صنعت حمل‌ونقل ایران در سال ۱۴۰۰؛ کامیون‌های تاریخ‌گذشته و اتوبوس‌های خسته

14/01/1401 01:26 ب.ظ

صنعت حمل‌ونقل ایران در سال ۱۴۰۰ همچنان شرایط بسیار بدی را سپری کرد و رانندگان خودروهای سنگین، به‌دلیل نبودِ کامیون و اتوبوس مناسب، مجبور بودند با محصولات فرسوده در ایران تردد کنند.

صنعت حمل‌ونقل ایران در سال ۱۴۰۰ همچنان شرایط بسیار بدی را سپری کرد و رانندگان خودروهای سنگین، به‌دلیل نبودِ کامیون و اتوبوس مناسب، مجبور بودند با محصولات فرسوده در ایران تردد کنند. در سال ۱۴۰۰، به‌رغم امکان قانونی واردات کامیون‌های دست‌دوم، این مسیر برای رانندگان کامیون در ایران همچنان بسته ماند. واردات کامیون دست‌دومِ سه‌ساله با فناوری روز از نظر قانونی آزاد شده، اما روند اداری و مجوزهای آن بسیار سخت و زمان‌بر و پرهزینه است.

با این‌که کارشناسان واردات کامیون دست‌دوم را تنها راه سامان دادن به بازار آشفتۀ کامیون در ایران می‌دانند، این واردات همچنان پشت دیوار انحصار تولیدکنندگان ایرانی به‌سختی انجام می‌شود.

احمد کریمی، دبیر کانون انجمن صنفی کامیون‌داران، سال گذشته گفت که دادستانی با تشکیل جلسه در گمرک تأکید کرده «همۀ دستگاه‌های متولی که موانعی برای ترخیص این کامیون‌ها ایجاد کرده‌اند باید وظیفه خودشان را انجام دهند.»

با وجود این سخنان اما اتفاقی در این باره رخ نداد. در سال گذشته گمرک اعلام کرد که حدود ۳۶۰۰ کامیون رسوبی در ۹ گمرک ایران هستند که مشکلات بسیاری بر سر راه ترخیص آن‌ها وجود دارد و هر یک از مسئولان دلیلی به‌عنوان موانع ترخیص آن‌ها اعلام کرده است. headtopics.com

ملت کوسکشی اسلام زده بیهویتی که بامشت گره کرده به دمبال اسلام ناب محمدکوسکش قاتل بودن بادودست بازدراوج فقرو نابودی ایران وایرانی گدای حق خودشون ازیک مشت ملای کوسکش تنلش مسلمون خونخوار متعفن لاشخوردزدقاتل کون پاره ناموس جنده تخم صیقه هستن توپ تانک فشفشه ملت خاموش سوپر کسکشه

ادامه مطلب:
RadioFarda_ »

صنعت خودرو ایران در سال ۱۴۰۰؛ به نام تحریم، به کام فساددرسال ۱۴۰۰ فساد‌ گسترده صنعت خودرو ایران در حالی نمایان شد که همچنان راه واردات خودرو بسته ماند، قیمت خودرو باز هم افزایش یافت و خودروسازان به انبار کردن خودروهای خود ادامه دادند. مادزدان ایرانیم کوسکشهای خندانیم فرزندان قرانیم💩💩💩💩پیروان محمد همون کوسکش قاتل کوسبازمامسلم خونخواریم کوسکش های ایرانیم ثروت ایران راارث پدرکوسکش خود میدانیم مابایدجبار باشیم بیرحموخونخوار باشیم برای حفظ قدرت بایدکه مسلم باشیم نابود باشی ایران اباد باشی غزه ویران باشی ایران

در صنعت خودروسازی کشور دست های پشت پرده ای وجود دارددادستان کل کشور: *در صنعت خودروسازی کشور دست‌های پشت پرده‌ای وجود دارد *ان شاءالله در سال جدید قطعه‌سازان و خودروسازان کشور بتوانند به درستی به وظایف خود عمل کنند ایشالا خودرو ملی را تو خواب می بینید

چین: از ایران در دفاع از حقوق و منافع قانونی‌اش حمایت می‌کنیموزارت خارجه چین در بیانیه‌ای محورهای دیدار وانگ یی و حسین امیرعبداللهیان را تشریح کرد. احتمالا منظورشون تا زمانی هست که پای منافع خودشون در میان باشه

بیانیه صدها سینماگر زن علیه 'خشونت و باج‌گیری جنسی' در سینمای ایران | DW | 01.04.2022بیش از ۳۰۰ سینماگر زن با انتشار بیانیه‌ای به 'خشونت، آزار و باج‌گیری جنسی' در سینمای ایران اعتراض کردند. آن‌ها در این بیانیه خواستار 'عواقب قانونی جدی' برای خشونت‌گران شده‌اند.

واکنش ستاد حقوق بشر به تمدید یکساله مأموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایرانستاد حقوق بشر در واکنش به تصمیم شورای حقوق بشر در تمدید یکساله مأموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران، بیانیه‌ای صادر کرد. ستاد نقض حقوق بشر

یک دهه آمار تصادف‌‌های رانندگی در ایران؛ ۱۷۰ هزار کشته - BBC News فارسیدر این حسابگر می‌توانید تعداد موارد مرگ یا شمار مصدومان تصادف‌‌های رانندگی را از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۹ به صورت کلی یا برای هر استان ببینید. این گزارش‌ها براساس آمارهای رسمی تهیه شده‌اند و موارد مرگ در اثر سوانح غیر ترافیکی در نظر گرفته نشده‌اند. منتظریم اینم جنسیتیش کنی حرومزاده. یا یجوری ربطش بده به تجزیه ایران و زن ستیزی و این کسشعرا که ملکه رو خوشحال کنی. غیر از کارمندای عقب مونده خودتونم کسی دیگه مونده که شبکتون رو تماشا کنه ؟ این آمار را از کجای ... در آوردی، شما خائنین وطن و خود فروختگان به خاطر ۲۵۰۰ پوند ماهانه حاضرین ... هم پیش کش کنید به اربابانتان

در سال ۱۴۰۰ بر اساس آمارهای منتشرشده حدود ۱۲ هزار کامیون و کامیونت در ایران تولید شد که یا محصولات قدیمی تاریخ‌گذشته مانند کامیون واگن‌هود بودند یا محصولات درجه دو چینی که به‌خاطر مشکلات ایمنی‌شان به کابوس جاده‌های ایران تبدیل شده‌اند.

در سال ۱۴۰۰، به‌رغم امکان قانونی واردات کامیون‌های دست‌دوم، این مسیر برای رانندگان کامیون در ایران همچنان بسته ماند.

واردات کامیون دست‌دومِ سه‌ساله با فناوری روز از نظر قانونی آزاد شده، اما روند اداری و مجوزهای آن بسیار سخت و زمان‌بر و پرهزینه است.با این‌که کارشناسان واردات کامیون دست‌دوم را تنها راه سامان دادن به بازار آشفتۀ کامیون در ایران می‌دانند، این واردات همچنان پشت دیوار انحصار تولیدکنندگان ایرانی به‌سختی انجام می‌شود.

احمد کریمی، دبیر کانون انجمن صنفی کامیون‌داران، سال گذشته گفت که دادستانی با تشکیل جلسه در گمرک تأکید کرده «همۀ دستگاه‌های متولی که موانعی برای ترخیص این کامیون‌ها ایجاد کرده‌اند باید وظیفه خودشان را انجام دهند.»

با وجود این سخنان اما اتفاقی در این باره رخ نداد. در سال گذشته گمرک اعلام کرد که حدود ۳۶۰۰ کامیون رسوبی در ۹ گمرک ایران هستند که مشکلات بسیاری بر سر راه ترخیص آن‌ها وجود دارد و هر یک از مسئولان دلیلی به‌عنوان موانع ترخیص آن‌ها اعلام کرده است.

کامیون‌های وارداتی اکثراً از شرکت‌های معتبر اروپایی مانند داف (هلند)، رنو (فرانسه) و ولوو (سوئد) هستند که مطابق قوانین و مقررات مربوط با واردات این کامیون‌ها موافقت شده، ولی ترخیص آن‌ها از گمرکات با مشکلات زیادی مواجه شد.

این در حالی است که کامیون‌داران امید داشتند با واردات کامیون دست‌دومِ زیر سه سال کارکردهٔ اروپایی بتوانند به کامیون‌های مدرن با قیمتی مناسب دسترسی پیدا کنند.

کامیون‌های چینی و مونتاژ آن‌ها در ایران سبب شده نوسازی ناوگان فرسودهٔ حمل‌ونقل ایران با جایگزینی کامیون‌های مدرن اروپایی با مانع جدی مواجه شود.

در این سال چندین کامیون چینی برای تولید در ایران خودرو دیزل، ماموت دیزل و بهمن دیزل معرفی شد.

فربد زاوه، کارشناس حمل‌ونقل، درباره تولید کامیون‌های چینی در ایران گفته است: «عمق ساخت داخل صنعت کامیون ایران بسیار پایین و زیر ۲۰ درصد است و جز چند مورد بقیه همگی مونتاژ هستند. ما یک کامیون سه سال کارکردهٔ اروپایی با استاندارد یورو ۶ را می‌توانیم وارد کنیم. قیمت این کامیون در نهایت با کامیون چینی برابر می‌شود.»

بر اساس برخی آمارها، در ایران بیش از ۱۴۰ هزار دستگاه کامیون فرسوده وجود دارد که باید نوسازی شوند.

صدرالله بمانا، مشاور رئیس سازمان راهداری، هم در این باره گفته است «۴۵درصد کامیون‌ها، ۲۵ درصد کِشنده‌ها، حدود پنج درصد کامیونت‌ها و ۲۳ درصد وانت‌بارها فرسوده هستند.»در سال ۱۴۰۰ سیستم حمل‌ونقل ایران با کمبود اتوبوس استاندارد نیز روبه‌رو بود. یکی از مشکلات اتوبوس‌های جدید اروپایی قیمت بالای آن‌ها برای رانندگان ایرانی است.سعید لیلاز، مدیر فروش ایران خودرو دیزل، به ایسنا گفته است: «آن‌چه ما در ایران به عنوان اتوبوس بنز تولید می‌کنیم، ارزان‌ترین محصول در بازار ایران است که فقط از موتور بنز استفاده می‌کند و بقیه قطعات از چرخشگر تبریز و دیگر قطعه‌سازان داخلی تأمین می‌شود. بدنه این اتوبوس‌ها نیز طراحی داخلی دارد و اصولاً بنز نیست. اتوبوس‌های اصل بنز بسیار گران است و فکر نمی‌کنم تولید اتوبوس درون‌شهری مرسدس بنز امکان‌پذیر باشد.»

غلامرضا خادمی‌زاده، رئیس هیئت مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی رانندگان بخش مسافری ایران، هم گفته است: «اتوبوس‌های جدیدی هم که امروز تولید می‌شود، بدون هیچ فناوری و به‌صورت کپی‌برداری وارد شده و کف استانداردها را دارد، که کافی نیست. در این میان دستگاه‌های متولی و ناظری مانند وزارت صمت، سازمان استاندارد و سازمان حمایت، نظارت درستی بر این فرآیند ندارند و خودروهای بی‌کیفیت در ایران با نبود نظارت کافی تولید می‌شود که اسکانیا نمونه و مثال بارز آن بوده که سال‌ها حادثه‌آفرینی کرده است.»

بر اساس آمار ارائه‌شده، در سال ۱۴۰۰ در ایران زیر هزار دستگاه اتوبوس تولید شده است؛ آماری که با توجه به نیاز ایران بسیار پایین است، ضمن آن‌که اتوبوس‌های تولیدی هم بر اساس اظهارات مقام‌های مسئول دارای فناوری پایینی هستند. در بخش میدی‌باس و مینی‌بوس هم تعداد تولید زیر ۱۵۰۰ دستگاه بوده است.

در حالی که در جهان کار روی تولید اتوبوس‌هایی با آلایندگی پایین و پیل سوختی ادامه دارد، اکثر اتوبوس‌های تولیدی در ایران استاندارد بسیار پایینی دارند و آلاینده هستند.