عبدالسلام؛ نابغه مسلمانی که فراموش شد

23/04/1399 07:05 ق.ظ

عبدالسلام اولین شهروند پاکستان بود که نوبل می‌گرفت. موفقیت او باید در تاریخ پاکستان ثبت می‌شد. اما چهار دهه بعد از آن موفقیت، داستان زندگی او همچنان در زادگاهش نادیده گرفته می‌شود، و این بیش از هرچیز به خاطر هویت مذهبی اوست که برایش بسیار مهم بوده.

عبدالسلام اولین شهروند پاکستان بود که نوبل می‌گرفت. موفقیت او باید در تاریخ پاکستان ثبت می‌شد. اما چهار دهه بعد از آن موفقیت، داستان زندگی او همچنان در زادگاهش نادیده گرفته می‌شود، و این بیش از هرچیز به خاطر هویت مذهبی اوست که برایش بسیار مهم بوده. سلام در تمام طول زندگی یک مسلمان متعهد بود. در دفتر کارش در لندن مدام قرآن گوش می‌کرد. دینش را مانعی برای علم خود نمی‌دید. برعکس، به نظرش مکمل هم بودند. حتی به بعضی همکارانش می‌گفت بسیاری از ایده‌هایش را خدا در ذهنش گذاشته.

سلام می‌خواست به یک نظریه واحد برسد که کل فیزیک ذرات را توضیح بدهد. چنین نظریه‌ای با عقاید مذهبی او همسو بود. می‌گفت:"ما [فیزیکدانان نظری] می‌خواهیم کلیت پیچیدگی های ماده بی جان را با کمترین تعداد مفاهیم درک کنیم." اما سلام می‌پذیرفت که بعضی حوزه های علم با عقایدش جور در نمی‌آید، از جمله نظریه بیگ بنگ.

جنبش احمدیه سال ۱۸۸۹ میلادی در پنجاب - که آن زمان بخشی از هند و زیر سلطه بریتانیا بود - شکل گرفت. مسلمانان احمدی معتقدند بنیانگذار آنها حضرت میرزا غلام احمد، مهدی است. اما مسلمانان دیگر این باور را قبول ندارند. عادل شاه، یکی از امام جمعه های احمدی در لندن می‌گوید:"مسلمانان احمدی قانون مدار و مهربان‌اند. با این حال به طرق مختلف مورد آزار و اذیت و تبعیض قرار می‌گیرند، به ویژه در پاکستان.''

آقای عادل شاه می گوید: ''حتی همین حالا هم اگر یک مسلمان احمدی مثل بقیه مسلمانان سلام کند، ممکن است سه سال به زندان بیافتد.

ادامه مطلب:
bbcpersian »

مدیرعامل سابق و فراری نیسان می‌گوید به کسانی که در کنار او ایستاده‌اند کمک می‌کند🔺مدیرعامل سابق و فراری نیسان می‌گوید به کسانی که در کنار او ایستاده‌اند کمک می‌کند ⚡️رئیس پیشین گروه خودروسازی رنو-نیسان-میتسوبیشی، ضمن خودداری از اظهارنظر درباره فرارش از ژاپن به لبنان، می‌گوید به هر کسی که در کنار او ایستاده است، کمک می‌کند.

افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر در معرض کرونا هستند - BBC News فارسیقرار است جمعه آینده بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا سیاست‌های جدیدی برای کاهش مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های پر از شکر اعلام کند.

هفته‌ای که گذشت به روایت تصاویرمجموعه‌ای از عکس‌های برگزیده خبری در هفته گذشته (۴ - ۱۰ ژوئیه ۲۰۲۰) که در نقاط مختلف دنیا منتشر شده‌اند.

مقاله‌ای که بعد از 30 سال نویسنده‌اش را بیکار کردمسئول ارتباطات و سخنگوی شرکت بوئینگ به سبب مقاله‌ای که 30 سال پیش به رشته تحریر درآورده بود مجبور شد از مقام خود استعفا کند. نیل گولایتی 30 سال پیش مقاله‌ای در مورد نقش زنان در ارتش نوشته و منتشر کرده بود.

راننده اتوبوس پس از 'حمله افرادی که ماسک نزده بودند'، درگذشتیک راننده اتوبوس در فرانسه پنج روز پس از حمله چند نفر که از پوشیدن ماسک در داخل اتوبوس خودداری کرده بودند، درگذشت. فیلیپ مونگیلو ۵۹ ساله پس از این حمله در شهر بایون در جنوب غربی فرانسه دچار مرگ مغزی شد.

چهارده ماه حبس برای پست‌های اینستاگرامی؛ مادر خانه‌داری که زندانی شد