مزدوران سوری 'گوشت دم توپ' ترکیه در لیبی و قره‌باغ | DW | 23.10.2020

02/08/1399 09:55 ب.ظ

ترکیه برای دخالت در جنگ داخلی لیبی و مناقشه میان ارمنستان و آذربایجان در منطقه قره‌باغ از مزدوران سوری استفاده می‌کند. برخی از شهروندان سوری می‌گویند ترکیه با وعده‌های دروغین آنها را به این مناطق اعزام کرده است.

ارتش ترکیه که بر بخش بزرگی از استان ادلب، در شمال غرب سوریه تسلط دارد مردان سوری ساکن این منطقه را جذب و برای ماموریت به مناطق جنگی در لیبی و منطقه کوهستانی فره‌باغ اعزام می‌کند.یکی از این افراد می‌گوید مردان سوری با وعده‌های غیرواقعی و فریبنده، از جمله برای نگهبانی مرزها به این مناطق اعزام می‌شوند اما در آنجا مجبور شده‌اند به عنوان"مزدور" در خط مقدم جبهه بجنگند.

یکی از این افراد می‌گوید مردان سوری با وعده‌های غیرواقعی و فریبنده، از جمله برای نگهبانی مرزها به این مناطق اعزام می‌شوند اما در آنجا مجبور شده‌اند به عنوان"مزدور" در خط مقدم جبهه بجنگند. فرماندهی نیروهای ترکیه در لیبی و منطقه کوهستانی مورد مناقشه میان ارمنستان و آذربایجان در قره‌باغ بر عهده افسران ارتش ترکیه است اما اغلب جنگجویان در خط مقدم جبهه، سوری و بیشتر از ساکنان استان ادلب هستند.اووه هالباخ از بنیاد آلمانی علوم و سیاست می‌گوید دست یافتن به اطلاعات قابل اعتماد، به خصوص در قفقاز جنوبی که آتش جنگ در آن از چند هفته پیش شعله‌ور شده کار بسیار دشواری است.

شاهدان گفته‌اند افرادی که این گونه جذب می‌شوند، پس از جمع کردن تلفن‌های همراه آنها، از طریق ترکیه و با هواپیمای نظامی یا مسافربری به صورت گروهی به طرابلس یا باکو منتقل می‌شوند.

ادامه مطلب:
dw_persian »

ای‌کاش dw فارسی استاندارد های dw global رو داشت و یه ذره کار و گزارش دقیق و حرفه ای ارائه میداد به جای یک سری افکار نا مرتب و مستدل یک یا دو نفر کار_حرفه_ای اخبار یکطرفه چرا آخه ارمنستان چقدر نیروی خارجی و موزدور مثل شما داره پس چرا این کشورهای اروپایی با این ترکیه برخورد نمیکنن؟؟؟؟ دویچه‌وله دست یه عده کورد شلوار گشاد قاچاقچی و تروریست اقتاده که عقده هاشونو از تورکیه و تورکها خالی میکنن نه سواد دارن نه علم سیاسی از بالای کوهای قندیل یه راست رفتن بخشه فارسی دویچه‌وله

کو کجاست برای حرفهای بی ریشه تون سند بیارید اردوغان و تاخت و تازی الانش تکراردخالتهای حافظا اسد در لبنان الان سوریه کجاست ترکیه به همون سمت میره چرا بلندگوهای استعمار جهانی تمام حق حقیقتها و اشغال سر زمینهای آزربایجان را توسط تروریستهای ارمنستان جعلی کتمان و دروغها کذب را پوشش می دهید؟!!!....آیا استعمار جهانی نمیداند قره باغ آزربایجانست.چرا ۳۰ سال این اشغال را مسکوت و پنهان کردید و کش دادید؟!!!...خجالت بکشید.

اردوغان یه لجن به تمام معناست البته مزدوران سوری که خیلی بیشرمانه هست ،بهتر و واقعیت اینه که مزدوران داعشی و النصره را به انجا انتقال داده و ماهیانه ۳۰۰۰ دلار. به بالاذمیگیرند. و کی این پولها را پرداخت میکنه بگرد. دنبال گاو شیرده دقیقا همین مزدورا یه روز به ترکیه حمله ور میشن خاک تو سر اروپا اردوغان عين خر تو كار مملكت داري خودش مونده حالا ميخواد مسائل مشكلات ساير كشورها رو حل كنه ، بدبخت آخر عمري دچار مرض خود بزرگ پنداري شده ...!!!

ترکیه: در اعزام نیرو به قره‌باغ در صورت درخواست باکو تعلل نخواهیم کردمعاون رئیس‌جمهوری ترکیه: در صورت درخواست آذربایجان، در اعزام نیرو به قره‌باغ تعلل نخواهیم کرد، آنکارا تاکنون هیچ درخواستی درباره این مساله از سوی باکو دریافت نکرده است آذربایجان_ارمنستان بیشرفا اهل کوفه نبودن همین، احسنت مرگ بر حکومت شئونیزم فارسی فرقه فارسیسم ارمنی مسلک و تبهکار و غاصب و اشغالگر ایران

شرم تان باد شما منحیث یک رسانه چرا جانبدارانه حرف میزنید . قبلا برای دروغگویان شرط حرامزادگی گذاشته بودم این شمال شما هم می‌شود اگر برای حضور مزدوران سوری در قره باغ سند و مدرک معتبر ندهید حرامزادگانی بیش نیستید!دویچه وله فارسی را حرامزادگان دروغگو مبکردانند! دویچه وله ،شاید نمی خواهید بدانید اینها همان کلاه سفید هایی هستند که از آلمان و غیره مالی حمایت شدن وبا هر بگیم داعش هستند شما هم مخاطبان خودتان را تا این حد نادان میدانید!! شرمتان باد

عینا دروغهای بی بی سی . نه نویسندش معلومه. نه سند قابل اثبات میاره. نه سعی می کنه مخاطب رو خر فرض نکنه . منم میگم آنگلا مرکل تو خط مقدم ارمنستان در حال سرویس دادن هست کی به کیه وعده دروغین!! پس شما مزدوران با وعده گرفتن به جنگ آمدید ولی بعدا که فهمیدید دروغین است ناراضی از دروغین بودن آن هستید. چه راحت برای وعده آدم می کشید و بعد که می فهمید دروغین است ناراحت نمی شوید برای آدم کشی اجیر شده اید برای این ناراحت می شوید که وعده دروغین به شما داده اند.

به کوری فارسها انشالله به زودی ایران را هم تقسیم کرده کون لقع فارسها كلا مزدورها موجودات احمقي هستن، مگه يه عده مزدور سپاه نيستن كه تو سوريه گوشت دم توپ آخوندها شدن یارو اسمش مزدور هست و کارش معلوم، استخدام شدی که مثل خر هر دستوری ارباب داد اطاعت کنی دیگه باقی مسائل به تو مربوط نیست. گم شو مزدوریت را بکن لجن

همین اروپای بی حیثیت بود که به اردوغان پر و بال داد. اونموقع که ما میگفتیم به یک اسلامگرا اعتماد نکنید اروپاییها گوششون کر بود چند سال دیگه همین ترکیه مشکل اول ایران میشه

وزیر دفاع ترکیه: همسایگان خود در مدیترانه شرقی و دریای اژه را به مذاکره دعوت می‌کنیم

اردوغان یکی از پفیوزترین رییس جمهورهای دنیاست داعش رو همین بابا ساپورت میکرد

هشدار وزیر بهداشت ترکیه درباره آمار ابتلا به کرونا در استانبول

مقامات ترکیه و روسیه در مسکو دیدار کردند

دیدار وزرای دفاع ترکیه و اندونزی در آنکارا

رشد روزافزون گردشگری سلامت در ترکیه

ارتش ترکیه که بر بخش بزرگی از استان ادلب، در شمال غرب سوریه تسلط دارد مردان سوری ساکن این منطقه را جذب و برای ماموریت به مناطق جنگی در لیبی و منطقه کوهستانی فره‌باغ اعزام می‌کند.

کانال یک تلویزیون آلمان در گزارشی که جمعه ۲۳ اکتبر پخش شد با تعدادی از این افراد که سرنوشت خود را پس از بازگشت از این مناطق بازگو می‌کنند گفت‌وگو کرده است.

یکی از این افراد می‌گوید مردان سوری با وعده‌های غیرواقعی و فریبنده، از جمله برای نگهبانی مرزها به این مناطق اعزام می‌شوند اما در آنجا مجبور شده‌اند به عنوان"مزدور" در خط مقدم جبهه بجنگند.

فرد دیگری می‌گوید آنها به محض رسیدن به میدان نبرد بلافاصله شب و روز هدف گلوله و خمپاره قرار گرفته‌اند و برخی کشته و عده‌ای به شدت مجروح و در مواردی دچار نقض عضو شده‌اند.شماری از این مزدوران گفته‌اند پیش از اعزام به جبهه تجربه حضور در میدان جنگ را نداشته‌اند و احساس می‌کنند که ترکیه از آنها به عنوان"گوشت دم توپ" استفاده می‌کند.

فرماندهی نیروهای ترکیه در لیبی و منطقه کوهستانی مورد مناقشه میان ارمنستان و آذربایجان در قره‌باغ بر عهده افسران ارتش ترکیه است اما اغلب جنگجویان در خط مقدم جبهه، سوری و بیشتر از ساکنان استان ادلب هستند.اووه هالباخ از بنیاد آلمانی علوم و سیاست می‌گوید دست یافتن به اطلاعات قابل اعتماد، به خصوص در قفقاز جنوبی که آتش جنگ در آن از چند هفته پیش شعله‌ور شده کار بسیار دشواری است.

نهادهای مستقل در مناطق جنگی حضور ندارند. رسانه‌های روسیه که از ارمنستان پشتیبانی می‌کند شمار مزدوران سوری در منطقه قره‌باغ را تا ۲ هزار نفر اعلام می‌کنند، اما ترکیه تا کنون در این باره سکوت کرده است.برخی مزدوران سوری به کانال یک تلویزیون آلمان گفته‌اند که نظامیان ترکیه در مناطق اشغالی در استان ادلب یا در اقامتگاه‌های آوارگان و پناهجویان در اطراف این استان، به آنها وعده پرداخت ماهی ۲ هزار دلار داده‌اند و تاکید کرده‌اند که ماموریت آنها صرفا نگهبانی است و به خط مقدم جبهه اعزام نمی‌شوند.

شاهدان گفته‌اند افرادی که این گونه جذب می‌شوند، پس از جمع کردن تلفن‌های همراه آنها، از طریق ترکیه و با هواپیمای نظامی یا مسافربری به صورت گروهی به طرابلس یا باکو منتقل می‌شوند.

کاروان نظامیان ترکیه در استان ادلب سوریه، عکس از آرشیو

دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن می‌گوید تا کنون دست‌کم ۱۲۶ شهروند سوری فقط در مناقشه‌های منطقه قره‌باغ کشته شده‌اند.

هالباخ، کارشناس علوم سیاسی می‌گوید ترکیه به صورت تهاجمی درصدد تبدیل شدن به یک قدرت نوین نظم‌دهنده در منطقه قفقاز است و در عین حال می‌کوشد از ارتش و نظامیان خود حفاظت کند.

ماتیاس هارت‌ویگ، کارشناس حقوق بین‌الملل در موسسه ماکس پلانک در هایدلبرگ معتقد است که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در این تحولات ریسک زیادی نمی‌کند و چیز زیادی نمی‌بازد: مزد مزدوران سوری به نسبت اندک است و استفاده از پهپاد بسیار ارزان‌تر از استفاده از هواپیماهای جنگنده است.در این میان وضعیت در ادلب، به عنوان یکی از آخرین مناطق خارج از کنترل نیروهای رژیم بشار اسد بسیار پیچیده است. برآورد می‌شود که حدود سه میلیون آواره سوری در این منطقه زندگی می‌کنند و صدها هزار نفر آنها در اردوگاه‌های پناهجویان اسکان داده شده‌اند.

رژیم بشار اسد بارها تاکید کرده که از هیچ اقدامی برای بازپس گرفتن ادلب از شورشیان خودداری نمی‌کند. در عین حال ترکیه که در این منطقه با سوریه مرزهای مشترک طولانی دارد جانب شورشیان را گرفته و نیروهای نظامی خود را در بخش وسیعی از آن به عنوان نیروی محافظ مستقر کرده است.اکثر ساکنان ادلب زیر خط فقر زندگی می‌کنند و بسیاری از آنها از دسترسی به آب و برق و داشتن سرپناه محروم هستند. یکی از مزدوران اعزامی از این منطقه می‌گوید او با وجود مشاهده کشته و مجروح شدن بسیاری از هم‌شهری‌های خود چاره‌ دیگری نداشته است: یا باید اسلحه به دست می‌گرفت یا قادر به امرار معاش خانواده خود نبود.

او می‌گوید راه دیگری نداشته اما پس از دو ماه جنگ در یک کشور بیگانه و حضور بی‌وقفه در خط مقدم جبهه دیگر تحملش به پایان رسید و به خانه بازگشت.

این مزدور سابق افزود از این جنگ جان سالم به در برده اما ماهی دو هزار دلاری که نظامیان ترکیه وعده دادند را به طور کامل دریافت نکرده و کس دیگری را هم نمی‌شناسد که تمام حقوق خود را دریافت کرده باشد.