دانشمندان با دستکاری در بخشی از مغز فنچها و کاشت خاطرات ساختگی، سبب شدند تا این پرندگان شروع به بازخوانی اصواتی کنند که در عالم واقعیت هرگز نشنیده بودند.پژوهشگران در دانشگاه ساوتوست تگزاس آمریکا که روی نحوه فرآیند یادگیری در مغز مشغول تحقیق هستند، این کار را با استفاده از دنبال کردن الگوی خواندن در فنچها انجام دادهاند.
پژوهشگران در دانشگاه ساوتوست تگزاس آمریکا که روی نحوه فرآیند یادگیری در مغز مشغول تحقیق هستند، این کار را با استفاده از دنبال کردن الگوی خواندن در فنچها انجام دادهاند. در واقع فنچهای کم سن و سال آوازخواندن را از پدرانشان یاد میگیرند. فنچ والد نغمهای را میخواند و فنچ نوزاد شروع به تکرار آن میکند تا سرانجام موفق شود کامل آن را بخواند. این روند وجه ساده شدهای از طریقه حرف زدن نوزاد انسان است.
در آزمایش جدید، دانشمندان با تکیه بر الگوی انتقال صدا و یادگیری آن در مغز فنچ، صدای فنچ پدر را کنار گذاشته و مستقیما مغز فنچ را دستکاری کردند تا او را وادار به خواندن آوازهایی کنند که هرگز پیش از آن نشنیده است.
نتیجه تحقیق تازه به تازگی در نشریه ساینس منتشر شده است پژوهشگران برای این کار از تکنیکی به نام اپتوژنیک استفاده کردند. در این روش به نورونهای مناطقی از مغز موسوم به NIf و HVC که مسئول یادگیری صداهاست ژنهایی وارد شد تا بتوان آنها را به وسیله نور کنترل کرد. سپس در گام بعدی به این مناطق پالسهای نور تابانده شد. headtopics.
هرچی که یه موقعی ژانر فیکشن بود داره به واقعیت تبدیل میشه :-))) کاش می شد تو مغز آقا هم یه سری خاطرات ساختگی در مورد زندگی در فرانسه و تحصیل در سوربن گذاشت! «پژوهشگران امیدوارند با رمزگشایی کامل از فرایند ضبط اطلاعات در مغز بتوانند روزی خاطرات افرادی را که دچار آسیبهای روانی حاد شدهاند تغییر دهند.» نمی دونم این پژوهشگران چرا همش یه سری کاربرد خنگولانه به ذهنشون می رسه، بابا کلی کار عجیب غریب دیگه می تونین بکنین حالا هی تواضع کنین
قبلا با دستکاریو انتقال RNA یکارایی کرده بودن که نهایتا خاطره رو یجورایی منتقل میکردن. ولی انقد موارد آزمایش شده محدود و قدیمی بود که همش منتظر بودم کِی یکی میاد تو عصر جدید اینکارو کنه و تاداااا، هیِر ایت ایییز. mamlekate ای بابا، کاش دست از سر حیوونا بردارن! آدمو یاد وست ورلد میندازه S_Factorial بخون ببینم چی یاد گرفتی
کشت خاطره تضمینی
مبهوت کنندس ترجمهی memory (حافظه) به «خاطره» مطلقاً مناسب نیست. و این حافظهی رفتار-هدفمحور که در این پژوهش دستکاری شده از جنس حافظهی روندی/ضمنی (implicit/procedural) ئه و با حافظهای که آدمها عموماً دربارهاش حرف میزنن (explicit memory، که «خاطرات» رو هم شامل میشه) بسیار متفاوته. 😾 محققان چرا با مغز سید اقا کاری نمیکنن
کلک رشتی زدن ، اولش فکر کردم مستقیم اطلاعات رو وارد سلولهای مغزی کردن. یا خدا!!!کاش یه کاری کنن سگم حرف بزنه يكي از موارد گزارش شده : خاطرات ساختگي در ايران بوده كه فنچ را تبديل به پرستويي پركار با نغمه هاي شرم آور مبدل كرده بود . با اون نوناشون Naghmehras بیا اینم نغمه جدید MooSadeh هولی شت NargesEslamian رییس جمهور شدید این کارم بکنید😅
انگار داریم تو بلک میرور زندگی میکنیم گه خوردند، بلد بودند یه درمان قطعی برا سرطان پیدا میکردند بام ها جای کبوترهایی است که به فواره هوش بشری می نگرند... (سهراب سپهری) 👎😔😠 مغایر حقوق حیوانات است؛ برخی سازمانهای اطّلاعاتی_مافیایی_تروریستی نیز با استفاده از «چراغهای لیرزی تروریستی» یا «تجهیزات هدایت اشعه» به سوی مغز یک انسان و همزمان «هدایت امواج صوتی به سوی آن مغز» با تخریب سلولهایی از مغز، برای یک یا چند لحظه کنترل مغز را در اختیار میگیرند.
محققان اگر کاشت ابرو یاد بگیرن تو ایران درآمد میلیاردی خواهد داشت. لابد چند وقت دیگه بل بل عرر عرر میکنه
آمریکا ۲۸ شرکت چینی را در ارتباط با نقض حقوق مسلمانان اویغور تحریم کرداز جمله شرکتهای تحت تحریم میتوان به شرکت نظارت ویدیویی «هایکویژن» و «داهوآ» اشاره کرد که از بزرگترین شرکتهای نظارتی چین هستند. ننگ است برمدعیان جهان اسلام. اويغورها بهانه است، ادامه جنگ تجاري است! امريكا هرگز براي مسلمانان اويغور اشك نميريزد! همانطور كه براي كردهاي سوريه نريخت و براي مدتي به عنوان ابزار چانه زني از انان استفاده كرد! همانطور كه به قتل عام كودكان فلسطيني و يمني توسط متحداني كه منافعش را تامين مي كنند اهميتي نمي دهد! دورغ بیش نیست
دانشمندان با دستکاری در بخشی از مغز فنچها و کاشت خاطرات ساختگی، سبب شدند تا این پرندگان شروع به بازخوانی اصواتی کنند که در عالم واقعیت هرگز نشنیده بودند.
پژوهشگران در دانشگاه ساوتوست تگزاس آمریکا که روی نحوه فرآیند یادگیری در مغز مشغول تحقیق هستند، این کار را با استفاده از دنبال کردن الگوی خواندن در فنچها انجام دادهاند.
در واقع فنچهای کم سن و سال آوازخواندن را از پدرانشان یاد میگیرند. فنچ والد نغمهای را میخواند و فنچ نوزاد شروع به تکرار آن میکند تا سرانجام موفق شود کامل آن را بخواند. این روند وجه ساده شدهای از طریقه حرف زدن نوزاد انسان است.
در آزمایش جدید، دانشمندان با تکیه بر الگوی انتقال صدا و یادگیری آن در مغز فنچ، صدای فنچ پدر را کنار گذاشته و مستقیما مغز فنچ را دستکاری کردند تا او را وادار به خواندن آوازهایی کنند که هرگز پیش از آن نشنیده است.
نتیجه تحقیق تازه به تازگی در نشریه ساینس منتشر شده است
پژوهشگران برای این کار از تکنیکی به نام اپتوژنیک استفاده کردند. در این روش به نورونهای مناطقی از مغز موسوم به NIf و HVC که مسئول یادگیری صداهاست ژنهایی وارد شد تا بتوان آنها را به وسیله نور کنترل کرد. سپس در گام بعدی به این مناطق پالسهای نور تابانده شد.
پالسهای نوری کوتاه به پرندگان القا میکردند که باید هجای آوایی کوتاه بخوانند و پالسهای نوری بلند در آنها هجای آوایی بلند ایجاد میکردند. با تکرار، پرندگان نغمههایی چند هجایی را که هرگز پیش از این نشنیده بودند یاد گرفته و تکرار میکردند.
تاد رابرتز، محقق در تیم این پروژه، میگوید آزمایش جدید مربوط به دو بخش مغز تنها یک قطعه از پازل کلی به حساب میآید چرا که نغمه پرندگان علاوه بر طول هجای آوازی، شامل مواردی نظیر شدت کمی و زیادی صدا و همچنین هجاهای ترکیبی نیز میشود.منتشر شده استپژوهشگران امیدوارند با رمزگشایی کامل از فرایند ضبط اطلاعات در مغز بتوانند روزی خاطرات افرادی را که دچار آسیبهای روانی حاد شدهاند تغییر دهند.