منابع العربیه یکشنبه 16 ژانویه گزارش دادند در نشست شب گذشته میان مقتدی صدر، رهبر جنبش صدریها و هادی العامری، رهبر ائتلاف فتح برای بررسی موضوع تشکیل دولت، مقتدی صدر همچنین بر عدم همکاری یا ائتلاف با نمایندگان وابسته به نوری المالکی رهبر حزب الدعوه و نخستوزیر سابق عراق که اکنون عضو ائتلاف موسوم به «هیئت هماهنگی شیعیان» است، تاکید کرد.
صدر به العامری تاکید کرده در صورت حذف نوری المالکی از هیئت هماهنگی شیعیان امکان تشکیل دولت با مشارکت این ائتلاف ممکن خواهد بود.
انتظار میرود هیئت هماهنگی شیعیان در ساعات آینده در منزل هادی العامری به منظور بررسی نتایج دیدار او با مقتدی صدر تشکیل شود. پس از توافق رهبر جریان صدری با ائتلاف «تقدم»» به رهبری محمد الحالبوسی، که برای دومین بار متوالی به ریاست پارلمان عراق انتخاب شد، این کشور شاهد افزایش تنش میان صدر و برخی از احزاب وابسته به ایران از جمله هیئت هماهنگی بوده است.
دلیل اصلی این تنش موضوع تشکیل دولت جدید عراق است. مقتدی صدر اصرار دارد که دولت جدید باید توسط برندگان انتخابات اخیر پارلمانی عراق تشکیل شود. نتایج انتخابات اکتبر شاهد کاهش قابل توجه کرسیهای ائتلاف فتح و نوری مالکی (دو جریان وابسته به ایران) بود.ریاض المسعودی، یکی از اعضای برجسته جنبش صدریها، در اظهاراتی خطاب به احزاب وابسته به ایران گفت: «بیایید واقعبین باشیم، بازندگان در انتخابات جایگاهی در دولت آینده عراق ندارند». headtopics.com
رهبر صدریها بار دیگر ضمن اصرار بر تشکیل دولت «اکثریت ملی» هر گونه پیشنهاد یا حتی صحبت از تشکیل دولت توافقی را «خودکشی»توصیف کرد.حذف نقش نوری المالکی
مقتدی صدر همچنین بر عدم همکاری یا ائتلاف با نمایندگان وابسته به نوری المالکی رهبر حزب الدعوه و نخستوزیر سابق عراق که اکنون عضو ائتلاف موسوم به «هیئت هماهنگی شیعیان» است، تاکید کرد.
صدر به العامری تاکید کرده در صورت حذف نوری المالکی از هیئت هماهنگی شیعیان امکان تشکیل دولت با مشارکت این ائتلاف ممکن خواهد بود.
انتظار میرود هیئت هماهنگی شیعیان در ساعات آینده در منزل هادی العامری به منظور بررسی نتایج دیدار او با مقتدی صدر تشکیل شود.
پس از توافق رهبر جریان صدری با ائتلاف «تقدم»» به رهبری محمد الحالبوسی، که برای دومین بار متوالی به ریاست پارلمان عراق انتخاب شد، این کشور شاهد افزایش تنش میان صدر و برخی از احزاب وابسته به ایران از جمله هیئت هماهنگی بوده است.
دلیل اصلی این تنش موضوع تشکیل دولت جدید عراق است. مقتدی صدر اصرار دارد که دولت جدید باید توسط برندگان انتخابات اخیر پارلمانی عراق تشکیل شود.
نتایج انتخابات اکتبر شاهد کاهش قابل توجه کرسیهای ائتلاف فتح و نوری مالکی (دو جریان وابسته به ایران) بود.ریاض المسعودی، یکی از اعضای برجسته جنبش صدریها، در اظهاراتی خطاب به احزاب وابسته به ایران گفت: «بیایید واقعبین باشیم، بازندگان در انتخابات جایگاهی در دولت آینده عراق ندارند».
به گزارش خبرگزاری رویترز، ریاض المسعودی خاطرنشان کرد، «جبههای بسیار قوی و گسترده شامل جنبش صدریها، سنیها، اکثریت کردها و بسیاری از شخصیتهای مستقل وجود دارد که میتواند یک دولت جدید را انتخاب و تشکیل دهد».واکنشهای خشن احتمالی
به گفته تعدادی از ناظران سیاسی، کنار گذاشتن گروههای وابسته به تهران از دولت جدید عراق ممکن است واکنش خشونتآمیز آنها را در پی داشته باشد.
احمد یونس، کارشناس حقوقی و تحلیلگر سیاسی گفت: «صدریها بر تشکیل دولت اکثریت (ملی) اصرار دارند، اما احزاب مخالف دست به هر کاری خواهند زد تا بتوانند نفوذ سیاسی خود را حفظ کنند.»
در همین حال یکی از مقامات دولتی عراق که نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفت که شبهنظامیان و احزاب وابسته به ایران از تهدید به خشونت برای به دست آوردن سهم در دولت جدید استفاده خواهند کرد، اما از تبدیل خشونت به درگیری گسترده با جریان صدریها اجتناب خواهند کرد.ریسک خطرناک
بسیاری از ناظران سیاسی هشدار دادهاند که اصرار صدر بر به حاشیهراندن احزاب وابسته به ایران و جناحهای مسلح آن میتواند «ریسک خطرناکی» باشد.
توبی دودج، تحلیلگر سیاسی از دانشکده اقتصادی لندن در این رابطه پرسیده است که «آیا مقتدی صدر برای حملات خشونتباری که ممکن است با آن روبرو شود آماده است؟»
او گفت: «گروههای مسلح بهطور فزایندهای تهدید به ایجاد خشونت میکنند. با این حال صدر بر مواضع خود اصرار دارد، شرایط بسیار ترسناک به نظر میرسد».
جریان صدریها در انتخابات پارلمانی اخیر عراق 73 کرسی از میان 329 کرسی پارلمان را کسب کرد.
طبق قانون بزرگترین فراکسیون پارلمانی موظف به تشکیل کابینه دولت عراق است اما اغلب بهدلیل فقدان اکثریت پارلمانی، دولت عراق از طریق ائتلاف چند فراکسیون تشکیل میشود.