قی مانده است. هر دو کشور هند و پاکستان در سالهای ۱۹۶۵ و ۱۹۹۹ دو بار بر سر کشمیر وارد جنگ با یکدیگر شدند. دو کشور در سال ۲۰۱۸ نیز تا مرز آغاز یک درگیری نظامی جدی دیگر پیش رفتند. اما در نتیجه فشارهای وارده از سوی جامعه بینالملل، دو طرف از رویارویی با یکدیگر خودداری کردند. مجهز بودن هر دو کشور به سلاحهای هستهای خطر بروز جنگ هستهای را در اذهان عمومی تقویت کرده و اختلاف میان دو کشور هند و پاکستان بر سر کشمیر همواره محل توجه و نگرانی دیگر کشورهای جهان بوده است.
از لحاظ سیاسی، کشمیر را که حدود ۹۰ درصد جمعیتش مسلماناند سه کشور چین، هند و پاکستان اداره میکنند. در حال حاضر، حدود ۳۵ درصد از قلمرو کشمیر تحت کنترل پاکستان، ۴۵ درصد تحت کنترل هند و ۲۰ درصد آن تحت کنترل چین قرار دارد. اما واقعیت امر این است که اکثریت مردم کشمیر تمایل به خودمختاری تحت حاکمیت پاکستان دارند.
اما مساله مهمتری محرک هند بوده است تا برای به دست گرفتن کنترل کشمیر تلاش کند. کنترل مستقیم هند بر کشمیر یکی از مهمترین وعدههای انتخاباتی نارندرا مودی، نخستوزیر هند، بوده است. مودی و ملیگراهای افراطی هند این اقدامها را برای تبدیل هند به قدرت مطلق ضروری میدانند. از سوی دیگر، درگیریهای شبهنظامیهای مورد حمایت پاکستان با نیروهای امنیتی هند و شبهنظامیهای هندی در روزهای اخیر تشدید شده است.
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »