اگر منظور در مرحله سقط جنین است که در مجموع آنگونه که سازمان پزشکی قانونی گزارش کرده، سالانه کمتر از ۹ هزار سقط قانونی انجام میشود و بعید به نظر میرسد سقط جنین قانونی منفعت اقتصادی کلانی داشته باشد که برای آن مافیا شکل بگیرد.
اگر منظور سقط جنین غیرقانونی است که آن هم وارد نیست؛ چراکه سقط جنین غیرقانونی قاعدتا کاری با طرح غربالگری جنین ندارد. کسانی که به سقط جنین غیرقانونی متوسل میشوند، باید کسانی باشند که نمیخواهند جنین خود را نگه دارند و دلیلی مهمتر از سلامت جنین دارند؛ چراکه اگر جنین ناسالم داشتند که قانونی سقط میکردند و نیازی به توسل به راههای غیرقانونی نداشتند. اگر منظور این است که مافیا پشت انجام تستهای پزشکی ایستاده، باز پذیرش آن دشوار است؛ چراکه اولا سود انجام تست پزشکی نباید در حدی باشد که به شکلگیری مافیا منجر شود، ثانیا همه زنان باردار ایرانی نیز برای انجام تستهای دوره بارداری به یک یا چند مرکز خاص مراجعه نمیکنند که مالکان آن آزمایشگاهها سود کلان ببرند.
بنابراین به نظر رد مافیا را نه در طرح غربالگری جنین بلکه باید در مدیریت رسانهای جستجو کرد که «اعتماد مخاطب» را قربانی منافع سیاستمداران میکند.
: «در طول این چهارده سال حدود ۷۰ هزار مورد جنین سقط شده که علت آنها ناقصالخلقه و یا عقبافتادگی جنین، وجود تهدید جانی برای مادر، بیماری مادر یا جنین و مولفههای پزشکی دیگر بوده است و همه این موارد دارای جواز منطبق بر شرع و قانون بوده است.»خبرگزاری تسنیم در این گزارش روشن نکرده که مافیا کجای این طرح قرار دارد، تنها نوشته «سودی که مافیای غربالگری در کشورمان از چرخه بررسی جنین بهدست میآورد، مانع دست برداشتن از کشتار هزاران جنین است.» باز روشن نیست که سود در انجام تستهای مربوط به غربالگری است یا در مرحله سقط جنین.
اگر منظور در مرحله سقط جنین است که در مجموع آنگونه که سازمان پزشکی قانونی گزارش کرده، سالانه کمتر از ۹ هزار سقط قانونی انجام میشود و بعید به نظر میرسد سقط جنین قانونی منفعت اقتصادی کلانی داشته باشد که برای آن مافیا شکل بگیرد. اگر منظور سقط جنین غیرقانونی است که آن هم وارد نیست؛ چراکه سقط جنین غیرقانونی قاعدتا کاری با طرح غربالگری جنین ندارد. کسانی که به سقط جنین غیرقانونی متوسل میشوند، باید کسانی باشند که نمیخواهند جنین خود را نگه دارند و دلیلی مهمتر از سلامت جنین دارند؛ چراکه اگر جنین ناسالم داشتند که قانونی سقط میکردند و نیازی به توسل به راههای غیرقانونی نداشتند. اگر منظور این است که مافیا پشت انجام تستهای پزشکی ایستاده، باز پذیرش آن دشوار است؛ چراکه اولا سود انجام تست پزشکی نباید در حدی باشد که به شکلگیری مافیا منجر شود، ثانیا همه زنان باردار ایرانی نیز برای انجام تستهای دوره بارداری به یک یا چند مرکز خاص مراجعه نمیکنند که مالکان آن آزمایشگاهها سود کلان ببرند.
بنابراین به نظر رد مافیا را نه در طرح غربالگری جنین بلکه باید در مدیریت رسانهای جستجو کرد که «اعتماد مخاطب» را قربانی منافع سیاستمداران میکند.
اشتباه در کار رسانهای به دلیل سرعت اخبار و اعتمادی که به منابع خبری دارند، قابل اغماض است؛ چراکه گاهی آنها به دلیل سرعت خبر یا اعتمادی که به منبعی دارند، بدون درستیسنجی، مطلبی را به اشتباه منتشر میکنند؛ ولی دروغ عامدانه از رسانهها پذیرفتنی نیست و اعتبار آنها را کاملا مخدوش میکند. خبرگزاری تسنیم در این گزارش تخیلی با تیتری کاملا جعلی، نه اشتباه بلکه به دروغ متوسل شده تا سیاست رسمی رهبر جمهوری اسلامی و طرح نمایندگان همسو در مجلس شورای اسلامی را حمایت کند؛ فارغ از اینکه پردازش جعلی اطلاعات توسط رسانههای حکومتی بیشترین ضربه را به اعتماد مخاطبان و در نهایت بیاعتمادی عمومی به حکومت را در پی خواهد داشت.