پس از سفر اخیر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران و دیدار بینتیجه او با مقامات ایرانی، سرنوشت مذاکرات هستهای وین که قرار است در 29 تردیدها و ابهام درباره آینده مذاکرات وین، فرانسه را بر آن داشت تا شرط از سر گیری مذاکرات برای احیای توافق هستهای را آغاز آن بر اساس مذاکرات پیشین اعلام کند.
در همین راستا وزارت خارجه فرانسه، پنجشنبه، 25 نوامبر، تاکید کرد که اساس دور جدید مذاکرات وین با ایران باید بر پایه دورهای مذاکرات قبلی با این کشور آغاز شود.
از سویی و در حالی که ایران از دستیابی به توافق با آژانس خبر داده، گروسی علنا خطاب به شورای حکام آژانس گفته که مذاکرات این هفته او در تهران درباره روند نظارت و بازرسیهای آژانس از تاسیسات هستهای ایران، هیچ نتیجهای در بر نداشته است.
گروسی با تاکید بر اینکه مذاکرات او در تهران «بی نتیجه» بود، گفت: «مذاکرات گستردهای با مقامات ارشد ایرانی برای رسیدگی به مسائل باقیمانده مربوط به ضمانتهای ایران انجام شد و مشخص شد که این مذاکرات بینتیجه است.» headtopics.com
او خاطرنشان کرد که فعالیتهای آژانس برای نظارت بر تاسیسات هستهای ایران در نتیجه تصمیم تهران برای توقف اجرای تعهدات هستهایاش، به شکلی جدی، تضعیف شده است. پس از سفر بینتیجه رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران، تردیدها درباره اینکه مذاکرات وین به «بنبستی واقعی» رسیده، افزایش یافته است.
نوامبر جاری از سر گرفته شود، با «بحرانی جدی» مواجه شده است.
تردیدها و ابهام درباره آینده مذاکرات وین، فرانسه را بر آن داشت تا شرط از سر گیری مذاکرات برای احیای توافق هستهای را آغاز آن بر اساس مذاکرات پیشین اعلام کند.در همین راستا وزارت خارجه فرانسه، پنجشنبه، 25 نوامبر، تاکید کرد که اساس دور جدید مذاکرات وین با ایران باید بر پایه دورهای مذاکرات قبلی با این کشور آغاز شود.
از سویی و در حالی که ایران از دستیابی به توافق با آژانس خبر داده، گروسی علنا خطاب به شورای حکام آژانس گفته که مذاکرات این هفته او در تهران درباره روند نظارت و بازرسیهای آژانس از تاسیسات هستهای ایران، هیچ نتیجهای در بر نداشته است.
گروسی با تاکید بر اینکه مذاکرات او در تهران «بی نتیجه» بود، گفت: «مذاکرات گستردهای با مقامات ارشد ایرانی برای رسیدگی به مسائل باقیمانده مربوط به ضمانتهای ایران انجام شد و مشخص شد که این مذاکرات بینتیجه است.»
او خاطرنشان کرد که فعالیتهای آژانس برای نظارت بر تاسیسات هستهای ایران در نتیجه تصمیم تهران برای توقف اجرای تعهدات هستهایاش، به شکلی جدی، تضعیف شده است.
پس از سفر بینتیجه رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران، تردیدها درباره اینکه مذاکرات وین به «بنبستی واقعی» رسیده، افزایش یافته است.
از طرفی ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا نیز به «خبرگزاری فرانسه» گفت، تصمیم ایران در عدم همکاری با آژانس، نشانه بدی از میزان عزم واقعی این کشور برای احیای توافق هستهای موسوم به «برجام» است.
در تحولی دیگر رابرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور ایران چهارشنبه تاکید کرد چنانچه ایران از طریق مذاکراتی که قرار است هفته آینده در وین آغاز شود سریعا به توافق هستهای باز نگردد واشینگتن «نظارهگر» نخواهد ماند.
رابرت مالی، در مصاحبهای که سهشنبه، 23 نوامبر، با «رادیوی عمومی ملی» آمریکا انجام داده و بخشهایی از آن امروز چهارشنبه پخش شد، گفته «اگر ایرانیها تصمیم به عدم بازگشت به توافق هستهای بگیرند آن وقت باید به دنبال ابزارهای دیگری که شامل دیپلماسی میشود، باشیم» تا باجاهطلبیهای هستهای ایران مقابله کنیم.
او همچنین تاکید کرد که اگر ایران با وقتکشی مذاکرات در وین را به فرسایش بکشاند و به شدت روند نزدیک شدن به ساخت بمب هستهای را ادامه دهد، ایالات متحده آمریکا در برابر آن «نظارهگر نخواهد ماند».
نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور ایران ضمن ابراز تردید درباره آینده مذاکرات، افزود:«ببینیم تهران در مذاکرات هستهای چه خواهد گفت.. نشانههایی که از آن بر میآید اما بسیار ناامید کننده است.»
شایان ذکر است که ایران تا ژوئن گذشته 6 دور از مذاکرات وین برای احیای توافق هستهای را به پایان رساند اما با روی کار آمدن دولت جدید و در پیش گرفتن رویکردی جدید در این کشور، آینده دور هفتم این مذاکرات در هالهای از ابهام فرو رفت.