر حوزه‌های علمیه خواهران گفت: برگزاری مراسم شیرخوارگان حسینی در شرایط فعلی مشروط به این است که همه پروتکل‌های لازم برای برگزاری مراسم رعایت شود، به گونه‌ای که جان فرزند یا مادر یا جان دیگران به خطر نیفتد.

مشت آهنین کودتاچیان بزرگی مردم ایران را نشان می‌دهد

دکتر مصدق می‌دانست کودتا در راه استعلی بیگدلی گفت: دکتر مصدق لجاجت و یکدندگی زیادی داشت و به همین دلیل انگلیسی‌ها و آمریکایی‌ها چون به این نتیجه رسیده بودند که با او نمی‌توانند تعامل کنند به طور جدی به فکر کودتا افتادند.