صدور قطع‌نامه و اولین تنش جدی بین ایران و آژانس پس از برجام

30/03/1399 04:44 ب.ظ

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای اولین بار بعد از برجام، قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی صادر کرد و از تهران خواست اجازه دسترسی به دو مرکزی را صادر کند که بازرسان آژانس به فعالیتهای آن مظنون هستند. گزارش فرامرز داور👇 اخبار_ایران راستی‌آزمایی

قطع‌نامه خرداد ۱۳۹۹ شورای حکام در پنج بند، ابتدا بار دیگر اعلام کرده که از تلاش‌های مدیرکل آژانس قدردانی و حمایت می‌کند و خطاب به ایران گفته است: «باید به طور کامل و به موقع با آژانس در اجرای موافقت‌نامه‌هایی که امضا کرده است، از جمله پروتکل الحاقی و صدور مجوز برای دسترسی‌های اضافی همکاری کند.

این قطع‌نامه تاکید کرده است که این همکاری باید بدون پیش شرط باشد. در این قطع‌نامه آمده است: «چنین همکاری‌هایی برای دست‌یابی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به نتایج گسترده‌تر درباره این که تمام مواد هسته‌ای و فعالیت‌های اتمی ایران در راه صلح‌آمیز باقی مانده‌اند، ضروری هستند.»

«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس در گزارش اخیر خود به شورای حکام گفته بود که ایران چهار ماه است که از دادن دسترسی به دو مرکزی که بازرسان به فعالیت آن مظنون شدند، خودداری کرده و یک سال است که جواب سوالات آژانس را درباره فعالیت‌های پیشین خود، از جمله گم شدن مقداری اورانیوم طبیعی و دلیل انجام آزمایش انفجاری نمی‌دهد.

شورای حکام در قطع‌نامه خود تمام این موارد را فهرست کرده و از ایران خواسته است به طور مشخص این خواسته‌های مدیرکل را هرچه زودتر برآورده کند. «کاظم غریب آبادی»، نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران در آژانس: «این قطع‌نامه نه موجب ترغیب ایران به ارایه دسترسی به آژانس بر اساس ادعاهای واهی و بی اساس می‌شود و نه موجب اعمال فشار به آن.» headtopics.

ادامه مطلب:
iranwire »

مخالفت چین با صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام - BBC News فارسیمخالفت شدید چین در شورای حکام با صدور قطعنامه علیه ایران، تصمیم‌گیری درباره برنامه هسته‌ای ایران را به جلسه‌ای 'حضوری'، فردا، جمعه موکول کرد.

واکنش سازمان گزارشگران بدون مرز به صدور احکام زندان علیه سه روزنامه‌نگار ایرانی

قطعنامه تروئیکای اروپا علیه ایران به تائید شورای حکام رسیدلندن – ایرنا – قطعنامه تروئیکای اروپا علیه ایران، به رغم مخالفت جدی چین و روسیه در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه ۳۰ خرداد به تصویب رسید. سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین: جمهوری اسلامی ایران قطعنامه شورای حکام را کاملاً رد می کند و اقدام مقتضی و مناسب را در واکنش به آن اتخاذ خواهد کرد

تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانسشورای حکام آژانس انرژی انرژی اتمی پس از رای‌گیری در جلسه‌ای حضوری قطعنامه ارائه شده از جانب تروئیکای اروپا درباره ایران را تصویب کرد.

غریب‌آبادی: ایران به قطعنامه شورای حکام واکنش مقتضی و مناسب نشان خواهد داد- اخبار بین الملل - اخبار تسنیم - Tasnimواکنش ایران به قطعنامه شورای حکام «غریب‌آبادی» نماینده ایران در آژانس: این قطعنامه نه موجب ترغیب ایران به ارائه دسترسی به آژانس بر اساس ادعاهای واهی و بی اساس می شود و نه موجب اعمال فشار به آن غریب آبادی:ایران، این قطعنامه را کاملا رد می نماید و اقدام مقتضی و مناسب را در واکنش به آن اتخاذ خواهد نمود که مسئولیت و عواقب آن، بر عهده بانیان چنین قطعنامه ای خواهد بود چند نصیحت جدی هم برای دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی: به حدود اختیارات خود پایبند باشید

شورای حکام آژانس اتمی علیه ایران قطعنامه صادر کردشورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه پیشنهادی سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان را تائید کرده که در آن از ایران خواسته شده زمینه دسترسی بازرسان آژانس به دو سایت هسته‌ای را فراهم کند. این اولین قطعنامه این آژانس علیه ایران از سال ۲۰۱۲ به این سو است. ایران در واکنش گفته است این قطعنامه را 'کاملا' رد می کند.

قطع‌نامه خرداد ۱۳۹۹ شورای حکام در پنج بند، ابتدا بار دیگر اعلام کرده که از تلاش‌های مدیرکل آژانس قدردانی و حمایت می‌کند و خطاب به ایران گفته است: «باید به طور کامل و به موقع با آژانس در اجرای موافقت‌نامه‌هایی که امضا کرده است، از جمله پروتکل الحاقی و صدور مجوز برای دسترسی‌های اضافی همکاری کند.»

این قطع‌نامه تاکید کرده است که این همکاری باید بدون پیش شرط باشد.

در این قطع‌نامه آمده است: «چنین همکاری‌هایی برای دست‌یابی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به نتایج گسترده‌تر درباره این که تمام مواد هسته‌ای و فعالیت‌های اتمی ایران در راه صلح‌آمیز باقی مانده‌اند، ضروری هستند.»

«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس در گزارش اخیر خود به شورای حکام گفته بود که ایران چهار ماه است که از دادن دسترسی به دو مرکزی که بازرسان به فعالیت آن مظنون شدند، خودداری کرده و یک سال است که جواب سوالات آژانس را درباره فعالیت‌های پیشین خود، از جمله گم شدن مقداری اورانیوم طبیعی و دلیل انجام آزمایش انفجاری نمی‌دهد.

شورای حکام در قطع‌نامه خود تمام این موارد را فهرست کرده و از ایران خواسته است به طور مشخص این خواسته‌های مدیرکل را هرچه زودتر برآورده کند.

«کاظم غریب آبادی»، نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران در آژانس: «این قطع‌نامه نه موجب ترغیب ایران به ارایه دسترسی به آژانس بر اساس ادعاهای واهی و بی اساس می‌شود و نه موجب اعمال فشار به آن.»

او گفته است: «[جمهوری اسلامی] این قطع‌نامه شورای حکام را کاملا رد می‌کند و اقدام مقتضی و مناسب را در واکنش به آن اتخاذ خواهد کرد.»

او قبلا دلیل صادر نشدن مجوز دسترسی به این دو مرکز را طرح آن از سوی اسرائیل و امریکا خوانده و گفته بود: «آژانس نباید در دامی بیفتند که اسرائیل و امریکا از دو سال پیش پهن کرده‌اند.»

نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران می‌گوید ایران در سال میلادی گذشته همکاری کاملی با بازرسان داشته و حتی در زمان شیوع ویروس کرونا، به این همکاری‌ها خللی وارد نشده اما این موضوع از سوی رافائل گروسی، مدیرکل آژانس نادیده گرفته شده است.

پیش از صدور قطع‌نامه شورای حکام، «محمدجواد ظریف»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در توییتر خود نوشته بود که راه حل اختلاف بروز کرده قابل مذاکره است اما صدور قطع‌نامه آن را