دولت بریتانیا امکان 'حصارکشی' در دریای مانش را برای جلوگیری از ورود پناهجویان 'بررسی' کرده است

پناهجویان

منبع تصویر، PA Media

مدرکی که به بیرون درز کرده نشان می‌دهد دولت بریتانیا ایجاد مانع در دریای مانش را برای جلوگیری از ورود پناهجویان بررسی کرده است.

وزارت کشور بریتانیا تابستان امسال از "دریانوردی بریتانیا" - نماینده تجاری صنایع دریایی، کشتی‌رانی و بندری- خواسته بود که پیشنهادهایی را برای جلوگیری از عبور پناهجویان از دریای مانش مطرح کنند و درباره احتمال استفاده از "حصارکشی دریایی" موقت سوال کرده بود.

این حصار می‌بایست بتواند "مانع از پیش‌روی قایق های کُندرو و سنگین مهاجران" شود.

دولت بریتانیا گفت درباره اطلاعاتی که به بیرون درز می‌کنند اظهار نظر نمی‌کند.

دریانوردی بریتانیا در پاسخ گفته بود نظرش در این باره "روشن" است چرا که حصارکشی در دریا طبق پیمان ایمنی حیات در دریا "از نظر قانونی مقدور نیست."

امسال (میلادی) هفت هزار نفر با حدود پانصد قایق که اغلب برای این سفر دریایی نامناسب بوده خود را از دریای مانش به سواحل انگلستان رسانده‌اند.

پیریتی پاتل وزیر کشور بریتانیا گفته "مصمم است که این تجارت مجرمانه را متوقف کند."

دولت بریتانیا همچنین احداث یک مرکز رسیدگی به پناهجویان را چهار هزار کیلومتر دورتر از خاک خود در جزیره اَسِنشِن در اقیانوس اطلس یا در کشتی‌های بی‌استفاده‌ای که در نزدیکی سواحل انگلستان لنگر انداخته‌اند بررسی کرده بود.

در همین حال روزنامه تایم بریتانیا گزارش کرده است که وزارت کشور پیشنهاد‌های دیگری از جمله استفاده از توپ دریایی برای ایجاد موج و جلوگیری از رسیدن قایق پناهجویان به ساحل را مطرح کرده بود.

دیروز متیو رایکرافت مدیر ارشد وزارت کشور بریتانیا به نمایندگان پارلمان گفت برای "بهبود" شرایط پناه‌جویان "همه گزینه‌ها روی میز است."

او گفت دولت بریتانیا "آنچه را تمام کشورهای پناهجوپذیر دیگر انجام داده‌اند برای نوآوری بررسی کرده است."

پناهجویان

منبع تصویر، PA Media

شانزده روز پیش دریانوردی بریتانیا ای‌میلی فرستاده بود که ابتدا به روزنامه فایننشال تایمز درز کرد و حاوی این درخواست دولت بریتانیا بود: "چه گزینه‌هایی برای حصارکشی دریایی و دیگر فناوری‌های آبی در دسترس هستند که بتواند از عبور از آب‌های بریتانیا جلوگیری کند."

این فناوری می‌بایست "بتواند کاملا از پیش روی قایق‌های کندرو و بسیار سنگین مهاجران جلوگیری کند" و بتوان آن را دقیقا در نقطه مورد نظر مستقر کرد همان جا هم مستقر بماند."

بعلاوه این فناوری را باید بتوان "به سرعت مستقر کرد و به سرعت برچید" و "برای کسانی که با آن در تماس قرار می‌گیرند یا با آن کار می‌کنند بی‌خطر باشد."

تنگه دُوِر که دریای مانش را از دریای شمال جدا می‌کند پررفت‌وآمدترین مسیر کشتیرانی دنیاست.

وزارت کشور همچنین گفته بود این حصار باید در مرز آبی فرانسه و بریتانیا مستقر شود "بدون آنکه وارد آب‌های فرانسه شود."

در ماه‌های اخیر گزارش شد دولت یونان در حال برنامه‌ریزی برای ساخت حصاری توری در دریای اژه است تا جلوی ورود پناهجویان را از ترکیه بگیرد.

به نوشته مجله دِزین، مجله طراحی داخلی و صنعتی چاپ بریتانیا- دکل‌هایی که این حصار توری را نگاه می‌دارند به کف دریا وصل می‌شوند، تور نیم متر بالاتر از سطح دریا می‌ایستد و روی آن چراغ‌های چشمک‌زن نصب می‌شود.

'جنایتکاران بی‌رحم'

سر کی‌یِر استارمر رهبر حزب مخالف، کارکر، طرح‌هایی را که وزارت کشور بریتانیا بررسی کرده "غیرانسانی" و "مسخره" خوانده است.

سخنگوی وزارت کشور بریتانیا در پاسخ به احتمال شناور کردن نوعی حصار در دریای مانش گفت این وزارت‌خانه در باره آنچه به بیرون درز می‌کند اظهار نظر نمی‌کند:

"مردم کاملا می‌فهمند که ما چرا در باره جزئیات مسائل اجرایی اظهار نظر نمی‌کنیم چون اگر این کار را بکنیم فرصتی می‌شود برای جنایتکاران بی‌رحم و سوءاستفاده‌گری که این سفر خطرناک را ممکن می‌کنند و دائم به دنبال راه‌های تازه برای دور زدن سیستم هستند."

بن ماری مدیر دریانوردی بریتانیا گفت این نهاد "اتحادیه تجاری صنایع دریایی بریتانیا و رابط دولت با این صنایع است و دولت اغلب از ما برای مشورت و اظهارنظر درباره سیاست‌گذاری‌ها سوال می‌کند."

"وزارت کشور درخواستی برای ما فرستاد درباره گزینه‌های ممانعت از عبور از آب‌های بریتانیا و ما آن را برای اعضا فرستادیم."

"نظر روشن ما که با وزارت کشور در میان گذاشتیم این بود که موضوع به عهدنامه‌های بین‌المللی مربوط می‌شود و از نظر قانونی مقدور نیست."