گردآوری اخبار از منابع مختلف و انتشار آن، یک مدل از کار رسانهای است که این روزها معمول است. رسانههایی که خود تولیدکننده خبر نیستند، بلکه اخبار را از منابع مختلف جمع میکنند و به مخاطب عرضه میکنند؛ مثل یاهو، گویا نیوز، بالاترین و … . گردآوری اخبار در این رسانهها، یا با تعریف کلیدواژهها و توسط موتورهای جستوجوگر انجام میشود، یا توسط خبرنگارانی که ماموریت یافتهاند اخبار را مرور و مهمترینها را انتخاب و منتشر کنند.
مهمترین بعد اخلاق رسانهای «دقیق بودن» است؛ یعنی یک روزنامهنگار بیش از هر مسالهای باید مراقب باشد، مطلبی که منتشر میکند، صحیح، دقیق و براساس اصول حرفهای تنظیم شده باشد. خبرنگاران حق انتخاب اخبار بر اساس سیاستهای رسانهای را دارند که با آن کار میکنند ولی انتخاب و بازنشر اخبار جعلی یا دیساینفورمیشن خلاف اخلاق حرفهای است و رسانهها مجاز به این کار نیستند.
پر واضح است که هم کاربر مجازی مورد اشاره فیک است و شخصیت حقیقی نیست و هم محتوایی که نشر داده شده، جعلی است؛ چراکه نه منبع آن مشخص است و نه سندی برای صحت ادعای خود ارائه کرده است. این کاربر مدعی است «محمدرضا پهلوی» هنگام ترک ایران ۳۷ میلیارد دلار به همراه مقادیری جواهرات را با خود از ایران خارج کرده و او را وطنفروش معرفی کرده است، بدون اینکه اشاره کند منبع ادعای او چیست؟ انتشار اطلاعاتِ نادرستِ بدونِ منبع و استفاده از تاکتیک مغالطه تنها با هدف گمراه کردن مخاطبان صورت میگیرد.
بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.»