مرگ محتشمی‌پور؛ همراه و معتمد خمینی، مغضوب خامنه‌ای | DW | 07.06.2021

17/03/1400 02:02 ب.ظ

علی اکبر محتشمی‌پور از شاخص‌ترین روحانیان تاثیرگذار در حلقه نزدیکان خمینی و از اعضای موثر دفتر او در فرانسه بود. اختلاف محتشمی‌پور و علی خامنه‌ای سابقه‌ای طولانی دارد و پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز سال ۸۸ به اوج رسید.

علی اکبر محتشمی‌پور از شاخص‌ترین روحانیان تاثیرگذار در حلقه نزدیکان خمینی و از اعضای موثر دفتر او در فرانسه بود. اختلاف محتشمی‌پور و علی خامنه‌ای سابقه‌ای طولانی دارد و پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز سال ۸۸ به اوج رسید. دفتر علی اکبر محتشمی‌پور در اطلاعیه‌ای که یک‌شنبه ۱۷ خرداد منتشر شد ضمن تائید این خبر او را"از بنیانگذاران حزب‌الله لبنان" و"یاور و شاگرد همیشگی امام راحل" خواند.

محتشمی‌پور از معدود شخصیت‌های جناح موسوم به اصلاح‌طلبان حکومت جمهوری اسلامی بوده است که دست‌کم تا انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست جمهوری سال ۸۸ در میان اقتدارگرایان نیز از احترام زیادی برخوردار بود.

او از ابتدای دهه چهل خورشیدی با روح‌الله خمینی رابطه ‌نزدیکی داشت و در دوره اقامت او در فرانسه در پائیز ۵۷ مسئول ارتباطات دفتر خمینی در"نوفل لوشاتو" شد. یکی از ویژگی‌های محتشمی‌پور که در سال‌های نخست تشکیل جمهوری اسلامی به او موقعیت ویژه‌ای می‌داد روابط گسترده و نزدیک با گروه‌های اسلامگرا در کشورهای عربی منطقه، از جمله لبنان و سوریه بود و بر همین اساس در سال‌های ۶۰ تا ۶۴ سفیر ایران در دمشق شد.

گفته می‌شود این روحانی شیعه در سازماندهی گروه‌های اسلامگرای منطقه بسیار فعال بوده و حسن نصرالله، دبیرکل کنونی حزب‌الله لبنان هنگام تاسیس این گروه شبه‌نظامی به پیشنهاد او معاون دبیر کل شد. بازگشت محتشمی‌پور از سوریه مصادف با تشکیل دولت دوم میرحسین موسوی، نخست‌وزیر وقت بود که او وزیر کشور آن شد.

ادامه مطلب:
dw_persian »

تا بادچنین بادا در سال ۱۹۶۷ جنگنده‌های رژیم صهیونیستی با حمله به ناو آمریکایی ۴۳ دریانورد آمریکایی را کشته و ۱۷۱ نفر از ۲۹۷ خدمه کشتی را به شدت مجروح کردند 💢سلطه رسانه ای قوی صهیونیسم بر جهان باعث شد این واقعه بشدت بایکوت شده و بخش بزرگی از مردم آمریکا هیچگاه از آن مطلع نشدند! USSLiberty

مرگ علی اکبر محتشمی‌پور از بنیان‌گذاران حزب‌الله لبنان بر اثر کرونامنابع خبری ایران، صبح روز دوشنبه 17 خرداد، از درگذشت علی اکبر محتشمی‌پور از بنیان‌گذاران حزب‌الله لبنان، در سن 75 سالگی، بر اثر ابتلا به بیماری کرونا، در لبنان بره جشن بگیره.بالاخره یه ملا مرد

علی‌اکبر محتشمی‌پور، از بنیانگذاران حزب الله لبنان درگذشتاو سال‌های زیادی نیز دبیر تشکیلاتی به نام «کنفرانس بین‌المللی حمایت از قدس» بود و در چند نهاد دیگر فعال در زمینه حمایت از فلسطین نیز مسئولیت داشت. یک تروریست کم شد به جهنم خدایا شکرت

آیت‌الله امجد: علما یا عمامه از سر بردارند یا در مقابل خامنه‌ای بایستندعلمای دین اسلام خیلی وقت است زیرلجن جیفه دنیوی خفقان گرفته اند ازآن بزرگترینشان تاآن کوچکترینشان حالا دوسه نفر صدائی کرده اند توسط یزید زمان سرکوب شده اند مثل کاظمینی بروجردی و چندنفردیگر که درخانه هایشان محبوس شدند

وزیر دفاع ترکیه: از ابتدای سال جاری تاکنون 1212 تروریست از پای درآمده‌اندوزیر دفاع ترکیه: از ابتدای سال جاری تاکنون 1212 تروریست از پای درآمده‌اند آفرین به ارتش دلاور و کبیر ترکیه ❤️🇹🇷 بزنید این شلوارگشادهارو کتلت کنید یاشاسین

عبدالناصر همتی؛ در جستجوی معجزه برای صعود سیاسی از پلکان اقتصاد«عبدالناصر همتی» در زمره معدود مدیران جمهوری اسلامی که بیش از چهار دهه است در پست‌های با ثبات مدیریتی و اقتصادی به کار گرفته شده‌اند و امیدوار است با تکیه بر تحصیلات و عملکردش بتواند راهی به سوی پاستور بیابد. اما عبدالناصر همتی کیست و چگونه به جایگاه فعلی رسید؟ همتی باید تو خندوانه بغل دست جناب خان لبو بفروشه جناب_آقا خان Ecologic_Rojava's account has been withheld in Turkey in response to a legal demand. Learn more. وای به حال ملتی که خیانتکاران و دزدان و دین گریزان بر آن حاکم شوند، می شود حال الان ملت ایران، فقیر، زباله گرد برای آینده ای بهتر به دینداران رای_میدهیم که در جهت اعتلای ایران قدم بر می دارند و برای آن برنامه دارند.نه به هوچیگران غربگدا ی اختلاسگر دزد

اردوغان: سلمان بوزکر از مسئولان ارشد گروه تروریستی پ.ک.ک و مسئول مهمور از پای درآمداردوغان: سلمان بوزکر از مسئولان ارشد گروه تروریستی پ.ک.ک و مسئول مهمور از پای درآمد

وزیر کشور دولت دوم میرحسین موسوی پس از یک دوره بیماری و اقامت در بیمارستان به دلیل آنچه"وخامت وضعیت تنفسی" اعلام شد در سن ۷۵ سالگی درگذشت.

دفتر علی اکبر محتشمی‌پور در اطلاعیه‌ای که یک‌شنبه ۱۷ خرداد منتشر شد ضمن تائید این خبر او را"از بنیانگذاران حزب‌الله لبنان" و"یاور و شاگرد همیشگی امام راحل" خواند.

محتشمی‌پور از معدود شخصیت‌های جناح موسوم به اصلاح‌طلبان حکومت جمهوری اسلامی بوده است که دست‌کم تا انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست جمهوری سال ۸۸ در میان اقتدارگرایان نیز از احترام زیادی برخوردار بود.

او از ابتدای دهه چهل خورشیدی با روح‌الله خمینی رابطه ‌نزدیکی داشت و در دوره اقامت او در فرانسه در پائیز ۵۷ مسئول ارتباطات دفتر خمینی در"نوفل لوشاتو" شد.

یکی از ویژگی‌های محتشمی‌پور که در سال‌های نخست تشکیل جمهوری اسلامی به او موقعیت ویژه‌ای می‌داد روابط گسترده و نزدیک با گروه‌های اسلامگرا در کشورهای عربی منطقه، از جمله لبنان و سوریه بود و بر همین اساس در سال‌های ۶۰ تا ۶۴ سفیر ایران در دمشق شد.

گفته می‌شود این روحانی شیعه در سازماندهی گروه‌های اسلامگرای منطقه بسیار فعال بوده و حسن نصرالله، دبیرکل کنونی حزب‌الله لبنان هنگام تاسیس این گروه شبه‌نظامی به پیشنهاد او معاون دبیر کل شد.

بازگشت محتشمی‌پور از سوریه مصادف با تشکیل دولت دوم میرحسین موسوی، نخست‌وزیر وقت بود که او وزیر کشور آن شد. در آن سال‌ها رهبر کنونی جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای رئیس جمهور و اختلاف‌هایش با موسوی و وزیر کشور او کاملا آشکار بود.

یک دهه پس از تکیه زدن خامنه‌ای بر مسند رهبری جمهوری اسلامی اختلاف دیرینه او با موسوی و محتشمی‌پور در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به اوج رسید.

محتشمی‌پور سال ۸۴ رئیس ستاد انتخاباتی مهدی کروبی، یکی از رقیبان نامزد مورد نظر خامنه‌ای محمود احمدی‌نژاد شد و چهار سال بعد ریاست کمیته"صیانت از آرای مردمی" ستاد انتخاباتی موسوی را بر عهده گرفت.دفاع قاطع خامنه‌ای از نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ و تاکید نزدیکان موسوی بر وقوع تقلب در انتخابات شکاف بین کارگزاران جناح‌های مختلف حکومت را عمیق‌تر از هر زمان کرد.

علی اکبر محتشمی‌پور در نامه‌ای به خامنه‌ای با ذکر شواهد و دلایلی بر"محرز بودن تقلب گسترده در انتخابات" تاکید کرد که ظاهرا با پاسخ شفاهی شدید دفتر او روبرو شده است.

پس از انتخابات سال ۸۸ اصولگرایان افراطی حامی خامنه‌ای و احمدی‌نژاد با صراحتی که تا آن زمان کم‌سابقه بود حمله و انتقاد به محتشمی‌پور را تشدید کردند و این فشارها سرانجام به برکناری او از دبیرکلی کمیته"حمايت از انتفاضه فلسطين" منجر شد.

به عبارت دیگر مردی که سرنخ مهم‌ترین ارتباط‌ها با گروه‌های فلسطینی و اسلامگرایان منطقه را در دست داشت از دبیرکلی کمیته‌ای که ظاهرا برای حمایت از این گروه‌ها تشکیل شده بود کنار گذاشته شد.یکی از مسائلی که در دوران فعالیت محتشمی‌پور به عنوان وزیر کشور رخ داد و جزئیات آن هنوز آشکار نشده مرگ مشکوک کاظم سامی، نخستین وزیر بهداشت جمهوری اسلامی است که به تازگی دوباره مطرح شده است.

علیرضا داوری از مشاوران سابق احمدی‌نژاد به تازگی در یک پیام توئیتری به او و حامیانش هشدار داده که اگر به"بازتولید رفتارهای رجوی و منافقین در صحنه انتخابات ادامه دهند" پرونده"قتل و ترور" سامی را بازخوانی می‌کند.تا کنون مشخص نشده که داوری چه اطلاعاتی درباره مرگ مشکوک کاظم سامی در اختیار دارد و این اطلاعات را چگونه به دست آورده است.

در مورد چگونگی مرگ سامی ابهام‌های زیادی وجود دارد. او دوم آذر ماه ۶۷ در محل کار خود مورد حمله قرار گرفت و دو روز بعد بر اثر شدت ضربه‌های چاقو در بیمارستان درگذشت.

حدود سه هفته بعد علی اکبر محتشمی‌پور، وزیر وقت کشور اعلام کرد قاتل کاظم سامی شخصی به نام محمود جلیلیان بوده که در حمامی در اهواز خودکشی کرده است.

همان زمان شایع شد که سامی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری از حمایت حسینعلی منتظری، قائم مقام برکنار شده آیت‌الله خمینی برخوردار بود و قتل او می‌تواند با این انتخابات که اکبر هاشمی رفسنجانی در آن پیروز شد مرتبط باشد.