علت بیماری کووید مستمر یا پست کووید چیست؟ | DW | 14.09.2021

23/06/1400 12:41 ب.ظ

پژوهشگران همچنان درباره علل عوارض طولانی مدت بیماری کووید ۱۹ در حال تحقیق‌‌اند. محققان در آرکانزاس توانسته‌اند ملکول‌هایی را شناسایی کنند که احتمال می‌رود نقشی بنیادی در بروز کووید مستمر داشته باشند.

پژوهشگران همچنان درباره علل عوارض طولانی مدت بیماری کووید ۱۹ در حال تحقیق‌‌اند. محققان در آرکانزاس توانسته‌اند ملکول‌هایی را شناسایی کنند که احتمال می‌رود نقشی بنیادی در بروز کووید مستمر داشته باشند. بسیاری از کسانی که به بیماری کووید ۱۹ دچار شده‌اند، تا مدت‌ها پس از بهبود همچنان از عوارض این بیماری رنج می‌برند. مجموعه این عوارض را عوارض پساکرونا، پُست کووید یا کووید مستمر و یا لانگ کووید می‌نامند.

بروز عوارض پساکرونا در بیماران بسیار متفاوت است. اغلب، پزشکان این بیماری مزمن طولانی مدت را به درستی تشخیص نمی‌دهند و به همین دلیل شکایات بیمار، برای نمونه خستگی مفرط را جدی نمی‌گیرند. محققان آلمانی چند ماه پیش دریافتند که یاخته خونی (هموسایت) در بدن بیماران کووید مستمر در حال تغییر است.اکنون در تحقیقی تازه، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی آرکانزاس دسته‌ای از ملکول‌ها را شناسایی کرده‌اند که احتمال می‌دهند این ملکول‌ها در این تغییر نقشی اساسی ایفا می‌کنند. محققان امیدوارند که برخی داروهای موجود در درمان این عوارض کمک کنند.

پژوهشگران قصد دارند در ابتدا با سلسله آزمایش‌هایی صجت این فرضیه را بسنجند. نتایج یافته‌های جدید محققان چندی پیش در مجله تخصصی"پلاس وان" منتشر شد.جان آرتوس، سرپرست بخش نفرولوژی دانشگاه آرکانزاس و نویسنده اصلی این تحقیق، این ملکول‌ها را آنتی‌بادی‌هایی می‌داند که چند هفته پس از شروع بیماری اولیه کووید ۱۹، بروز می‌کنند و به پیام‌رسان اصلی سیستم ایمنی حمله‌ور می‌شوند: آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین یا آنزیم ACE2 . headtopics.com

ادامه مطلب:
dw_persian »

خاموشی‌های زنجیره‌ای در ونزوئلا؛ وزیر نیرو: در حال جنگ با تروریست‌ها در جبهه برق هستیموزیر نیروی ونزوئلا از رخداد یک حمله تروریستی به شبکه برق این کشور خبر داد که در نتیجه آن بخش‌های قابل توجهی از مرکز کشور از جمله پایتخت را غرق خاموشی کرد.

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از شکنجه در زندانی در عربستان ابراز نگرانی کردنانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نگرانی «عمیق» خود را در خصوص انتشار اخباری مبنی بر شکنجه یک امدادگر جمعیت هلال احمر که در بازداشت عربستان سعودی به سر می‌برد، ابراز کرد. ای وای الان باز هم کاغذ ها رو پاره میکنه

گروسی در بازگشت از تهران: با این توافق وضعیت تجهیزات نظارتی آژانس در ایران تصحیح می‌شودصدای آمریکا یک سازمان بین المللی خبری و رسانه ای است که از خاورمیانه تا شرق آسیا و اروپا را تحت پوشش قرار داده است. نه آژانس هیچ گوهی میخوره آمریکا و دنیا هیچ غلطی بکنند. هدف بعدی ساختمان پنتاگون به نظر داره میدان مغناطیسی رو نمایش میده

ویدیو؛ کنسرت دگرباشان جنسی عاشق چرم در کلیسایی در برلینکلیسایی در برلین میزبان اجرای آثاری از ادوارد گریگ، آهنگساز رُمانتیک، بود. 🤮🤮🤮

استقبال اروپا از حضور گروسی در تهران؛ مدیرکل آژانس در فرودگاه وین: سفر بسیار سازنده داشتممدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به اینکه سفر بسیار مفیدی به تهران داشته تاکید کرد بار دیگر و به زودی به ایران خواهد رفت تا با مقام‌های ایرانی دیدار و گفتگو کند. دقیقا تموم مدیران کل آژانس انرژی اتمی مثل گربه هستند از هر ارتفاعی بندازیش اون پایین چهار دست‌و پا میان پایین حالا یک هفته دیگه دوباره اعلام میکنه که مقدار اورانیوم غنی شده ایران از حد مجاز گذشته

پس‌لرزه جهانی کودتا در گینه؛ قیمت آلومینیوم به بالاترین سطح در ۱۳ سال گذشته رسیدقیمت هر تُن آلومینیوم همزمان با افزایش نگرانی‌ها نسبت به کاهش عرضه آن در پی رخداد کودتای نظامی در گینه روز دوشنبه به بالاترین سطح در ۱۳ سال گذشته رسید.

پروتئین اسپایک ویروس کووید-۱۹: سویه بریتانیایی (چپ)، سویه برزیلی (میانه)، سویه آفریقای جنوبی (راست)

بسیاری از کسانی که به بیماری کووید ۱۹ دچار شده‌اند، تا مدت‌ها پس از بهبود همچنان از عوارض این بیماری رنج می‌برند. مجموعه این عوارض را عوارض پساکرونا، پُست کووید یا کووید مستمر و یا لانگ کووید می‌نامند.

بروز عوارض پساکرونا در بیماران بسیار متفاوت است. اغلب، پزشکان این بیماری مزمن طولانی مدت را به درستی تشخیص نمی‌دهند و به همین دلیل شکایات بیمار، برای نمونه خستگی مفرط را جدی نمی‌گیرند.

محققان آلمانی چند ماه پیش دریافتند که یاخته خونی (هموسایت) در بدن بیماران کووید مستمر در حال تغییر است.اکنون در تحقیقی تازه، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی آرکانزاس دسته‌ای از ملکول‌ها را شناسایی کرده‌اند که احتمال می‌دهند این ملکول‌ها در این تغییر نقشی اساسی ایفا می‌کنند. محققان امیدوارند که برخی داروهای موجود در درمان این عوارض کمک کنند.

پژوهشگران قصد دارند در ابتدا با سلسله آزمایش‌هایی صجت این فرضیه را بسنجند. نتایج یافته‌های جدید محققان چندی پیش در مجله تخصصی"پلاس وان" منتشر شد.جان آرتوس، سرپرست بخش نفرولوژی دانشگاه آرکانزاس و نویسنده اصلی این تحقیق، این ملکول‌ها را آنتی‌بادی‌هایی می‌داند که چند هفته پس از شروع بیماری اولیه کووید ۱۹، بروز می‌کنند و به پیام‌رسان اصلی سیستم ایمنی حمله‌ور می‌شوند: آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین یا آنزیم ACE2 .

بدن ما به آنزیم ACE2 نیاز دارد. این آنزیم با افزایش سطح ماده گشادکننده رگ از سلول‌های ریوی در برابر آسیب ناشی از این ویروس محافظت می‌کند.

اما از طرف دیگر آنزیم ACE2 که یک پروتئین تراغشایی است، دروازه اصلی ورود برخی از انواع کروناویروس (برای نمونه کرونا ویروس سارس کووید ۲ و همچنین سارس کووید) به سلول بدن میزبان است.تعامل خارهای روی ویروس با آنزیم ACE2 باعث افت سطح این آنزیم در سلول و افزایش آسیب‌پذیری ریه می‌شود.

محققان در سرم خون ۶۷ بیمار از آرکانزاس و اوکلاهاما که از عفونت سارس کووید۲ جان سالم به در برده بودند، به دنبال آنتی‌بادهای آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین (آنزیم ACE2) گشتند. آنها همچنین در یک تحقیق دیگر سرم خون ۱۳ نفر را که مبتلا به این بیماری نبودند، بررسی کردند.

در ۸۱ درصد از نمونه‌های افراد آلوده، این آنتی‌بادی یافت شد. در افرادی که سالم بودند اما نه.

محققان همچنان در حال تحقیق بر روی علت پیدایش ناگهانی آنتی‌بادی‌هایی هستند که به آنزیم ACE2 حمله‌ور می‌شوند.