مجمع تشخیص مصلحت نظام: پالرمو «سی.اف.تی» رد شدند

22/07/1398 05:38 ب.ظ

مجمع تشخیص مصلحت نظام: پالرمو «سی.اف.تی» رد شدند العربية

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، از رد شدن لایحه پالرمو و «سی. اف. تی» توسط شورای نگهبان خبر داد.بر بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، دوشنبه 14 اکتبر 2019، یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد که «لایحه پالرمو و سی اف تی» توسط شورای نگهبان رد شده به شمار می آید.

غلامرضا مصباحی مقدم، تحریم‌های آمریکا را شامل حال هر گونه «دور زدن تحریم» دانست و «پالرمو و سی اف تی» را باعث «شناسایی راههای دور زدن تحریم» توسط آمریکا قلمداد کرد و گفت: «ما که نمی‌توانیم با دست خودمان تحریم‌ها را برای خودمان تشدید کنیم».

او صادرات و واردات غیرنفتی ایران در دوران تحریم را هر ساله حدود «4 میلیارد دلار» اعلام کرد و از فروش کمابیش نفت، بنزین و میعانات گازی خبر داد. به گفته این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، تصویب «سی‌اف‌تی و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام» به معنی جلوگیری از «فروش نفت و فرآورده‌های نفتی» توسط ایران و ممانعت از «دسترسی به منابع مالی حاصل از فروش آن» خواهد بود. او «تصویب این دو لایحه» را «غیرعاقلانه» توصیف کرد در حالی که ایران «با دور زدن تحریم‌ها» اداره می شود.

مصباحی مقدم، عدم پیوستن به این دو لایحه را «بی تاثیر بر اقتصاد ایران، مناسبات خارجی، داد و ستدها و نقل و انتقال پول» عنوان کرد.

ادامه مطلب:
AlArabiya_Fa »

فلاحت‌پیشه: پالرمو تایید شده به حساب می‌آید/رئیس‌جمهور برای اجرا ابلاغ کندیک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «هیات عالی نظارت مجمع تشخیص جایگاهی در قانون‌گذاری ندارد»، گفت: از آنجا که یکسال از مهلت مجمع تشخیص برای اعلام نظر درباره لایحه پالرمو می‌گذرد و هنوز نظری اعلام نشده طبق قانون عملا پالرمو تایید شده به حساب می‌آید و باید رییس جمهور آن را برای اجرا ابلاغ کند. به به ؛ جناب فلاحت پیشه؛ مخارج خیلی زده بالا؟ صبح بخیر

آرای مربوط به مسائل امنیتی کشور در طرح شفافیت آرای نظام تقنینی استثنا شودمحمد محمودی شاه‌نشین، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس، گفت: در طرح شفافیت رأی نظام تقنینی کشور آمده که آرای مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص طرح‌ها و لوایح باید برای نمایندگان مشخص شود که بعید است مشکلی در این مورد پیش آید، اما ممکن است در بودجه و اعتبارات کشور بخشی مربوط به مسائل امنیتی باشد و هیچ‌کس هم انتظار ندارد مباحث امنیتی ما شفاف شود. همچنین ضرورتی ندارد دشمن بفهمد بودجه دفاعی ما چقدر است.

دادستان کل کشور: پنج قاضی فاسد عزل شدندمشهد- ایرنا- دادستان کل کشور گفت: برای از بین بردن جرم باید دستگاه قضایی از آلودگی مبرا باشد و هیچ تعارفی هم با هیچ کس در هیچ سمتی نیست به طور مثال روز گذشته پنج قاضی فاسد را از دستگاه قضا جدا کردیم. فقط عزل شدن..؟!!😳🤔 تکلیف احکام صادر شده چی پس..؟!!😂🏃🏾‍♂️ مردم بی چاره ای ک بدست این مفسدین بیچاره و بدبخت تر شدن چی..؟!🤦🏽‍♂️🏃🏾‍♂️ فاسد عزل؟ این که خودش میشه فساد

پنج دانشجوی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در سانحه تصادف در عراق جان باختند!اتوبوس حامل دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر ۲۰ کیلومتر بعد از مرز مهران و در خاک عراق با یک اتوبوس دیگر برخورد کرده که شش نفر کشته و دو نفر زخمی شدند پنج نفر از کشته‌شدگان دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر بودند با سر کسی به محضر دلبر نمی رسد یا ابا عبدالله مسافران حضرتت رو دریاب خدانصیب هیچ پدرومادری نکنه دانشجو باچه خون جگری بزرگشده

مدیرمسئول سابق روزنامه «آرمان امروز» و مدیرمسئول «پایگاه خبری انتخاب» مجرم شناخته شدندکسائیان گفت: مدیرمسئول سابق روزنامه آرمان امروز و مدیرمسئول پایگاه خبری انتخاب بابت اتهام نشر اکاذیب به قصد اضرار به غیر و مطالب خلاف واقع با اکثریت آرا مجرم شناخته شدند و هیئت منصفه مطبوعات استان تهران آن‌ها را مستحق تخفیف ندانست.

مجارستان؛ اولین شکست انتخاباتی هواداران ویکتور اوربان در یک دهه اخیریکی از دلایل اصلی موفقیت مخالفان ویکتور اوربان در انتخابات روز یکشنبه اتحاد آنها با یکدیگر ذکر شده است.

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، از رد شدن لایحه پالرمو و «سی. اف. تی» توسط شورای نگهبان خبر داد.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، دوشنبه 14 اکتبر 2019، یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد که «لایحه پالرمو و سی اف تی» توسط شورای نگهبان رد شده به شمار می آید.

غلامرضا مصباحی مقدم، تحریم‌های آمریکا را شامل حال هر گونه «دور زدن تحریم» دانست و «پالرمو و سی اف تی» را باعث «شناسایی راههای دور زدن تحریم» توسط آمریکا قلمداد کرد و گفت: «ما که نمی‌توانیم با دست خودمان تحریم‌ها را برای خودمان تشدید کنیم».

او صادرات و واردات غیرنفتی ایران در دوران تحریم را هر ساله حدود «4 میلیارد دلار» اعلام کرد و از فروش کمابیش نفت، بنزین و میعانات گازی خبر داد.

به گفته این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، تصویب «سی‌اف‌تی و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام» به معنی جلوگیری از «فروش نفت و فرآورده‌های نفتی» توسط ایران و ممانعت از «دسترسی به منابع مالی حاصل از فروش آن» خواهد بود. او «تصویب این دو لایحه» را «غیرعاقلانه» توصیف کرد در حالی که ایران «با دور زدن تحریم‌ها» اداره می شود.

مصباحی مقدم، عدم پیوستن به این دو لایحه را «بی تاثیر بر اقتصاد ایران، مناسبات خارجی، داد و ستدها و نقل و انتقال پول» عنوان کرد.

او با رد اظهارنظر حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده مجلس ایران که توقف بررسی این دو لایحه را به معنی تایید شدن آن ها دانست، اعلام کرد که «مجمع تشخیص مصلحت نظام هیچ گونه اعلام نظری به مجلس ایران نکرد» و بر همین اساس، اگر یک سال از طرح یک موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام که باعث اختلاف بین مجلس ایران و شورای نگهبان شده، بگذرد؛ «نظر شورای نگهبان مبنا قرار می گیرد».

فلاحت پیشه، به تازگی از تبدیل شدن لایحه پالرمو به قانون خبر داده بود.

به گفته او از آنجا که شورای نگهبان لایحه پالرمو را به صورت صریح رد نکرد و فقط ایرادهای هیئت نظارت را ابلاغ کرده است، این لایحه بعد از پایان مهلت قانونی بررسی آن در مجمع تشخیص و نظر ندادن این نهاد، عملا تبدیل به قانون شده است.

مصباحی مقدم با اشاره به ایراد شورای نگهبان و قانونی نشدن لوایح مذکور توسط این شورا، همچنین نپرداختن مجمع تشخیص مصلحت نظام به این دو لایحه، گفت: «پس این دو لایحه مصوب نشده است».

او با استناد به نامه جواد لاریجانی، رئیس مجلس ایران که در آن اعلام کرده بود، «ایراد شورای نگهبان توسط مجلس برطرف نشده است» و خواستار تصمیم گیری مجمع تشخیص مصلحت نظام شده بود اظهار کرد: «پس این نامه نشان می‌دهد اشکال شورای نگهبان توسط مجلس شورای اسلامی برطرف نشده است».

گفتنی است، لایحه پالرمو، برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی و پولشویی تشکیل شده است. کشورهایی که این لایحه را تصویب می کنند، متعهد می شوند که اقداماتی را علیه جرائم سازمان‌یافته فراملی انجام دهند.

پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون «پالرمو» این کشور را ملزم می‌کند تا قوانین و فرآیندهای کیفری‌اش را همسو با کنوانسیون، ترمیم و بازنگری کند و یا حتی در مواردی که رفتاری طبق قوانین ایران مجرمانه است، باید طبق ضوابط کنوانسیون پالرمو آن را جرم‌انگاری کند.

مخالفان پیوستن به این لایحه که اغلب از اصولگرایان هستند، تصویب آن را ابزاری در دست کشورهای قدرتمند برای اعمال فشار و سلطه بیشتر بر امور داخلی ایران محسوب می کنند.

از سوی دیگر، موافقان پیوستن به این لایحه، نگران تنبیهات بین المللی، اعمال تحریم‎های جدید علیه ایران و ایجاد مشکلات بیشتر هستند. محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، خواستار پیوستن ایران به پالرمو به صورت شرطی شد و ایرادهای این لایحه را قابل اصلاح دانست.

محسن مجتهد شبستری، از روحانیون بانفوذ در ایران نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، در این باره گفت: «مقررات بین‌المللی یک ‌سری محاسن و یک‌سری معایب دارد. آن مقرراتی که با شرع و قانون اساسی ما نمی‌خواند، شرط می‌گذاریم که اجباری در رعایت آنها نداریم. با لحاظ این تحفظ لوایح را می‌پذیریم چون به مصلحت کشور بوده و برای دنیا هم خوب است.