وزیر خارجه روسیه میگوید مذاکرات هستهای در وین 'پیشرفت محسوسی' را نشان میدهد اما 'طرفهای غربی' به دنبال 'تحمیل تعهدات جدیدی' به ایران هستند. او این را مانعی برای احیای برجام دانسته است. وزیر خارجه روسیه میگوید مذاکرات هستهای در وین"پیشرفت محسوسی" را نشان میدهد اما"طرفهای غربی" به دنبال"تحمیل تعهدات جدیدی" به ایران هستند. او این را مانعی برای احیای برجام دانسته است.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز جمعه ۱۱ تیر (دوم ژوئیه) در یک کنفرانس خبری گفت که موانع موجود در مذاکرات احیای برجام از سوی کشورهای غربی است.
او موضع ایران در قبال پرونده هستهای را"صادقانه و شفاف" ارزیابی کرده و گفت این"غرب" است که برای"تحمیل تعهدات جدیدی" بر تهران تلاش میکند. اشاره لاوروف به"تعهدات جدید" تلاش جامعه جهانی برای مهار برنامه موشکی ایران است.
وزیر خارجه روسیه با تاکید بر اینکه این کشور"درکی خاص از امنیت جمعی" در منطقه خلیج فارس دارد گفت این میتواند بستری برای بررسی برنامه موشکی ایران باشد. لاوروف گفت که روسیه به زودی"نسخه به روز شدهای از مفهوم امنیت جمعی" در منطقه خلیج فارس ارائه میکند.او افزود آمریکا «به طور یک جانبه از توافق هستهای خارج شده و در نتیجه، آشکارا از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تخطی کرده» و «احتمالا بازگشت آمریکا به برجام متضمن احیای کامل و بی قید و شرط تمامی تعهدات است.
لغو_تحریمهای_سپاه_ممنوع لغو_تحریمهای_بیت_ممنوع مرگ_بر_کلیت_و_تمامیت_جمهوری_اسلامی نه_به_جمهوري_اسلامي 🤮🤮🤮🤮 فقط دقت کنید: دسترسی زمینی و دریایی به تمام بازارهای منطقه. نفت برای پشتیبانی اقتصاد. معادن و منابع بی پایان. موقعیت برای هاب هوایی. دسترسی به آب (این یکی رو با سدسازی و تکیه بر کشاورزی نابود کردن). نیروی جوان علاقمند به تحصیل و پیشرفت. ج ا نقش موثری در اتلاف همشان دارد. No2IR
غیرت این ازغیرت ظریف بیشترس پاسکاری شرق و غرب برای نگهداشتن سیستم فعلی، فروش اسلحه و حظور نظامی به خرج کشورهای منطقه، تا فروپاشی ایران و تجزیه آن. تحلیل قدرتها این است که ایران با ثروت، موقعیت و فاصله اندک با بزرگترین بازارهای دنیا، در صورت استقرار دمکراسی می تواند شاخ جدیدی شود. ج ا راه حل این مشکل بود.
ایران نیاز به برجام ندارد. قُلّۀ فشار به مردم مدت زمانی است که گذشته و بطرف پائین برگشته. ملت ایران آهسته و پیوسته اعتماد به نفس خود را بدست می آورند و به عدم نیاز به برجام بیشتر از پیش پی میبرند.
لاوروف: غرب با تحمیل تعهدات جدید به ایران مانع احیای برجام است
وزیر خارجه روسیه میگوید مذاکرات هستهای در وین"پیشرفت محسوسی" را نشان میدهد اما"طرفهای غربی" به دنبال"تحمیل تعهدات جدیدی" به ایران هستند. او این را مانعی برای احیای برجام دانسته است.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز جمعه ۱۱ تیر (دوم ژوئیه) در یک کنفرانس خبری گفت که موانع موجود در مذاکرات احیای برجام از سوی کشورهای غربی است.
او موضع ایران در قبال پرونده هستهای را"صادقانه و شفاف" ارزیابی کرده و گفت این"غرب" است که برای"تحمیل تعهدات جدیدی" بر تهران تلاش میکند. اشاره لاوروف به"تعهدات جدید" تلاش جامعه جهانی برای مهار برنامه موشکی ایران است.
وزیر خارجه روسیه با تاکید بر اینکه این کشور"درکی خاص از امنیت جمعی" در منطقه خلیج فارس دارد گفت این میتواند بستری برای بررسی برنامه موشکی ایران باشد. لاوروف گفت که روسیه به زودی"نسخه به روز شدهای از مفهوم امنیت جمعی" در منطقه خلیج فارس ارائه میکند.او افزود آمریکا «به طور یک جانبه از توافق هستهای خارج شده و در نتیجه، آشکارا از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تخطی کرده» و «احتمالا بازگشت آمریکا به برجام متضمن احیای کامل و بی قید و شرط تمامی تعهدات است.»یک روز قبل از لاوروف، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز از"پیشرفت قابل ملاحظه" در وین خبر داد. ماریا زاخاروا، در نشستی در روز پنجشنبه اول ژوئن ۱۰ تیر گفت، روسیه انتظار دارد که مذاکرات بازگشت ایالات متحده به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تا پیش از ششمین سالگرد امضای توافق هستهای ایران با موفقیت به پایان برسد.
به گفته او طی سه ماه گذشته هیئتهای نمایندگی درمذاکرات موفق شدهاند در هماهنگی با یکدیگر "اقدام متقابل و توالی اقداماتی را که آمریکا و ایران باید بردارند، مشخص کرده و ارزیابی کنند که این تعهدات متناظر چگونه رسمی میشوند و رسیدگی به آنها چگونه تضمین خواهد شد."
خبرگزاری تاس به نقل از سخنگوی وزارت خارجه روسیه نوشته است که به موازات تجدید نظر در محدودیتهای اعمال شده آمریکا بر ایران، «از سرگیری هر چه سریع تر فعالیت راستیآزمایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران در همان سطح مقرر در برجام» در اولویت است. این دیپلمات تأكید كرد که این توافقنامهها هیچ جایگزین منطقی ندارند و"بدون آنها اقدامات امنیتی آسیب پذیرتر میشوند".
او همچنین تاکید کرده است که «هیچ اقدامی عملی از جانب ایالات متحده برای کنار گذاشتن سیاست تحت فشار قرار دادن ایران مشاهده نمیشود.»
سخنان وزیر خارجه روسیه و سخنگوی او درباره پیشرفت قابل ملاحظه در گفتوگوهای وین در حالی است که میخائیل اولیانوف، سرپرست هیات مذاکرهکنندگان روسیه گفته است برخی کشورهای شرکت کننده در مذاکرات احیای برجام به زمان بیشتری برای بازگشت به این مذاکرات نیاز دارند.سخنان مقامهای روسیه درباره تعیین"اقداماتی که آمریکا و ایران باید بردارند" تا هرچه سریعتر به برجام بازگردند در حالی رسانهای میشود که پنجم اردیبهشت ماه امسال فایل صوتی از محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران به بیرون درز کرد که او در آن به نقش مخرب روسیه در جلوگیری از به ثمر رسیدن برجام، چگونگی مواجه با خبر سرنگونی هواپیمای اوکراینی و نقش سپاه پاسداران و قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس در سیاست خارجی و امور کشور سخن گفته بود.
ظریف گفته بود"هدف روسها این بود که توافق هستهای انجام نشود" و"د و در هفتههای آخر که دیدند برجام دارد به نتیجه میرسد شروع کردند به طرح پیشنهادهایی جدید". یعنی همان چیزی که درحال حاضروزیر خارجه روسیه طرف"غربی" را به آن متهم میکند.
وزیر خارجه ایران در جای دیگری گفته است: "کافی است اتفاقاتی که در شش ماه بین نهاییشدن برجام تا به اجرا در آمدن آن رخ داد را مرور کنید، یعنی از تیرماه ۱۳۹۴ تا دی آن سال." به گفته او «تا روزی که برجام نهایی شد یعنی ۲۶ دی ۹۴، یعنی طی حدود شش ماه اقدامات فراوانی برای زمینگیر شدن برجام صورت گرفت»، زیرا «اراده روسیه مبنی بر این بود که برجام صورت نگیرد».