close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
گزارش

«خودکشی» پدر امیرحسین مرادی، از معترضان آبان ۱۳۹۸

۷ مهر ۱۳۹۹
خواندن در ۲ دقیقه
«خودکشی» پدر امیرحسین مرادی، از معترضان آبان ۱۳۹۸

«ناصر مرادی»، پدر «امیرحسین مرادی»، یکی از معترضان بازداشت ‌شده در جریان اعتراض‌های آبان ۱۳۹۸ در ایران، روز دوشنبه هفتم مهر ۱۳۹۹ در منزلش «خودکشی کرد.»

کانال خبری «امتداد» که نخستین بار این خبر را منتشر کرده، از قول مادر امیرحسین نوشته است: «صبح امروز [دوشنبه] جنازه پدر در زیر زمین خانواده پیدا شده است و از صبح نیز نیروهای امنیتی در خانه حضور دارند. چند ساعتی نیز هست که تعدادی خبرنگار منتسب به صداوسیما در حیاط خانه هستند که خواهان گفت‌وگو بودند و اکنون از خانه خارج شده‌اند.»

در این گزارش، علت خودکشی ناصر مرادی، فشارهای زیاد بر خانواده و نگرانی از سرنوشت فرزندش ذکر شده است.

از سوی دیگر، «مهدی محمودیان»، فعال مدنی و سیاسی ساکن ایران نیز با اشاره به خبر خودکشی پدر امیرحسین مرادی، در توییتر به حضور افرادی اشاره کرده است که قصد داشته‌اند از «خانواده داغ‌دار»، اعتراف اجباری بگیرند.

خبر صدور حکم اعدام امیرحسین مرادی همراه با «سعید تمجیدی» و «محمد رجبی»، اسفند ۱۳۹۸ منتشر شد. این سه تن در جریان اعتراض‌های آبان ۱۳۹۸ بازداشت شده بودند.

امیرحسین مرادی متولد ۱۵ مرداد ۱۳۷۳، دیپلم کامپیوتر دارد و تا پیش از بازداشت در تهران، فروشنده موبایل، کامپیوتر و نرم‌افزار بوده است.

سعید تمجیدی متولد اول خرداد ۱۳۷۱، دانشجوی برق است. محمد رجبی نیز متولد ۲۱ مرداد ۱۳۷۳ و دیپلمه، تا پیش از بازداشت، کارشناس اجاره در یک بنگاه معاملات ملکی بوده است.

در پی اعتراض‌های گسترده کاربران ایرانی و چهره‌های بین‌المللی نسبت به احکام این معترضان، کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز روز ۲۶ تیر ۱۳۹۹ با صدور بیانیه‌ای، تایید حکم اعدام برای این سه نفر را به شدت محکوم کرده و خواستار لغو این احکام شدند.
به گفته آن‌ها، این سه معترض برای اعتراف اجباری علیه خود، شکنجه شده بودند.

پس از اعتراض‌های گسترده و استفاده از هشتگ «اعدام نکنید»، اعلام شد که دیوان عالی کشور با بررسی مجدد پرونده آن‌ها موافقت کرده است. با این حال، اطلاعی از روند بررسی این پرونده در بیش از دو ماه اخیر در دست نیست.

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

گزارش

تبعیض حتی پس از مرگ؛ هتک حرمت مردگان مندایی

۷ مهر ۱۳۹۹
مریم دهکردی
خواندن در ۶ دقیقه
تبعیض حتی پس از مرگ؛ هتک حرمت مردگان مندایی