مسلمانان نقش گسترده‌ای در پایان دادن به قرون وسطا داشتند/ غربی‌ها تواضع شرقی‌ها را برای پیشرفت نداشتند/ غرب با خوی تهاجمی به دنبال به زانو درآوردن شرق بوده است

07/07/1398 09:40:00 ق.ظ

مدیر برنامه مطالعات اسلامی دانشگاه ییل مطرح کرد: مسلمانان نقش گسترده‌ای در پایان دادن به قرون وسطا داشتند/ غربی‌ها تواضع شرقی‌ها را برای پیشرفت نداشتند/ غرب با خوی تهاجمی به دنبال به زانو درآوردن شرق بوده است

پروفسور «اسما سعید» معتقد است؛ همزمان با بیداری غرب و آغاز رنسانس، سرزمین‌های اسلامی و شهرهای بزرگ و ثروتمند آن، مورد تهاجم وحشیانه مغول‌ها قرار گرفتند و از میان رفتند و این اتفاق باعث بروز یک عقب‌ماندگی تاریخی معکوس نسبت به سده‌های پیشین، میان شرق و غرب شد. پس از پایان جنگ‌های صلیبی، اروپایی‌‌ها از باورهای پیشین در رابطه با مذموم بودن تجارت دست برداشتند و نسبت به نوسازی صنایع خود و گسترش تجارت با غرب پرداختند.

علت این تکانش شدید در بنیان‌های نظری غرب در رابطه با مسائل اقتصادی چه بود؟ آیا جنگ به تنهایی می‌تواند باعث این تغییرات شود؟

جنگ‌های صلیبی حدود دو قرن طول کشیدند و باعث مواجهه غربی‌ها با مظاهر مختلف تمدن مسلمانان شدند. در ابتدا جنگ‌جویان صلیبی تحت تاثیر دستورات کلیسا، مظاهر تمدن اسلامی را برنمی‌تافتند و پس از دیدن رونق بسیار زیاد سرزمین شامات و مصر در جنگ، احتمال دادند که سایر سرزمین‌های اسلامی رونق بسیار بیشتری به نسبت سرزمین‌های مرزی‌شان دارند و البته آن‌ها که خاطره بازپس گرفتن اندلس (اسپانیا) را به خاطر داشتند و بناهای باشکوه و بازارهای پررونق آن را دیده بودند، به این جمع‌بندی رسیده بودند که تفاوت‌های بنیادینی در نگاه به زندگی مدنی در دو سوی زمین وجود دارد و مردمان مشرق، به زندگی مادی هم توجه بسیار زیادی دارند. به این ترتیب به نتیجه‌ای رسیدند که براساس مشاهدات مستقیم مبتنی بر آن، توانستند در یک فرآیند عرفی، نسبت به این موضوع تغییرات لازم را اعمال کنند؛ هم تجارت را تسهیل کردند و هم به رشد صنعت و علوم تجربی و انسانی توجه کردند.

ادامه مطلب:
خبرگزاری كار ایران (ایلنا) ILNA »
Loading news...
Failed to load news.

اعتراف دولت انگلیس به ارسال سلاح به عربستان با نقض رای دادگاهسفیر ایران در لندن: دولت انگلیس به دنبال فشارهای پارلمان اعتراف کرد با نقض رأی دادگاه بریتانیا، چندین محموله سلاح و تجهیزات نظامی به عربستان صادر کرده دادگاه بریتانیا با توجه به امکان استفاده از تسلیحات در جنگ یمن، صادرات سلاح به عربستان را ممنوع کرده بود تو رو سننه.

کاخ سفید 'جلوی دسترسی به مکالمات ترامپ با پوتین و محمد بن سلمان را گرفت'رسانه‌های آمریکا می‌گویند کاخ سفید دسترسی به محتوای مکالمات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا با برخی مقام‌ها از جمله ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی را محدود کرده است.

گذرگاه مرزی عراق با سوریه به روی مردم باز می‌شودخبرگزاری رسمی عراق از بازگشایی قریب الوقوع گذرگاه مرزی القائم در مرز با سوریه خبر داده است. القائم جزء اولین شهرهایی بود که گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در عراق آن را تصرف کرد.

ترامپ خطاب به رهبران یهودی: خواهان درگیری نظامی با ایران نیستمدونالد ترامپ، رییس‌ جمهوری آمریکا، در کنفرانس سالانه رهبران یهودی سراسر آمریکا اعلام کرد علاقه‌ای به «درگیری نظامی» با ایران ندارد.

ترامپ خطاب به رهبران یهود: با ایران وارد جنگ نمی­‌شومرئیس جمهوری آمریکا خطاب به رهبران یهود در این کشور بر عدم تمایلش به تنش نظامی با ایران تأکید کرد.

جشنواره فیلم الجونه با درخشش هنرمندان جوان اهل خاورمیانه به پایان رسیدهنرمندان اهل خاورمیانه و شمال آفریقا هر ساله به دور از هیاهوی هالیوود، تجربیات خود را در جشنواره فیلم الجونه به اشتراک می‌گذارند.