مشت آهنین قوه قضاییه برای فعالان مدنی

29/07/1398 04:07 ب.ظ

در سالهای اخیر تنها بخشی ازفعالان سیاسی داخل ایران هستند که به واسط پیگیری گفتمان«براندازی»با مشت آهنین مواجه شده‌اند. مابقی جریان‌های سیاسی داخل ایران به هزار ویک دلیل فعالیتی نداشته‌اند که برایشان هزینه‌زا باشد گزارش بهنام قلی پورbeehnam 👇 اخبار_ایران

این احکام در شرایطی تائید شده که هنوز معلوم نیست چه تعدادی از چنین احکامی را قضات برکنار شده صادر کرده‌اند و روند بررسی این پرونده‌ها آیا مورد تائید ابراهیم رئیسی هست یا نه؟ ابراهیم رئیسی اخیرا در اجلاس خبرگان رهبری حرف‌های زیادی از فساد در قوه...

این احکام در شرایطی تائید شده که هنوز معلوم نیست چه تعدادی از چنین احکامی را قضات برکنار شده صادر کرده‌اند و روند بررسی این پرونده‌ها آیا مورد تائید ابراهیم رئیسی هست یا نه؟ ابراهیم رئیسی اخیرا در اجلاس خبرگان رهبری حرف‌های زیادی از فساد در قوه قضاییه دوره لاریجانی زده که تنها بخشی از آن به‌صورت علنی منتشر شده است.

رئیسی همچنین بارها از اراده خود برای پاک‌سازی قوه قضاییه از قضات و مدیران فاسد سخن به میان آورده است، اما هیچ نشانه‌‌ای در دست نیست که نشان دهد او درعین‌حال تصمیم گرفته در پرونده‌هایی که در دوران لاریجانی برای فعالان مدنی تشکیل شده، بازنگری کند.

به نظرم می‌رسد رئیسی تلاش می‌کند تکلیف چنین پرونده‌های باقی‌مانده از دوران لاریجانی را روشن کند، حتی با تائید بسیاری از آن‌ها در دادگاه تجدید‌نظر. این تصمیم مدیریتی البته برای بسیاری از فعالان مدنی بسیار گران تمام شده و گروهی از آن‌ها با مجازات و حبس‌های سنگینی مواجه شده‌اند. headtopics.

ادامه مطلب:
iranwire »

تظاهرات لبنانی‌ها مقیم پاریس در حمایت از اعتراضات داخلی کشورشانلبنانی‌های مقیم فرانسه روز یکشنبه 20 اکتبر 2019 برای اعلام همبستگی هموطنان معترض‌شان در داخل لبنان،

ظریف: آماده سفر به ریاض هستم، اگر ...ظریف: *اگر شرایط مناسب فراهم شود، آماده سفر به عربستان برای حل اختلافات هستم *تهران از هر ابتکار عملی برای کاهش تنش در منطقه استقبال می‌کند نرمش قهرمانانه به خاطر حسن نصرالله آقا‌ لطفا یواش همونطور که در جنگ پیشقدم نیستید ، در التماس هم پیشگام نباشید تورو خدا ، بخصوص این‌ مهره های سعودی اقا آقا ،، ببخشید، چرا به گوه خوردن افتادین؟

درخواست از زنان عربستان برای سوزاندن برقع‌هایشان جنجال به پا کرد/ دادستانی ورود کرددرخواست از زنان عربستان برای سوزاندن برقع‌هایشان جنجال به پا کرد دادستانی عربستان اعلام کرد، یکی از فعالان توییتری را برای انجام تحقیقات ازبابت برهم زدن نظم عمومی در اشاره به درخواست این فعال از زنان سعودی برای آتش زدن و سوزاندن برقع‌هایشان احضار کرده است

فتح االله‌زاده: مذاکره ای برای مدیرعاملی استقلال نداشتم/ آرزو می کنم فتحی بماندمدیرعامل سابق استقلال نسبت به حرفهای فتحی واکنش نشان داد. دروغ میگه

لبنان..ادامه تظاهرات گسترده در بیروت برای سومین روز متوالیخبرنگار العربیه در لبنان روز شنبه 19 اکتبر 2019 طی گزارشی گفت، هزاران تظاهر کننده معترض لبنانی که تا دوروز دیگه هیچ رسانه ای صداشو در نمیاره مطمئن هستم که صدای انقلاب لبنان هم خفه میکنن چون به نفع امپرالیست نیستش که مردم بر ضدشون قیام کنن تمام حکام دست نشانده ی امپرالیست هستن از انقلاب سوریه و عراق و افغانستان بگیر تا لبنان و ایران و جاهای دیگه

زن سرخ بوسنیایی برای بعد از مرگش هم سنگ قبر قرمز سفارش دادبه میرم. آخه این چه خبریه مادر جنده ها؟

و هاله صفرزاده، بازداشت محسن لرستانی، بازداشت سه رقصنده زن، احضار متین ستوده و نشان دادن مشت آهنین به مخالفان حجاب اجباری از مهم‌ترین برخورد‌های سفت‌وسخت قوه قضاییه در هفت ماه اخیر بوده است.

این احکام در شرایطی تائید شده که هنوز معلوم نیست چه تعدادی از چنین احکامی را قضات برکنار شده صادر کرده‌اند و روند بررسی این پرونده‌ها آیا مورد تائید ابراهیم رئیسی هست یا نه؟

ابراهیم رئیسی اخیرا در اجلاس خبرگان رهبری حرف‌های زیادی از فساد در قوه قضاییه دوره لاریجانی زده که تنها بخشی از آن به‌صورت علنی منتشر شده است.

رئیسی همچنین بارها از اراده خود برای پاک‌سازی قوه قضاییه از قضات و مدیران فاسد سخن به میان آورده است، اما هیچ نشانه‌‌ای در دست نیست که نشان دهد او درعین‌حال تصمیم گرفته در پرونده‌هایی که در دوران لاریجانی برای فعالان مدنی تشکیل شده، بازنگری کند.

به نظرم می‌رسد رئیسی تلاش می‌کند تکلیف چنین پرونده‌های باقی‌مانده از دوران لاریجانی را روشن کند، حتی با تائید بسیاری از آن‌ها در دادگاه تجدید‌نظر.

این تصمیم مدیریتی البته برای بسیاری از فعالان مدنی بسیار گران تمام شده و گروهی از آن‌ها با مجازات و حبس‌های سنگینی مواجه شده‌اند.

قوه قضاییه همچنین طی هشت ماه اخیر برخورد‌ها با کنشگران اجتماعی به‌خصوص مخالفان حجاب اجباری را تشدید کرده و طی این مدت چندین نفر را بازداشت و احکام سنگینی برای آن‌ها صادر کرده است.

به همان میزان که برخورد‌های قوه قضاییه با مظاهر فساد در جمهوری اسلامی با استقبال مواجه شده است، انتقاد و اعتراض از برخورد‌های این قوه با فعالان مدنی هم افزایش دوچندان داشته است.

قوه قضاییه تلاش می‌کند تحت پوشش برخورد با مفاسد اقتصادی، با کسانی که به هر دلیل و اتهام اجتماعی بازداشت می‌شوند، با شدت عمل کم‌سابقه‌ای برخورد کند.

مدیران کنونی قوه قضاییه همچون سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی به این نتیجه رسیده‌اند که فضای سیاسی و تمام فعالان سیاسی را توانسته‌اند تحت کنترل خود درآورده و در حال حاضر از جانب آن‌ها احساس خطر نمی‌کنند.

در سال‌های اخیر تنها بخشی از فعالان سیاسی داخل ایران هستند که به واسط پیگیری گفتمان «براندازی» با مشت آهنین این سازمان‌ها مواجه شده و بازداشت شده‌اند. مابقی جریان‌های سیاسی داخل ایران هم به هزار و یک دلیل فعالیتی نداشته‌اند که برای آن‌ها هزینه‌زا باشد.

قوه قضاییه و نهاد‌های امنیتی به هر میزان که خیالشان از تحرکات سیاسی راحت باشد، به همان میزان و شاید هم بیشتر، نگران تحولات سهمگین اجتماعی هستند که با بنیان‌های حاکمیتی و مذهبی نظام جمهوری اسلامی سازگار نیست.

این تحولات که ذیل عنوان کلی تغییر سبک زندگی تعریف می‌شود را دو جریان قدرتمند و تاثیرگذار اجتماعی زنان و جوانان نمایندگی می‌کنند.

زنان و جوانان در حال حاضر به اصلی‌ترین نماد تغییر در جمهوری اسلامی و سبک زندگی مردم ایران تبدیل شده‌اند. این تغییرات به‌هیچ‌وجه خوشایند مقام‌های جمهوری اسلامی نیست. به همین خاطر آن‌ها از سال‌ها پیش‌طرح‌ها و برنامه‌های فراوانی برای کنترل این تغییرات در دستور کار خود قرار داده‌اند که بسیاری از آن‌ها موفقیت‌آمیز نبوده است.

راه‌اندازی گشت‌های ارشاد یا آمران به معروف و ناهیان از منکر دو برنامه ناکام در این سال‌ها هستند که خروجی قابل قبولی برای مقام‌های جمهوری اسلامی و طراحان آن نداشته‌ است.

سپاه پاسداران هم همسو با پلیس، قوه قضاییه و سایر نهاد‌های فرهنگی، دینی و اجتماعی تلاش‌های گسترده‌ای برای مقابله با این تحولات را آغاز کرده که چندان موفقیت‌آمیز نبوده است.

اعمال سیاست‌های تحدید‌محور همچون فیلترینگ، برخورد با انواع سایت‌ها و حساب‌های مشهور در شبکه‌های اجتماعی ازجمله این اقدامات ناکام است.

قوه قضاییه دوره ابراهیم رئیسی هم بر همین اساس برخورد خشن و بدون ملاحظه با عاملان، حاملان و مروجان تغییر سبک زندگی را در دستور کار خود قرار داده تا امیدوارم باشد با به کار بردن مشت آهنین بتوانند این سیل سهمگین را کنترل کند.

قوه قضاییه شاید در برخورد با مظاهر فساد در بدنه حاکمیت بتواند موفقیتی نسبی کسب کند، اما در مورد کسب موفقیت در برخورد با فعالان مدنی و اجتماعی، شک و تردید‌های جدی وجود دارد که پاسخ قطعی آن از پیش داده شده است؛ هیچ نیرویی توان مقابله با تغییرات اجتماعی را ندارد.