close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
صفحه‌های ویژه

کرونا در ایران؛ مدارس، خانه جدید ویروس کرونا

۹ مهر ۱۳۹۹
پویان خوشحال
خواندن در ۶ دقیقه
ایران روز چهارشنبه ۹مهر۱۳۹۹ را با انبوهی از خبر ابتلای دانش‌آموزان و معلمان به ویروس کرونا آغاز کرد.
ایران روز چهارشنبه ۹مهر۱۳۹۹ را با انبوهی از خبر ابتلای دانش‌آموزان و معلمان به ویروس کرونا آغاز کرد.
«سعید کشمیری»، دبیر «ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر»، روز چهارشنبه ۹مهر۱۳۹۹ گفته است که از آغاز بازگشایی مدارس تا کنون، ۲۵ دانش‌آموز و چهار معلم در این استان به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند.
«سعید کشمیری»، دبیر «ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر»، روز چهارشنبه ۹مهر۱۳۹۹ گفته است که از آغاز بازگشایی مدارس تا کنون، ۲۵ دانش‌آموز و چهار معلم در این استان به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند.

ایران روز چهارشنبه ۹مهر۱۳۹۹ را با انبوهی از خبر ابتلای دانش‌آموزان و معلمان به ویروس کرونا آغاز کرد. از ۱۵شهریور۱۳۹۹ که مدارس بازگشایی شد، بارها از سوی والدین و برخی مسئولان هشدار داده شده بود که این تصمیم تبعات بسیاری را در بر خواهد داشت. با گذشت ۳ هفته از بازگشایی مدارس، در هفته اخیر آمارهایی از سوی مسئولان استانی در خصوص ابتلای دانش‌آموزان و معلمان اعلام شد، اما هر بار تاکید می‌شد این آمار به حضور در مدارس ارتباطی ندارند. بر اساس اظهارات «ایرج حریرچی»، معاون کل وزیر بهداشت، از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور تا هفته ابتدایی مهر ماه، حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ دانش‌آموز بر اثر ابتلا به این ویروس فوت کرده‌اند.

«سعید کشمیری»، دبیر «ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر»، روز چهارشنبه ۹مهر۱۳۹۹ گفته است که از آغاز بازگشایی مدارس تا کنون، ۲۵ دانش‌آموز و چهار معلم در این استان به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند. او همچنین گفته است: «در حال حاضر ۳۰۵ نفر در بیمارستان‌های این استان بستری هستند که ۶۵ نفر از آن‌ها در ۲۴ ساعت منتهی به روز چهارشنبه بستری شده‌اند.»

«مهدی طباطبایی»، معاون «دانشگاه علوم پزشکی زاهدان»، نیز از ابتلای ۷۲ معلم و دانش‌آموز به بیماری کووید-۱۹ در سیستان‌وبلوچستان از نیمه شهریور خبر داد؛ از این تعداد ۱۵ نفر دانش‌آموز هستند.

در استان خراسان رضوی وضعیت بسیار ناگوار است و تا کنون ۲۱ معلم و ۵ دانش‌آموز بر اثر ابتلا به ویروس کرونا فوت کرده‌اند. «قاسم‌علی خدابنده»، مدیرکل آموزش‌و‌پرورش خراسان رضوی، در این باره گفته است: «۲۴۴ نفر از همکاران ما در مدارس و ۲۳۲ نفر از دانش‌آموزان خراسان رضوی به کرونا مبتلا شده‌اند. آماری که ما از معلمان و دانش‌آموزان مبتلا به کرونا داریم، ممکن است دقیق نباشد. ممکن است موارد متعددی مبتلا شده، اما به ما اطلاع نداده باشند.»

در روزهای گذشته مسئولان بلندپایه دولت از اعمال جریمه‌ برای افرادی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، خبر دادند. برخی از مسئولان از برخورد قضایی و  انتظامی نیز سخن به میان آورده‌ بودند. روز چهارشنبه «عبدالرضا رحمانی فضلی»، وزیر کشور، نیز در این خصوص اظهار نظر کرد. او با اشاره به این که بازنگری‌هایی در نحوه اعمال، اجرا و نظارت پروتکل‌ها مطرح شده، گفته است: «ادارات، اصناف و اماکن عمومی که برای آن‌ها پیش‌تر پروتکل‌ها نوشته شده، باید زمان‌بندی اجرا و نظارت را به ستاد ارائه دهند و طی آن، آن‌هایی که زیر استاندارد و میانگین هستند تذکر دریافت خواهند کرد.»

رحمانی فضلی در خصوص تولید ماسک نیز گفته است که مشکلاتی برای تهیه مواد اولیه وجود دارد: «روزانه ۲۰ میلیون ماسک تولید می‌شود، اما در خصوص تامین مواد اولیه تولید ماسک نگرانی‌هایی وجود داشت که مقرر شد این موضوع پی‌گیری و حل و فصل شود. در حال حاضر ماسک با قیمت ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ تومان تولید و توزیع می‌شود، اما در خصوص توزیع و رسیدن ماسک به دست مردم شبهاتی وجود داشت که مقرر شد تیمی یک ماهه اخیر را در خصوص توزیع ماسک بررسی و گزارش آن را ارائه کنند.»

اسفند ماه ۱۳۹۸ یعنی روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا در کشور کمبود شدید ماسک و سایر اقلام بهداشتی موجب سرگردانی و نارضایتی میان مردم شده بود. در حال حاضر اما این اقلام تا حدودی در سطح کشور وجود دارند؛ هر چند یک فرد اگر روزانه از یک ماسک استفاده کند، باید در ماه ۳۰ هزار تومان تنها برای ماسک هزینه کند و این رقم برای خانواده‌های چند نفره عددی فراتر از توان مالی بخش قابل توجهی از مردم کشور خواهد بود.

این تنها مشکل موجود نیست؛ پیش از این، روز ۲۷تیر۱۳۹۹، «علی فاطمی»، نایب‌رییس «انجمن داروسازان ایران»، گفته بود: «توزیع ماسک در داروخانه‌ها و نظارت بر تامین و توزیع ماسک در کشور به درستی انجام نمی‌شود. ما با یک تناقض مواجهیم. به عنوان مثال تولید ماسک در ایران قبل از کرونا ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار مورد در روز بود، اما بعد از کرونا، اکنون به ۷ میلیون در روز رسیده است. طبیعی است که مصرف مردم افزایش یافته، اما چرا این ماسک‌ها از سوی داروخانه‌ها توزیع نمی‌شوند؟ این موضوع مهمی است.»

فاطمی تاکید کرده بود که یک ماسک بیش از چهار تا پنج ساعت نباید استفاده شود: «در عین حال باید توجه کرد که ماسک بیش از چهار تا پنج ساعت به طور مداوم نباید استفاده شود. زیرا منافذ لایه پلیمری ماسک اندازه مشخصی دارند که جلو ورود ویروس را می‌گیرند. وقتی رطوبت تنفس خیلی زیاد شود، ماسک خاصیتش را از دست می‌دهد. حال وقتی این ماسک را شسته، اتو کنند و مجددا استفاده کنند، لایه پلیمری یا ملت‌بلون فوق‌العاده حساس است و منافذ از هم باز شده و به راحتی ذرات و از جمله ویروس‌ها از آن عبور می‌کند. از طرفی مردم خیال‌شان راحت است که ماسک دارند و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نمی‌کنند و این موضوع می‌تواند منجر به انتقال بیماری شود.»

«سیما سادات لاری»، سخن‌گوی وزارت بهداشت، روز چهارشنبه اعلام کرد ۱۵۸ شهر ایران در شرایط قرمز شیوع ویروس کرونا هستند و به طور میانگین ۱۰ درصد بستری‌های کرونایی فوتی می‌کنند. لاری گفته بود: «برای تعطیلی تهران پی‌گیر هستیم تا مصوبه دورکاری صورت گیرد و در برخی استان‌ها از جمله تهران تعطیلی یک‌هفته‌‌ای داشته باشیم.»

موضوع تعطیلی یک‌هفته‌ای در برخی استان‌ها با احتمال تمدید مجدد، در هفته جاری بارها از سوی مسئولان وزارت بهداشت عنوان شده است و دور از انتظار نیست با افزایش چشم‌گیر مبتلایان در روزهای گذشته این مصوبه اجرایی شود.

بر اساس آخرین آمار ارائه‌شده از سوی وزارت بهداشت، در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز چهارشنبه، سه‌هزار و ۵۸۲ بیمار جدید به کووید-۱۹ مبتلا شدند که از این تعداد یک‌هزار و ۵۶۷ نفر بستری شده‌اند.

روز چهارشنبه تعداد فوتی‌ها بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از مرز ۲۶ هزار نفر گذشت. لاری در این باره توضیح داده است: «در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۳ بیمار کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۲۶ هزار و ۱۶۹ نفر رسید.»

همچنین ۴۰۹۳ نفر از بیماران کرونایی در حال حاضر با وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

سخن‌گوی وزارت بهداشت گفته بود: «استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه‌و‌بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال‌وبختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استان‌های کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.»

«مینو محرز»، فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، در مصاحبه‌ای در پاسخ به این سوال که آیا آمار ارائه‌شده از سوی وزارت بهداشت واقعی است یا خیر، گفت: «سازمان جهانی بهداشت آمار شما را زمانی قبول می‌کند که پی‌سی‌آر مثبت داشته باشید. مثبت کاذب کم است، اما ۳۰ تا ۴۰ درصد در تست‌ها منفی کاذب داریم، به همین دلیل ۳۰ تا ۴۰ درصد از بیمارهایمان گزارش نمی‌شوند. پزشکان باید به بیماران بگویند که اگر تست کسی منفی بود و با این حال علایم داشت، به این معنی است که او به کرونا مبتلا شده است.»

 

مطالب مرتبط:

گاه‌شمارکرونا در ایران؛ از انکار تا گورهای آهکی و شروع سیاست قرنطینه

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ فوریه ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ مارچ ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ آوریل ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ می ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ ژوئن ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ جولای ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ آگوست ۲۰۲۰

گاه‌شمار کرونا در ایران؛ سپتامبر ۲۰۲۰

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

مجلس

هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها به اصول‌گرایان سپرده شد

۹ مهر ۱۳۹۹
ایران وایر
خواندن در ۲ دقیقه
هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها به اصول‌گرایان سپرده شد