محمد بن سلمان، فرود آمدن از عرش رویا بر فرش واقعیت | DW | 05.05.2020

16/02/1399 09:24 ب.ظ

محمد بن سلمان با برنامه‌ای رویایی پا به میدان نهاد. عربستان می‌بایست مستقل از پترودلار به مرکز 'های‌تک' تبدیل می‌شد. سقوط بهای نفت، جنگ یمن و کرونا برنامه او را به چالش کشیدند. عربستان حال با کسری بودجه روبرو است.

محمد بن سلمان با برنامه‌ای رویایی پا به میدان نهاد. عربستان می‌بایست مستقل از پترودلار به مرکز 'های‌تک' تبدیل می‌شد. سقوط بهای نفت، جنگ یمن و کرونا برنامه او را به چالش کشیدند. عربستان حال با کسری بودجه روبرو است. محمد بن سلمان با برنامه‌ای رویایی پا به میدان نهاد. عربستان می‌بایست مستقل از پترودلار به مرکز"های‌تک" تبدیل می‌شد. سقوط بهای نفت، جنگ یمن و کرونا برنامه او را به چالش کشیدند. عربستان حال با کسری بودجه روبرو است.

از آرزوی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان شروع کنیم. او بر آن بود تا عربستان را به مرکزی برای فن‌آوری‌های پیشرفته جهان بدل کند، کشوری باز و مستقل از دلارهای نفتی. محمد بن سلمان در آوریل سال ۲۰۱۶ با چنین برنامه‌ای بر روی صحنه حضور یافت. برنامه‌ای که با عنوان"کارزار ۲۰۳۰" شهرتی جهانی یافت.

او بر آن بود، کشور سنت‌زده و عقب‌مانده عربستان را تا سال ۲۰۳۰ به چنین کشوری تبدیل کند. چهار سال پس از آن، واقعیت‌های زمینی لرزه‌ای به جان برنامه‌های رویایی محمد بن سلمان انداختند. سایت"تاگس‌اشپیگل" وابسته به شبکه یک تلویزیون آلمان با انتشار گزارشی به شکاف عمیق بین آرزو و رویای محمد بن سلمان با واقعیت‌های روز پرداخته است. شکافی که عملا تحقق آن برنامه و رویا را به چالش کشیده است.سقوط بهای نفت خام، شیوع بیماری کرونا و تداوم جنگ یمن از شکوه و عظمت آرزوهای محمد بین سلمان ۳۴ ساله کاسته‌اند و اکنون او به جای بهره گرفتن از امکانات مالی، با کسری بودجه برخاسته از بحران‌های سیاسی و اقتصادی روبه‌رو است.

ادامه مطلب:
dw_persian »

اینام مثل شاه ایران شیرین میزنن. مگر رسیدن به تکنولوژی های برتر با حرف و پول امکان پذیره؟ پ ن: شاه ایران هم زمانی که کشور تازه به درجه علمی مونتاژ پیکان رسیده بود عنوان کرده بود تا پنج سال دیگه ایران جای ژاپن را خواهد گرفت عربستان با کسری بودجه اخه بیشترین ذخایر ارزی منطقه رو داره

آیا می‌شود از کارفرمایی که به زور از کارگران امضای دریافت حقوق می‌گیرد شکایت کرد؟

آخرین گام‌های مجلس دهم؛ نمایندگان به تغییر پول ملی از ریال به تومان رای دادند

رییسی: بخشی از مبالغ به یغما رفته صندوق ذخیره فرهنگیان، بازگشترییسی: بخشی از مبالغ به یغما رفته صندوق ذخیره فرهنگیان، بازگشت رییس قوه قضاییه گفت: بخشی از مبالغی که از صندوق ذخیره فرهنگیان به یغما رفته بود، با حکم دادگاه بازگشت و بخشی دیگر با قدرت باز خواهد گشت. ببینیم چه می کنی با چهار میلیارد و عندی از بیت المالِ به یغما رفته گمان نیکم فلانی! جمله کوردی

شمار قربانیان ناشی از بیماری کرونا در انگلستان به 28 هزار و 734 نفر افزایش یافتشمار قربانیان ناشی از بیماری کرونا در انگلستان به 28 هزار و 734 نفر افزایش یافت

پکجان: ورود تریلی‌ها از مرز گوربلاق به ترکیه آغاز شدپکجان: ورود تریلی‌ها از مرز گوربلاق به ترکیه آغاز شد

دانشمندان پادتنی تولید کردند که مانع از ورود کرونا به سلول‌ها می‌شودبه گفته پژوهشگران این پادتن تک تیره ممکن است در آینده به تنهایی یا با ترکیب دارویی در جلوگیری از ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» و یا درمان آن موثر باشد. کی دست مردم میرسه این پادتن در قرآن اومده دیدین مسلمونها که ادعاشون خر رو جر میده اول از همه با مراجعه به منبع اطلاعات جهان کشفش کردن؟؟؟ ریدن این روزها دو خبر نردن ای آن رو خوشحال می کنه ،نابودی جمهوری اسلامی و کرونا

محمد بن سلمان، فرود آمدن از عرش رویا بر فرش واقعیت

محمد بن سلمان با برنامه‌ای رویایی پا به میدان نهاد. عربستان می‌بایست مستقل از پترودلار به مرکز"های‌تک" تبدیل می‌شد. سقوط بهای نفت، جنگ یمن و کرونا برنامه او را به چالش کشیدند. عربستان حال با کسری بودجه روبرو است.

از آرزوی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان شروع کنیم. او بر آن بود تا عربستان را به مرکزی برای فن‌آوری‌های پیشرفته جهان بدل کند، کشوری باز و مستقل از دلارهای نفتی. محمد بن سلمان در آوریل سال ۲۰۱۶ با چنین برنامه‌ای بر روی صحنه حضور یافت. برنامه‌ای که با عنوان"کارزار ۲۰۳۰" شهرتی جهانی یافت.

او بر آن بود، کشور سنت‌زده و عقب‌مانده عربستان را تا سال ۲۰۳۰ به چنین کشوری تبدیل کند. چهار سال پس از آن، واقعیت‌های زمینی لرزه‌ای به جان برنامه‌های رویایی محمد بن سلمان انداختند.

سایت"تاگس‌اشپیگل" وابسته به شبکه یک تلویزیون آلمان با انتشار گزارشی به شکاف عمیق بین آرزو و رویای محمد بن سلمان با واقعیت‌های روز پرداخته است. شکافی که عملا تحقق آن برنامه و رویا را به چالش کشیده است.سقوط بهای نفت خام، شیوع بیماری کرونا و تداوم جنگ یمن از شکوه و عظمت آرزوهای محمد بین سلمان ۳۴ ساله کاسته‌اند و اکنون او به جای بهره گرفتن از امکانات مالی، با کسری بودجه برخاسته از بحران‌های سیاسی و اقتصادی روبه‌رو است.یکی از ارکان کارزار عربستان"۲۰۳۰" ایجاد شهر"های‌تک" نیوم در این کشور بود. شهری که قرار بود با سرمایه‌ای بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار احداث شود. هزینه ایجاد این شهر، می‌بایست از طریق حضور شرکت نفتی آرامکو در بازار سهام تامین می‌شد.

برای تامین مالی این شهر، محمد بن سلمان به صدور نفت با بهای بشکه‌ای معادل ۸۵ دلار نیاز داشت. حال بهای نفت در سایه بحران برخاسته از شیوع بیماری کرونا به کمتر از ۲۰ دلار برای هر بشکه سقوط کرده است. سهام آرامکو در چنین شرایطی جذابیت چندانی برای سرمایه‌گذاران ندارد.

عربستان نه تنها موفق به تامین چنین بودجه‌ای نشده است، بلکه اکنون با کسری بودجه روبه‌رو است. وزیر دارایی عربستان حتی گفته است که این کشور برای تامین نیازهای مالی خود باید وامی بالغ بر ۵۸ میلیارد دلار بگیرد.حدود ۶۰ درصد از جمعیت عربستان را افرادی تشکیل می‌دهند که کمتر از ۳۰ سال سن دارند. گروهی که مدت‌هاست در انتظار رفرم‌ها و تحقق وعده‌های بن سلمان مانده‌اند.

دولت اما برای برآورده ساختن انتظارات آن‌ها نیاز به رشد اقتصادی و کسب درآمد کلان دارد. این در حالی است که نرخ رشد اقتصادی عربستان در سال جاری ۲،۳ درصد کاهش می‌یابد. همین موضوع امکانات دولت را برای تامین خواست‌های این قشر از جامعه کاهش می‌دهد.نقش محمد بن سلمان در ماجرای قتل خبرنگار واشنگتن پست، جمال خاشقچی نیز بر باورپذیری مردم جهان نسبت به برنامه‌های محمد بن سلمان تاثیری منفی بر جای نهاده است.

گرچه حق رانندگی برای زنان به رسمیت شناخته شده است و گرچه سینماها در عربستان پس از سال‌ها تعطیلی کار خود را آغاز کرده‌اند، اما این گشایش همراه با اعمال محدودیت‌ها و فشارهای سیاسی صورت گرفته است.

خبرنگار"تاگس‌اشپیگل" از همراهی و همزمانی سرکوب و لیبرالیسم در سیاست‌های محمد بن سلمان سخن گفته است. او می‌نویسد که محمد بن سلمان از یک سو خواستار گشایش جامعه است و از سوی دیگر، هر آنچه را که بخواهد از اقتدار و اتوکراسی او بکاهد، برنمی‌تابد.از سوی دیگر، برنامه و سیاست محمد بن سلمان در ارتباط با تثبیت قدرت عربستان در منطقه، تداوم و طولانی شدن جنگ در یمن علیه شورشیان حوثی را در محاسبه خود نداشت.نه تنها جنگ یمن ادامه یافت، نه تنها بسیاری از متحدان عربستان، گام به گام از ائتلاف نظامی به رهبری این کشور در جنگ یمن پا پس کشیدند، بلکه حتی سیاست‌های منطقه‌ای محمد بن سلمان نیز نتایج مورد نظر او را به بار نیاورد.

از آن جمله می‌توان به سیاست عربستان در قبال قطر اشاره کرد. تلاش‌های عربستان برای به زانو درآوردن قطر عملا ناکام ماند و قطر توانست پیله انزوای تحمیلی عربستان را بشکند و به عنوان یکی از قدرت‌های منطقه‌ای قد علم کند.