غرب آفریقا؛ بیم بازگشت اپیدمی ابولا | DW | 14.02.2021

26/11/1399 09:28 ب.ظ

سال ۲۰۱۴ غرب آفریقا کانون ویروس ابولا بود و این بیماری جان ۱۱هزار و ۳۰۰ نفر را گرفت. حال در بحبوحه کرونا، گینه و کنگو، صحنه موج تازه‌ای از ابتلا به ابولا و مرگ چند نفر شده‌اند. ویروس ابولا مسری‌تر و کشنده‌تر از کروناست.

سال ۲۰۱۴ غرب آفریقا کانون ویروس ابولا بود و این بیماری جان ۱۱هزار و ۳۰۰ نفر را گرفت. حال در بحبوحه کرونا، گینه و کنگو، صحنه موج تازه‌ای از ابتلا به ابولا و مرگ چند نفر شده‌اند. ویروس ابولا مسری‌تر و کشنده‌تر از کروناست. هر هشت نفر، بعد از شرکت در یک مراسم خاکسپاری در اول فوریه مبتلا شده و علائمی چون اسهال، استفراغ و خونریزی داشته‌اند. فرد متوفی یک پرستار بوده و مشخص نیست که آیا او نیز به ابولا مبتلا بوده یا خیر.

گرچه پنج سال از مهار بیماری در آفریقا می‌گذرد اما مقامات بهداشتی گینه این موارد تایید شده را، نشانه‌ یک اپیدمی می‌دانند.

سه مورد ابتلای دیگر نیز از جمهوری دمکراتیک کنگو گزارش شده‌اند. کنگو دو سال قبل اعلام کرده بود که ابولا در این کشور ریشه‌کن شده است. ابولا در نواحی شرقی کنگو شیوع داشت و آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری در کنگو ۲۲۰۰ نفر اعلام شده بود.

در سال‌های شیوع ابولا در غرب آفریقا که از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ طول کشید، ۱۱هزار و ۳۰۰ نفر جان باختند که عمدتا شهروندان سیرالئون، گینه و لیبریا بودند. گینه اینک می‌خواهد از سازمان جهانی بهداشت و سایر نهادهای بین‌المللی برای تامین واکسن ابولا یا مداوای مبتلایان، کمک بگیرد. headtopics.com

چه کثافتی شده دنیا.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید موارد پراکنده ابتلا به یک ویروس پس از دوران شیوع، امری غیرعادی نیست. با این همه، مدیر منطقه‌ای این نهاد در صفحه توییتر خود، نسبت به مرگ شهروندان مبتلا در گینه ابراز نگرانی کرده است.

ادامه مطلب:
dw_persian »

نجات 34 نفر از زندان طالبان در غرب افغانستاننیروهای ویژه ارتش افغانستان طی عملیاتی 34 نفر را از زندان گروه طالبان در ولایت هرات آزاد کردند. - خبرگزاری آناتولی

سیل در غرب افغانستان جان 14 نفر را گرفتمقامات محلی هرات در غرب افغانستان اعلام کردند که به دنبال وقوع سیلاب ناشی از بارش شدید باران در این ولایت 14 جان باختند. - خبرگزاری آناتولی

زنده سوزاندن همسر به دست شوهر شکاک در غرب فرانسه؛ دولت واکنش نشان دادمرد ۴۴ ساله پس از بازداشت به ماموران پلیس فرانسه گفت که اطمینان داشته است که همسرش با فرد دیگری رابطه عاشقانه دارد. او با این حال مدعی شد که قصد کشتن همسرش را نداشته و تنها به دنبال «تنبیه» وی بوده است. اگر در ایران بود الان همه فعالان عرصه، کف بر دهان آورده حق هزاران ساله ی خورده شده ی زن ایرانی را از حلقوم یک یک مردان سرزمین بیرون کشیده بودند! باز مسلمانان هنر به خرج دادن؟ ! . واکنش در مقابل این حجم از توحشی که با وجود داشتن حق طلاق ، همسر و مادر سه تا فرزند اش رو میسوزونه ، چی میتونه باشه ؟ . حبس ابد یا باز پس دادن به کشورهای مسلمان . اگه ایران بود فمنیست ها ک.ون خودشونو جر داده بودن تا الان.

در حمله هوایی اسرائیل به غرب سوريه 8 نيروی ایرانی کشته شدنددیدبان حقوق بشر سوریه روز جمعه 7 می 2021 گزارش کرد در حمله هوایی روز چهارشنبه جنگنده‌های اسرائیلی به استان ساحلی لاذقیه، 8 نفر کشته شدند که بیشترشان از منتظر عربده های سلامی در حد جرخوردن باشید I love you Israel 💖 I am from Iran G4uGq0Wronw9cMP خدایا شکرت

واکنش ایران به اقدام تروریستی امروز در غرب کابلسخنگوی وزارت خارجه با ابراز مراتب انزجار از این اقدام تروریستی که افراد عادی خصوصا دانش‌آموزان و دانشجویان را مورد حمله قرار داد به بازماندگان قربانیان این حادثه تسلیت گفت و برای مجروحین این اقدام تروریستی سلامتی مسئلت کرد پسفطرت داعشی تو اگه بیل زنی باغچه خودتُ بیل بزن شما هم با همونهایی که این بمب گذاریها رو میکنند (طالبان) نرد عشق ببازید! تف تو آموزه های دینی تون که به شما فقط دروغ, دزدی, جنایت یاد میده! نه_به_جمهوري_اسلامي براى عاملين و عملگانتان هم كه مأموريتشان رادرست انجام دادند طلب اجر اخروى از امام عصر اروحنا فدا بنمائيد .

روند افزایشی ابتلا به ابولا در کشورهای غرب آفریقا، موجب نگرانی شده است. در جنوب شرقی گینه، هشت مورد بیماری ثبت شده که در سه مورد به مرگ انجامیده و پنج نفر بعدی ایزوله شده‌اند.

هر هشت نفر، بعد از شرکت در یک مراسم خاکسپاری در اول فوریه مبتلا شده و علائمی چون اسهال، استفراغ و خونریزی داشته‌اند. فرد متوفی یک پرستار بوده و مشخص نیست که آیا او نیز به ابولا مبتلا بوده یا خیر.

گرچه پنج سال از مهار بیماری در آفریقا می‌گذرد اما مقامات بهداشتی گینه این موارد تایید شده را، نشانه‌ یک اپیدمی می‌دانند.

سه مورد ابتلای دیگر نیز از جمهوری دمکراتیک کنگو گزارش شده‌اند. کنگو دو سال قبل اعلام کرده بود که ابولا در این کشور ریشه‌کن شده است. ابولا در نواحی شرقی کنگو شیوع داشت و آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری در کنگو ۲۲۰۰ نفر اعلام شده بود.

در سال‌های شیوع ابولا در غرب آفریقا که از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ طول کشید، ۱۱هزار و ۳۰۰ نفر جان باختند که عمدتا شهروندان سیرالئون، گینه و لیبریا بودند.

گینه اینک می‌خواهد از سازمان جهانی بهداشت و سایر نهادهای بین‌المللی برای تامین واکسن ابولا یا مداوای مبتلایان، کمک بگیرد.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید موارد پراکنده ابتلا به یک ویروس پس از دوران شیوع، امری غیرعادی نیست. با این همه، مدیر منطقه‌ای این نهاد در صفحه توییتر خود، نسبت به مرگ شهروندان مبتلا در گینه ابراز نگرانی کرده است.ابولا یک بیماری عفونی بسیار مسری و کشنده است که نرخ مرگ و میر آن به مراتب از کرونا بیشتر است. این بیماری اما به خلاف کرونا، از سوی افراد فاقد علائم به دیگران سرایت نمی‌کند. فرد مبتلا، اسهال و استفراغ شدید دارد و ویروس از طریق مایعات بدن او به دیگران منتقل می‌شود.

ابولا درمان خاصی ندارد اما از سال ۲۰۱۹ واکسنی برای آن تولید شده است. سازمان جهانی بهداشت، اواسط ژانویه اعلام کرد که قصد ایجاد مرکزی با نیم میلیون دوز واکسن ابولا را دارد.

ویروس ابولا برای اولین مرتبه، در سال ۱۹۷۶ در محدوده‌ای کشف شد که اینک کنگو نام دارد. این کشور پیش‌تر زئیر یا کنگوی بلژیک خوانده می‌شد.