مجلس ایران در جلسه علنی امروز خود با تحقیق و تفحص از شرکتهای خودروسازی موافقت کرده است. از محورهای این تحقیق و تفحص 'رانت و زدوبند و عدم رعایت عدالت در ثبت نامها' اعلام شده است. توضیح تصویر، مجموع زیان انباشته خودروسازان و قطعهسازان کشور تا پایان سال ۹۸ به بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان رسید از ابتدای سال جاری خورشیدی (۱۳۹۹) قیمت خودرو شاهد جهش قیمت بوده است؛ جهش شدید قیمت ارز و مشکلات تحریم از جمله بالا رفتن قیمت مواد...
توضیح تصویر، مجموع زیان انباشته خودروسازان و قطعهسازان کشور تا پایان سال ۹۸ به بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان رسید از ابتدای سال جاری خورشیدی (۱۳۹۹) قیمت خودرو شاهد جهش قیمت بوده است؛ جهش شدید قیمت ارز و مشکلات تحریم از جمله بالا رفتن قیمت مواد اولیه و سخت شدن مراودات بانکی با دنیای خارج در دو سال اخیر از عواملی بودهاند که قیمت تمام شده خودرو را بالا برده و این گرانی به مصرف کننده منتقل شده است.
به اینها باید مشکلات تامین ارز خودروسازان در سامانه نیما را هم اضافه کرد آن هم در شرایطی که درآمدهای ارزی دولت ایران به دلیل تحریمها کاهش یافته است. عده دیگری از فعالان بازار خودرو، افزایش اخیر قیمت را ناشی از تورم عمومی میدانند؛ بعضی دیگر هم سیاستهای دولت را علت این نابسامانی در بازار خودرو عنوان کردهاند.
مجموعهای از عوامل به افزایش زیان انباشته خودروسازان دامن زده است. بر اساس آمارهای رسمی مجموع زیان انباشته خودروسازان و قطعهسازان کشور تا پایان سال ۹۸ به بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان رسیده؛ سهم خودروسازان از این زیان ۴۵ هزار میلیارد تومان تخمین زده شده است. headtopics.
The Washington Post
توضیح تصویر،
مجموع زیان انباشته خودروسازان و قطعهسازان کشور تا پایان سال ۹۸ به بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان رسید
از ابتدای سال جاری خورشیدی (۱۳۹۹) قیمت خودرو شاهد جهش قیمت بوده است؛ جهش شدید قیمت ارز و مشکلات تحریم از جمله بالا رفتن قیمت مواد اولیه و سخت شدن مراودات بانکی با دنیای خارج در دو سال اخیر از عواملی بودهاند که قیمت تمام شده خودرو را بالا برده و این گرانی به مصرف کننده منتقل شده است.
به اینها باید مشکلات تامین ارز خودروسازان در سامانه نیما را هم اضافه کرد آن هم در شرایطی که درآمدهای ارزی دولت ایران به دلیل تحریمها کاهش یافته است.
عده دیگری از فعالان بازار خودرو، افزایش اخیر قیمت را ناشی از تورم عمومی میدانند؛ بعضی دیگر هم سیاستهای دولت را علت این نابسامانی در بازار خودرو عنوان کردهاند.
مجموعهای از عوامل به افزایش زیان انباشته خودروسازان دامن زده است.
بر اساس آمارهای رسمی مجموع زیان انباشته خودروسازان و قطعهسازان کشور تا پایان سال ۹۸ به بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان رسیده؛ سهم خودروسازان از این زیان ۴۵ هزار میلیارد تومان تخمین زده شده است.
همزمان با افزایش نرخ ارز در سالهای اخیر، اشتیاق برای ثبت نام خودرو به دلیل افزایش بین نرخ کارخانه و بازار آزاد کم نبوده است؛ در بسیاری از موارد بعضی از ثبت نام کنندگان از ناکامی خود در ثبت نام به دلیل حجم بالای متقاضیان سخن گفتهاند.
خودرو در ایران چند سالی به کالای مصرفی تبدیل شده بود که در سالهای اخیر با بالا رفتن قیمت ارز مجددا به کالای سرمایهای تبدیل شد و تقاضا برای ثبت نام بالا رفت؛ این در حالیست که بعضی از ثبت نام کنندگان میگویند هنوز پس از ماهها خودروی خود را دریافت نکردهاند.
یکی از موارد فساد در صنعت خودروسازی "زد و بند" در خودروهای ثبت نامی است؛ یکی از همین پروندهها مربوط به وحید بهزادی، ملقب به "سلطان خودرو" و همسر اوست.
این دو به پیش خرید بیش از ۶۷۰۰ دستگاه خودرو از شرکت سایپا متهم شده بودند.
مهمترین خبرها