قانون ۳.۵ درصد؛ چطور اقلیتی کوچک دنیا را عوض می‎کند

  • 📰 bbcpersian
  • ⏱ Reading Time:
  • 86 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Qulity Score:
  • News: 38%
  • Publisher: 51%

قانون ۳.۵ درصد؛ چطور اقلیتی کوچک دنیا را عوض میکند

ایران اخبار, ایران سرفصلها

Image captionبنابر یک نظریه، احتمال موفقیت اعتراض‎های بدون خشونت دو برابر درگیری‎های مسلحانه است و مبارزاتی که تعداد شرکت‎کنندگان در آن‎ها به ۳.۵ درصد از جمعیت کل رسیده، هرگز در ایجاد تغییر با شکست مواجه نشده‎اند.

در سال ۲۰۰۳، مردم گرجستان در اعتراضاتی بدون خون‎ریزی، ادوارد شواردنادزه، رئیس جمهور کشور را وادار به کناره‎گیری کردند. معترضان در حالی که گل سرخ به دست داشتند، به ساختمان مجلس یورش بردند و به همین دلیل این رویداد در تاریخ با نام"انقلاب گل سرخ" ثبت شد. چنووت با مطالعه روی صدها کارزار که در سده اخیر شکل گرفته‌اند، به این نتیجه رسیده که شانس دستیابی به هدف در مبارزات مسالمت‎آمیز دو برابر اعتراض‎هایی است که به خشونت کشیده می‏شوند. او می‌گوید هر چند عوامل مختلفی در میزان دقیق پویایی این مبارزات دخیل هستند اما حضور فعالانه ۳.۵ درصد از جمعیت در آن‎ها کافی است تا تغییرات سیاسی جدی به همراه داشته باشند.

او در این کارگاه با نمونه‎هایی از اعتراضات مسالمت‎آمیز آشنا شد که به تغییرات سیاسی ماندگار منجر شده بودند، از جمله انقلاب موسوم به"قدرت مردم" در فیلیپین. اما این واقعیت که تا آن زمان هیچکس به طور جامع میزان موفقیت اعتراضات مسالمت آمیز و مبارزات همراه با خشونت را با هم مقایسه نکرده بود، چنووت را به تعجب وامی‎داشت. دلیل این اتفاق شاید این بود که نمونه‎های مورد مطالعه صرفا با هدف سوگیر تأییدی انتخاب شده بودند.

چنووت می‎گوید:"تلاش‎مان بر این بود که مقاومت بدون خشونت را به عنوان یک راهکار مورد آزمایشی بسیار سخت قرار دهیم." معیارهای چنووت و استفان برای تجزیه و تحلیل به قدری سختگیرانه بودند که جنبش استقلال هند به عنوان مثالی برای اعتراض غیرخشونت‎آمیز در نظر گرفته نمی‎شد، چون با وجود تأثیر عظیم اعتراضات مدنی، نمی‎توان نقش تعیین‎کننده نیروهای نظامی رو به کاهش بریتانیا در پیروزی این جنبش را نادیده گرفت.

برای مثال مبارزات مردمی در فیلیپین علیه حکومت مارکوس در دوران اوج خود دو میلیون نفر را جذب کرد. این در حالیست که شورش‎های سال‎های ۱۹۸۴ و ۱۹۸۵ برزیل یک میلیون نفر شرکت‎کننده داشت و انقلاب مخملی چکسلواکی در سال ۱۹۸۹، ۵۰۰ هزار نفر را با خود همراه کرد.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

 

از نظر شما متشکرم. نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد.

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

مانور دریایی ایران در منطقه ۲۰ درصد حاکمیت ایران در خزر | DW | 01.09.2019مانور دریایی ارتش ایران صبح روز یکشنبه دهم شهریور (اول سپتامبر) آغاز شد. در این رزمایش انواع یگان‌های سطحی و پروازی نیروی دریایی اعم از ناوشکن‌ها، ناو موشک‌انداز، هواپیمای بال ثابت و بالگرد و همچنین تفنگداران و تکاوران نیروی دریایی ارتش شرکت کرده‌اند.
منبع: dw_persian - 🏆 7. / 63 ادامه مطلب »

ایران در گردشگری دنیا سهم کمتر از نیم درصد داردتهران-ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اعلام کرد: سهم گردشگری در تجارت کل دنیا حدود هفت درصد برآورد شده که این سهم در ایران کمتر از نیم درصد است.
منبع: IRNA_1313 - 🏆 6. / 63 ادامه مطلب »

تعداد گردشگران خارجی در ۴ ماهه امسال ۴۰ درصد رشد داشته استمونسان، وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی: *تعداد گردشگران خارجی در ۴ ماهه امسال ۴۰ درصد رشد داشته است *زیارت به عنوان یک مزیت گردشگری در کشور به حساب می‌آید *بازار منطقه‌ای ما از صرفا زیارتی به توریستی تبدیل شده که ارزآوری زیادی دارد
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

از ۱۰ درصد ظرفیت بندر چابهار استفاده می‌کنیم/ در حال برطرف کردن مشکلات بودجه‌ای رایزنان هستیم/ تنوع بخشی در سه حوزه صادرات در دستور کار قرار گرفته استقائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اظهار داشت: متاسفانه از دو بندر انزلی در شمال و چابهار در جنوب، آنگونه که در زیرساخت‌ها هزینه شده، استفاده نمی‌شود، بطوریکه در حال حاضر از ۱۰ درصد ظرفیت ایجاد شده در بندر چابهار بهره می‌بریم.
منبع: ilnanews - 🏆 10. / 53 ادامه مطلب »

داستان پسری که در ۱۰ ماهگی خواند و در ۶ سالگی به دانشگاه آکسفورد رفتداستان پسری که در ۱۰ ماهگی خواند و در ۶ سالگی به آکسفورد رفت جاشوا بکفورد کم‌سن‌ترین فردی است که در آکسفورد پذیرش شده این نوجوان نابغه زمانی‌ که ۱۰ ماه داشت، قادر به خواندن و نوشتن بود بکفورد در ۳ سالگی توانست ژاپنی صحبت کند او سابقه ابتلا به اوتیسم دارد
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »

چهار کشته و ۲۹ مفقود در آتش سوزی قایق غواصی در کالیفرنیاگارد ساحلی آمریکا می گوید در پی غرق قایقی که در سواحل ایالت کالیفرنیا دچار حریق شد اجساد چهار نفر پیدا شده اما ۲۹ نفر دیگر مفقود هستند.
منبع: bbcpersian - 🏆 15. / 51 ادامه مطلب »