داود سوری در گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه بزرگترین مشکل لایحه بودجه سال 99 تحقق درآمدهای آن است، گفت: علامت سئوال بزرگی که در این مورد وجود دارد این است که با توجه به کاهش درآمدها نفتی، آیا دولت میتواند از طریق مالیات یا فروش اموال و اوراق چنین درآمدهای پیش بینی شدهای را محقق کند که به نظر بنده با واقعیتهای اقتصاد کشور همخوانی ندارد.
وی ادامه داد: در این شرایط اقتصاد آیا دولت میتواند چنین درآمدهایی را کسب کند؟ که مشخصا جواب آن منفی است. شاید دولت به دنبال آن است که پایههای مالیاتی را گسترش دهد اما واقعیت این است که بسیاری از این پایههای مالیاتی همان مشکلات گذشته را که نتوانستیم مالیات بگیریم را دارند، اما این جو وجود دارد که مثلا عدهای مالیات نمیدهند، در حالی که باید پرسید آیا مشکلات گذشته آنها حل شده است که حالا بخواهیم از افراد یا بنگاهها مالیات بگیریم.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه معافیتهای مالیاتی در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت گفت: در این شرایط نمیتوان پایههای مالیاتی را گسترش داد. باید توجه داشت که بخش هزینهای بودجه خواه یا ناخواه باید پوشش داده شود بنابراین آنچه که جای نگرانی دارد بخش درآمدی است که بیشتر اوقات محقق نمیشود و کسری بودجه را به دنبال دارد.
سوری در توضیح معافیتهای مالیاتی گفت: این موضوع باید یک چارچوب مشخص و تعریف شده داشته باشد و معمولا از این ابزار برای حمایت از یک فعالیت اقتصادی غالبا در مدت زمان معین و برای یک هدف اقتصادی استفاده میشود بنابراین نباید این گونه باشد که برخی از نهادها و بنگاهها از پرداخت معاف باشد. بنابراین معافیت مالیات یک ابزار اقتصادی است و ما نیز باید از آن استفاده کنیم اما آنچه مهم است، منظم بودن و هدفمند شدن آن است.
این اقتصاددان عدم شفافیت مالیاتی را مشکل این بخش دانست و افزود: ما منابع زیادی را به عنوان مردم یا بنگاه و به اسامی مختلف به دولت میپردازیم اما عنوان مالیات نمیگیرند وقتی ما در مقام مقایسه با دیگر کشورها هستیم تنها از عنوان مالیات استفاده میکنیم در حالی که ما شفافیت کافی در نظام پرداختها و مالیاتها نداریم و مثلا عوارض یا هر نوع دیگر پرداخت را در آن ذکر نمیکنیم. از همین روی، دولت ابتدا باید بحث شفافیت در نظام مالیاتی را حل کند.
و به همین علت در مجلس تصویب شد اصلا مجلس آماده لایحه های تار و کدر و مشجَّر هست😆
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: bbcpersian - 🏆 15. / 51 ادامه مطلب »
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »
منبع: isna_farsi - 🏆 2. / 63 ادامه مطلب »
نرخ زاد و ولد در ژاپن برای نخستین بار به زیر ۹۰۰ هزار نوزاد رسیداز دیگر علل کاهش نرخ زاد و ولد میتوان به شمار بالای افراد مجرد در این کشور اشاره کرد. بر اساس آمار ارائه شده از هر سه فرد ژاپنی ۱۸ تا ۳۴ سال دو نفر مجرد هستند. چکار کنیم حالا غصه ژاپن را هم بابد بخوریم ؟ نه بابا خدا رو شکر پس ما تنها نیستیم اونجا تو ژاپن هم گرونیه!!!!!!!!!😋😋
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »
منبع: IRNA_1313 - 🏆 6. / 63 ادامه مطلب »