یک «ارتش آنلاین میهن پرست» که روز به روز بر تعداد آنها افزوده میشود و حملات آنها علیه افرادی که از نظر آنها «خائنان به وطن» هستند، شدت میگیرد، ارتشی که ظاهرا دولت ریاض از وجود آنها در فضای شبکههای اجتماعی نگران نیست. ارتشهای سایبری و ترولها در کشورهای زیادی فعال هستند اما گاهی آن ها علیه گفتمانهای سیاسی حاکم بر کشورشان فعالیت میکنند اما در خصوص عربستان این قضیه صادق نیست. ترولهای عربستانی حامیان بی پروا و صریح سیاستهای حکومت ریاض هستند.
آنها در شبکههای اجتماعی میچرخند و با کسانی که ضدیتی با سیاستهای دولت داشته باشند برخورد میکنند و گاه در صورت نیاز اقدام به منشن کردن حساب کاربری نهادهای امنیتی عربستان میکنند تا برخورد لازم انجام گیرد.
مدتهاست که این باور وجود دارد که این گروهها در پیوند با حکومت ریاض هستند و فردی که آنها را اداره میکند « سعود القحطانی» مشاور سابق دربار سلطنتی است. قحطانی که در سال ۲۰۱۸ و در پی رسوایی قتل جمال قاشقچی از کار برکنار شد، به خاطر ریاستش بر این ارتش اکترونیکی به آقای هشتگ معروف شده است.در ماه ژوئن گذشته و در جریان یک مناظره نادر در تلویزیون دولتی عربستان به فعالیتهای این ارتش سایبری پرداخته شد. headtopics.com
به گزارش خبرگزاری فرانسه مجری شبکه دولتی الاخباریه پرسیده بود که این حسابهای کاربری که عمدتا تصاویری از نمادهای ملی کشور را نیز با خود دارند، اگر توسط دولت پشتیبانی میشوند تا چه حد خطرناک هستند؟
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، فعالیتهای این ارتش با تکاپوهای محمد بن سلمان، ولیعهد جوان عربستان برای تغییر چهره این کشور عمیقا سنتی و مذهبی به کشوری ناسیونالیست و ملی گرا، پیوند خورده است.
ارتشهای سایبری و ترولها در کشورهای زیادی فعال هستند اما گاهی آن ها علیه گفتمانهای سیاسی حاکم بر کشورشان فعالیت میکنند اما در خصوص عربستان این قضیه صادق نیست. ترولهای عربستانی حامیان بی پروا و صریح سیاستهای حکومت ریاض هستند.
آنها در شبکههای اجتماعی میچرخند و با کسانی که ضدیتی با سیاستهای دولت داشته باشند برخورد میکنند و گاه در صورت نیاز اقدام به منشن کردن حساب کاربری نهادهای امنیتی عربستان میکنند تا برخورد لازم انجام گیرد.
مدتهاست که این باور وجود دارد که این گروهها در پیوند با حکومت ریاض هستند و فردی که آنها را اداره میکند « سعود القحطانی» مشاور سابق دربار سلطنتی است.
قحطانی که در سال ۲۰۱۸ و در پی رسوایی قتل جمال قاشقچی از کار برکنار شد، به خاطر ریاستش بر این ارتش اکترونیکی به آقای هشتگ معروف شده است.در ماه ژوئن گذشته و در جریان یک مناظره نادر در تلویزیون دولتی عربستان به فعالیتهای این ارتش سایبری پرداخته شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه مجری شبکه دولتی الاخباریه پرسیده بود که این حسابهای کاربری که عمدتا تصاویری از نمادهای ملی کشور را نیز با خود دارند، اگر توسط دولت پشتیبانی میشوند تا چه حد خطرناک هستند؟
صالح العظیمی یک چهره دانشگاهی سعودی نیز در پاسخ گفته بود که آنها شکل یک دولت موازی را از خود نمایش میدهند، یا شاید حتی بتوان گفت قدرتمندتر از دولت.
این گروهها به خود حق میدهند تا برای سرکوب کسانی که از نظر آنها به اندازه کافی میهن پرست نیستند، توییتهای قدیمی آنها را شخم بزنند و با پیدا کردن یک توییت قدیمی آن را همچون یک پتک بر سر فرد فرود آورند.یک چهره دانشگاهی سعودی
العظیمی افزود که این گروهها به خود حق میدهند تا برای سرکوب کسانی که از نظر آنها به اندازه کافی میهن پرست نیستند، توییتهای قدیمی آنها را شخم بزنند و با پیدا کردن یک توییت قدیمی آن را همچون یک پتک بر سر فرد فرود آورند.
بحثی را که دراین شبکه دولتی شروع شد ، میتوان به عنوان زنگ خطر فعالیتهای ملیگرایی افراطی درعربستان دانست.
این حسابهای کاربری افراطی برای حکومت عربستان ارزشمند هستند. اما دولت عربستان هم میخواهد گاهی به آنها یادآوری کند که همواره قدرت نهایی در دست حکومت است.یک کارشناس سعودی مقیم واشنگتن
عناس شاکر یک کارشناس سعودی مقیم واشنگتن اما به خبرگزاری فرانسه میگوید که این حسابهای کاربری افراطی برای حکومت عربستان ارزشمند هستند. اما دولت عربستان هم میخواهد گاهی به آنها یادآوری کند که همواره قدرت نهایی در دست حکومت است.
صالح العظیمی پس از شرکت در آن برنامه تلویزیونی مورد حمله شدید در توییتر قرار گرفت. یکی از همین ترولها نوشت: « شما از ما چه میخواهید؟ اینکه دست از دفاع از کشور برداریم؟»
بسیاریها نیز به دفاع از این ارتش سایبری برخاستند از جمله یک شاهزاده عربستانی که با هشتگ «حسابهای ملیگرایی سپر دفاع از کشور هستند» به حمایت از آنها پرداختند.
این گزارشها که به موازات سرکوبهای رسمی مخالفان منتشر میشود هراس زیادی را در جامعه عربستان برانگیخته است.
در سال ۲۰۱۷ وقتی یک زن سعودی به نام هدا الحمود قرار بود به عنوان وزیر آموزش و پرورش انتخاب شود، این ارتش سایبری پستهای قدیمی حساب توییتر او را شخم زدند تا بتوانند مطلبی را پیدا کنند که او را حامی قطر و اخوان المسلمین نشان میدهد.
بسیاری از لیبرالهای عربستانی حسابهای کاربری خود را بستهاند یا مطالب قدمی خود را پاک میکنند. یکی از پیامدهای فعالیت این ارتش سایبری، رواج احساسات ملیگرایی برای همراه بودن با موج یا برای استخدام در نهادهای دولتی و ترس از این ارتش سایبری است.