مرگ کامبیز درمبخش؛ طراح روزهای کرونایی | DW | 06.11.2021

15/08/1400 06:59 ب.ظ

طراح، گرافیست و پیش‌کسوت هنر کاریکاتور در ایران بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت. درمبخش از ۱۵ سالگی قلم زد، چند جایزه معتبر جهانی را در کارنامه داشت و با نشریاتی چون نیویورک تایمز، اشپیگل و لوموند کار کرده بود.

طراح، گرافیست و پیش‌کسوت هنر کاریکاتور در ایران بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت. درمبخش از ۱۵ سالگی قلم زد، چند جایزه معتبر جهانی را در کارنامه داشت و با نشریاتی چون نیویورک تایمز، اشپیگل و لوموند کار کرده بود. درمبخش زاده شیراز و فارغ‌التحصیل دانشکده هنرهای زیبا در تهران و مولف چند کتاب در باره تصویرسازی و کاریکاتور بود. او که از ۱۵ سالگی با نشریاتی چون"توفیق" همکاری داشت، ۱۵ آبان در بیمارستان آتیه تهران درگذشت.

درمبخش پیش از ابتلا به کرونا، مجموعه‌ای طرح تحت نام "روزهای کرونایی" کشیده و گفته بود: «هرگز خسته نمی‌شوم و بیکار نمی‌نشینم.» یکی از این طرح‌ها، کره‌ای کوچک بود که مرد گنده‌ای داشت به آن اسپری می‌پاشید: «جهان را به گند کشیده‌ایم و حالا می‌خواهیم استریل‌اش کنیم.»

دامنه همکاری او به رسانه‌های داخلی محدود نبود. درمبخش با مطبوعات خارجی چون نیویورک تایمز، اشپیگل، دی تسایت، فرانکفورتر آلگماینه، لارپوبلیکا، لوموند و فرانکفورتر روند شاو نیز کار کرد و چند نمایشگاه مستقل در کشورهای مختلف دنیا گذاشت. درمبخش در مسابقات بین‌المللی کاریکاتور در ژاپن، آلمان، ایتالیا، سوئیس، بلژیک، ترکیه، برزیل و یوگسلاوی نیز جوایز متعددی گرفته بود. headtopics.com

بله، شیرین عبادی ShirinEbadi6 - سلمان رُشدی SalmanRushdie و دیگران هم جایزه گرفتند و میگیرند زمانیکه از کشور و دینشان بدگویی میکنند جایزۀ نوبل NobelPrize من برای نگارش کتاب'هویت زدایی کودکان مسلمان در سوئد'میشود گروگان گیری دخترانم، حکم قضائی در سوئد

ادامه مطلب:
dw_persian »

تبرک حیوانات موجود در تابلوی ولادت عیسی مسیح در نیویورکاسقف اعظم نیویورک حیوانات مشهور در تابلوی ولادت یا همان «مغاره مسیحیت» را با پاشیدن آب مقدس متبرک کرد.

الزام واکسیناسیون کرونا در آمریکا و پیام یک نظرسنجی در آلمان | DW | 04.11.2021آمریکا مقررات ناظر بر واکسیناسیون اجباری و الزام تست کرونا را برای میلیون‌ها نفر از شهروندان خود تشدید کرده است. بر اساس نتایج یک نظرسنجی، اکثریت مردم آلمان نیز خواستار اجباری شدن واکسیناسیون در این کشور هستند. تازه باواگکسیناسیون هم ممکنه مبتلا بشن ! بعد میگن امریکا مهد آزادیه! شاشیدم تو سیاست وهرچی خبرگزاریه تخم حروما🍆

۳۷ هزار مبتلا در یک روز؛ ثبت رکورد جدید کرونا در آلمان | DW | 05.11.2021شمار مبتلایان به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در آلمان به ۳۷ هزار و ۱۲۰ نفر رسید. این رقم بالاترین میزان ابتلای روزانه از آغاز همه‌گیری کرونا در این کشور است. این وضعیت به ویژه برای افرادی که واکسینه نشده‌اند خطرناک است. واکسنهای فای ر و مدرنا و آسترازنکا و جانسون اند جانسون خیلی خوب جواب ندادند

اشپیگل: جسد کشف شده در بیرون سفارت روسیه در برلین مربوط به یک «مامور مخفی» استاشپیگل: جسد کشف شده در بیرون سفارت روسیه در برلین مربوط به یک «مامور مخفی» است نشریه اشپیگل گزارش داد دستگاه اطلاعاتی آلمان معتقد است جسد مردی که چند هفته پیش در بیرون سفارت روسیه در پایتخت کشف شد، متعلق به یک مامور مخفی سازمان اطلاعات روسیه است. مثل همون قاضیه کشتنش

کشف فلوراید در یک کهکشان‌ دور؛ عنصر موجود در دندان‌ و خمیردندانهمه عناصری که در سراسر منظومه شمسی، از جمله روی زمین و در بدن ما یافت می‌شوند، همه از هستۀ ستارگان منشأ می‌گیرند و این عناصر در جریان انفجارهای ستاره‌ای آزاد می‌شوند. اما اینکه فلوئور چگونه در این ستاره‌ها ساخته شده، همچنان بصورت رمز و راز باقی مانده است.

ایران در خطرناک‌ترین نقطه تورم در ۴۰ سال اخیر قرار دارد

کامبیز درمبخش، گرافیست و کاریکاتوریست برجسته و مطرح ایرانی، در ۷۹ سالگی قلم خود را وانهاد و چشم از جهان فروبست. او سال‌ها قبل بر سرطان معده غلبه کرده بود و این بار تسلیم کرونا شد.

درمبخش زاده شیراز و فارغ‌التحصیل دانشکده هنرهای زیبا در تهران و مولف چند کتاب در باره تصویرسازی و کاریکاتور بود. او که از ۱۵ سالگی با نشریاتی چون"توفیق" همکاری داشت، ۱۵ آبان در بیمارستان آتیه تهران درگذشت.

درمبخش پیش از ابتلا به کرونا، مجموعه‌ای طرح تحت نام "روزهای کرونایی" کشیده و گفته بود: «هرگز خسته نمی‌شوم و بیکار نمی‌نشینم.» یکی از این طرح‌ها، کره‌ای کوچک بود که مرد گنده‌ای داشت به آن اسپری می‌پاشید: «جهان را به گند کشیده‌ایم و حالا می‌خواهیم استریل‌اش کنیم.»

دامنه همکاری او به رسانه‌های داخلی محدود نبود. درمبخش با مطبوعات خارجی چون نیویورک تایمز، اشپیگل، دی تسایت، فرانکفورتر آلگماینه، لارپوبلیکا، لوموند و فرانکفورتر روند شاو نیز کار کرد و چند نمایشگاه مستقل در کشورهای مختلف دنیا گذاشت. درمبخش در مسابقات بین‌المللی کاریکاتور در ژاپن، آلمان، ایتالیا، سوئیس، بلژیک، ترکیه، برزیل و یوگسلاوی نیز جوایز متعددی گرفته بود.

کاریکاتورهای درمبخش طنزی هوشمندانه و اندیشمندانه داشتند و در نهایت سادگی و ایجاز، پیامی تاثیرگذار به مخاطب انتقال می‌دادند. او در این باره در مصاحبه‌ای گفته بود: «پشت سادگی کارهای من سال‌ها کار و زحمت وجود دارد. مثل یک سنگ الماس که شروع به تراشیدن آن می‌کنید و بعد از مدت‌ها خالص و کریستالیزه می‌شود. کار هنری هم همین‌طور است و باید سال‌ها کار کنید تا به این سادگی برسید. انسان رسیدن به سادگی را ارج می‌نهد و چون امروز فرصت کمی دارد، چیزهای کوتاه و تأثیرگذار می‌خواهد. مردم به من می‌گویند هر کاریکاتور تو یک کتاب است. کارهایم بدون کلام است و مردم از هر ملیتی می‌توانند آن را بفهمند. رسیدن به این زبان بین‌المللی زحمت زیادی می‌خواهد و من توانستم به درجه‌ای برسم که با جهان صحبت کنم. کاریکاتور کوتاه‌ترین وسیله پیام‌رسانی جهان است.»

درمبخش از جمله هنرمندانی بود که پس از انقلاب و تنگ‌شدن فضای کار برای طراحان و کاریکاتوریست‌ها در مطبوعات به خارج کوچ کردند. او نزدیک ۲۲ سال در آلمان اقامت داشت و سال ۱۳۸۱ به ایران بازگشت.

درمبخش در حاشیه یکی از نمایشگاه‌هایش در گالری ثالت تهران به دویچه وله گفته بود: «بعد از سینما، گرافیک و کاریکاتور برای این مملکت آبرو آورده، جایزه آورده ولی هیچگونه توجهی به آن نمی‌شود. بسیاری از کارهای خود من در موزه‌های جهان هست، در بسیاری از نمایشگاه‌های بین‌المللی دنیا ده جایزه‌«گراند پری» برده‌ام، سی جایزه‌ بین‌المللی برده‌ام. به‌هر حال واقعا باید همانطور که به هنرهای دیگر توجه می‌شود این هنر را هم مورد توجه قرار بدهند که همکاران من هم به نوعی راضی باشند. برای این که متاسفانه نه تنها پولی از مطبوعات نمی‌گیرند هیچ سندیکایی، موسسه‌ای جایی نیست که این امور صنفی کاریکاتوریست‌ها در آنجا انجام بگیرد یا مثلا اگر بیکار شدند، مریض شدند یا به سن بالا رسیدند به‌شان کمک بشود....»

پنج سال قبل از مرگ هنرمند، یکی از آثار او به نام"سیاوش" در حراجی به نفع بیماران سرطانی به مبلغ ۱۰۵ میلیون تومان به فروش رفته بود.